ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΜΑΡΙΕΤΤΑ

Αντʼ αυτού έστειλε κρυφά με (πρωτοφανή) σπουδή το υπό κρίση μόρφωμα στο τυπογραφείο για εκτύπωση…

Το πραξικόπημα-ταχυπιεστήριο κατά της Ιστορίας μας που επέλεξε η υπουργός Παιδείας αποκαλύπτει ότι έχει περιέλθει σε κατάσταση πανικού.

Έντρομη επιδιώκει, αυταρχικά, να επιβάλει τετελεσμένα και να αποτρέψει, με κάθε τέχνασμα, να γίνουν γνωστές πριν από τις εκλογές οι περίφημες διορθώσεις Ρεπούση.

Γιατί όμως;

Τι φοβάται, τι θέλει να καλύψει;

Ποιους θέλει να καλύψει ή ποιοι την κρατούν ώστε να συμπεριφέρεται σαν αυτόχειρας και να προκαλεί (τον βέβαιο) εκλογικό καταποντισμό που θα υποστεί στην Α΄ Αθηνών;

Την απάντηση δίνουν οι ασφαλείς πληροφορίες του «Π» που συνοψίζονται στα εξής κεντρικά σημεία:

Πρώτον, κυρίαρχο και αποφασιστικό ρόλο στη διαδικασία των διορθώσεων συνεχίζει να έχει η ομάδα Ρεπούση. Υπουργός Παιδείας και πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου έχουν περιοριστεί σε διακοσμητικές παρουσίες…

Δεύτερον, οι μεγάλες αλλαγές που ζητήθηκαν από την Ακαδημία, την Κύπρο, την Εκκλησία, τον Ποντιακό Ελληνισμό, τους Μακεδονομάχους και από όλες τις (εξοργισμένες) θεσμικές και μη οργανώσεις της χώρας πετάχτηκαν στα σκουπίδια από την αλαζονική ομάδα.

Τρίτον, οι δήθεν διορθώσεις για τις οποίες κομπάζει η κ. Γιαννάκου είναι ένας κυνικός εμπαιγμός που «σκηνοθέτησε» η γνωστή παρέα.

Συγκεκριμένα, προχώρησε με μια σειρά φραστικών (μόνο) βελτιώσεων (ωραιοποιήσεων) στα σημεία που ξεσήκωσαν όλο τον Ελληνισμό, όπως η Μικρασιατική Καταστροφή, ο Ελληνο-ιταλικός πόλεμος κ.λπ.

Ουδέποτε η Ρεπούση (και η παρέα της) δέχθηκε να αλλάξει τη… φιλοσοφία του «βιβλίου»… και ουδέποτε η κ. Γιαννάκου τόλμησε να επιβάλει την αποκατάσταση της Ιστορίας του τόπου που αξίωνε ξεσηκωμένη ολόκληρη η Ελλάδα. Ούτε καν λογάριασε (άκουσον-άκουσον) και την Ακαδημία, που η ίδια είχε ζητήσει, άρον-άρον τη συνδρομή της.

Και τέταρτον, αυτές τις διορθώσεις-μαϊμού τρέμει η κ. Γιαννάκου και δεν θέλει (όπως ο διάβολος το λιβάνι) να δουν το φως της δημοσιότητας.

Γνωρίζει καλά η υπουργός Παιδείας ότι, αν αυτό συμβεί και διαρρεύσουν οι διορθώσεις-απάτη, το μαύρο εναντίον της θα πάει σύννεφο.

Νέα πρόκληση

Ενώ το βιβλίο-ντροπή θεωρείται βέβαιο ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις εκλογές του Σεπτεμβρίου… εξαγγέλθηκε για τον ίδιο μήνα (19 έως 22) συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Διδακτικής της Ιστορίας που θα οργανωθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα (προσέχτε τον τίτλο) «Δημόσιες χρήσεις της Ιστορίας». Έτσι βλέπει η παγκοσμιοποίηση τις Ιστορίες των εθνών, ως οχήματα δημόσιας χρήσης!

Η ομάδα των ξένων ειδικών –θεωρούνται φανατικοί ρήτορες της νέας τάξης– που έρχεται για το συνέδριο-προπαγάνδα θα συμπληρωθεί από ελληνικής πλευράς από τη διαβόητη ομάδα που κατέστρεψε (ατιμωρητί) την Ιστορία μας.

Είναι ποιοι άλλοι; Ο Αντώνης Λιάκος, η Χρ. Κουλούρη και η Ρεπούση. Αυτά τα ονόματα αρκούν για να εξηγήσουν τους λόγους που οι κύριοι αυτοί αποφάσισαν εσπευσμένα να κάνουν αυτήν τη συνάθροιση…


Σχολιάστε εδώ