Κάτω στον Πειραιά

Όπως είχαμε γράψει και την περασμένη Κυριακή, ο χώρος για τον οποίο έριζαν τα δύο κόμματα είναι αυτός που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο-γιαπί της Ραλλείου στη διασταύρωση των λεωφόρων Γεωργίου και Ηρώων Πολυτεχνείου. Κατά τη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ στην Α΄ Πειραιά Τάκης Μάλαγας τόνισε ότι εδώ και 30 χρόνια η ΝΔ σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, είτε βουλευτική είτε δημοτική, χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο χώρο, το δε ΠΑΣΟΚ πάντα επέλεγε τον χώρο όπου βρίσκεται σήμερα το κατάστημα «Γλου» στο Πασαλιμάνι. Ακριβώς επειδή αυτός ο χώρος δεν υπάρχει πλέον, αφού έγινε κατάστημα, όπως προαναφέραμε, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει χώρο και θέλει να πάρει τον χώρο της ΝΔ στο δημοτικό θέατρο.

Από την πλευρά τους οι σύμβουλοι του Π. Φασούλα στις τοποθετήσεις τους επέμειναν πως ακριβώς επειδή η ΝΔ επί 30 χρόνια καταλαμβάνει τον συγκεκριμένο χώρο δεν νομιμοποιείται να τον ζητάει και τώρα ,μια και εθιμικό δίκαιο σʼ αυτές τις περιπτώσεις δεν… χωράει. Άλλωστε, υποστήριξαν, το ΠΑΣΟΚ δεν έπαιρνε τόσα χρόνια τον χώρο, γιατί κυριαρχούσε η ΝΔ στον Πειραιά. Και το ΠΑΣΟΚ δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα.

Τελικά με τις ψήφους της πλειοψηφίας το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να δοθεί ο χώρος στο ΠΑΣΟΚ και να πάει η ΝΔ στο Πασαλιμάνι.

Μετά την απόφαση αυτή η ΝΕ της ΝΔ στην Α΄ Πειραιά έβγαλε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι η πλειοψηφία του ΔΣ παράνομα και καταπατώντας την εθνική νομοθεσία έκανε ετσιθελικά έξωση στο κυβερνών κόμμα από τον χώρο που χρησιμοποιεί αυτό εδώ και 30 χρόνια. Οι καιροί άλλαξαν, καταλήγει η ανακοίνωση. Το ΠΑΣΟΚ όμως δεν θα αλλάξει ποτέ…

// Βλέπαμε τους συμβούλους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας να «τρώγονται» για τον χώρο μπροστά από το γιαπί της Ραλλείου και σκεφτόμασταν ότι αν με την ίδια ζέση και την ίδια ένταση διαγκωνίζονταν και για το γιαπί που υπάρχει πίσω απʼ αυτόν τον χώρο τότε το γιαπί δεν θα υπήρχε. Θα είχε γίνει κτίριο που θα κοσμούσε τον Πειραιά. Έτσι δεν είναι;

// Τελικά οι 175 προσλήψεις «οκταμηνιτών» που είχαν «παγώσει» λόγω εκλογών μάλλον θα γίνουν κανονικά. Ο δήμος έστειλε έγγραφο στην περιφέρεια, στο οποίο τονίζει ότι οι ανάγκες που θα καλυφθούν με το προσωπικό αυτό είναι επείγουσες, γιατί αφορούν θέσεις σε δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίοι θα ανοίξουν από την 1η Σεπτέμβρη. Από τη στιγμή λοιπόν που θα ανοίξουν οι σταθμοί το προσωπικό χρειάζεται. Γιʼ αυτό ο δήμος ζητά να γίνουν κατʼ εξαίρεσιν αυτές οι προσλήψεις και μάλλον το αίτημά του θα ικανοποιηθεί, μια και, όπως πληροφορηθήκαμε, θεωρήθηκε λογικό από τον υπουργό Εσωτερικών.

// Ξεχωριστή τιμή για τον Πειραιά αποτελεί πάντα η τοποθέτηση κάποιου συμπολίτη μας σε σημαντική θέση. Αν μάλιστα η θέση αυτή έχει και μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο, η τιμή είναι ακόμα πιο ουσιαστική.

Αφορμή γιʼ αυτόν τον πρόλογο η ορκωμοσία (την Πέμπτη) του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας και πρώην αντιδημάρχου Γιώργου Δαβάκη στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

Ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος με την ενέργειά του αυτή έδειξε πως ξέρει να ξεχωρίζει τους κατάλληλους ανθρώπους για τις θέσεις που εποπτεύει το υπουργείο του, αφού ο Γ. Δαβάκης είναι γνωστός για την ακεραιότητα και την κοινωνική του ευαισθησία.

Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία στον τομέα που ανέλαβε.


Σχολιάστε εδώ