Δεν μοίρασαν στα Σχολεία το… «διορθωμένο» βιβλίο της Ιστορίας!

Επιδιώκει, πάση θυσία, να κρατήσει κρυφό το δήθεν διορθωμένο βιβλίο, προπαντός την κρίσιμη και τελευταία εβδομάδα πριν από τη λαϊκή ετυμηγορία.

Γνωρίζει ότι αν αύριο, μέσω των σχολείων, έβγαινε (το νέο έκτρωμα Ρεπούση) στη δημοσιότητα θα γινόταν χαλασμός. Θα καιγόταν η Ελλάδα.

Η ίδια θα βούλιαζε. Θα έπιανε πάτο στις κάλπες. Όπως τελικά θα συμβεί!

Γιατί θα έβγαινε στο φως η νέα σκηνοθετημένη απάτη.

Η νέα παραχάραξη (χαριστική βολή) της Ιστορίας.

Ο νέος (κυνικός) εμπαιγμός των ελλήνων ψηφοφόρων.

Γιατί θα μάθαιναν όλοι ότι οι πολυδιαφημισμένες διορθώσεις είναι «κατευναστικού» χαρακτήρα που εξαντλούνται σε φραστικές «ωραιοποιήσεις» των εκρηκτικών σημείων που προκάλεσαν πανελλήνιο σάλο (π.χ. Μικρασιατική Καταστροφή κ.λπ.) και που αυτές οι διορθώσεις ούτε καν αγγίζουν τον κρίσιμο παράγοντα ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της ιστορίας που έπληξαν.

Γιατί, τέλος, κατάπληκτοι οι Έλληνες θα διάβαζαν:

Ότι οι αλλαγές αποκατάστασης της Ακαδημίας περιφρονήθηκαν.
Ότι οι προτάσεις της Κύπρου αγνοήθηκαν.
Ότι οι άμεσες διορθώσεις που απαίτησαν θεσμικοί παράγοντες και οργανώσεις της χώρας πετάχτηκαν στα σκουπίδια.
Οι πληροφορίες του «Π» λένε ότι επισημάνθηκε το σοβαρό λάθος στη κ. Γιαννάκου, να μην μοιράσει το βιβλίο μαζί με τα άλλα βιβλία για την αυριανή πρεμιέρα του μαθητόκοσμου, αλλά δεν άλλαξε απόφαση.

Οι ίδιες πηγές προεξοφλούν ότι τελικά το βιβλίο δεν θα φτάσει ποτέ στα σχολεία. Η εξήγηση που δίνουν συνδέεται με την άποψή τους ότι την επομένη των εκλογών δεν θα είναι υπουργός η κ. Γιαννάκου. Άλλες πληροφορίες επιμένουν ότι ασκούνται έντονες πιέσεις στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο να πάρει πίσω τις αντιρρήσεις του, ώστε να επιτρέψει (τελικά) να μοιραστεί το βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα χώματα».

Γιαννάκου: «Δεν είμαι ούτε Στάλιν ούτε Χίτλερ…»

Συνεχίζει απτόητη τις προκλήσεις η κ. Γιαννάκου. Βγήκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και είπε το εξής απίστευτο: «Πράγματι, οι συγγραφείς οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι “ναι, κάναμε λάθη και αβλεψίες”. (Ερώτημα: Αφού ομολογεί ότι έγιναν λάθη, γιατί δεν απέλυσε για ανικανότητα την κ. Ρεπούση και την ομάδα της;) και συνέχισε: «Δεν είμαι ούτε Στάλιν ούτε Χίτλερ για να αποσύρω και να πολτοποιώ βιβλία όπως έκαναν άλλοι».

Ούτε λίγο ούτε πολύ η κ. Γιαννάκου θεωρεί Στάλιν ή Χίτλερ το 80% των Ελλήνων που εναντιώνονται στη βαριά παραμόρφωση της ιστορικής τους ταυτότητας. Αλλά, η κ. Γιαννάκου υπό τον πανικό των εκλογών έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το εξής: «Το βιβλίο έχει υποστεί όλες τις διορθώσεις που ζήτησε η Ακαδημία Αθηνών».

Κρύβει την αλήθεια, όπως το βιβλίο, η κ. υπουργός Παιδείας. Γιατί, αν υπήρχαν οι 81 ιστορικές διορθώσεις της Ακαδημίας στο «άγνωστο» βιβλίο, θα το είχε δώσει πολλές ημέρες πριν στη δημοσιότητα. Και θα το έπαιζε εθνικός προστάτης


Σχολιάστε εδώ