Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη μεταμόσχευση

Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Π», αμέσως μετά την άφιξή του στο Μαϊάμι και την εγκατάστασή του σε κατοικία που έχει εξασφαλίσει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ο Αρχιεπίσκοπος ξεκίνησε μια σειρά εξετάσεων οι οποίες είναι απαραίτητος να γίνουν και εντάσσονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη μεταμόσχευση.

Οι εξετάσεις που έγιναν επιβεβαίωσαν ουσιαστικά τα ευρήματα των εξετάσεων στην Αθήνα, οι οποίες περιέχονται μέσα στον ιατρικό φάκελο του Αρχιεπισκόπου, τον οποίο παρέδωσε ο καθηγητής Διονύσης Βώρος, που ως γνωστόν τον συνόδευσε στο ταξίδι του στο Μαϊάμι.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από την πλευρά των γιατρών έγινε ιδιαίτερα εξονυχιστικός καρδιολογικός έλεγχος μαζί με στεφανιογραφία, από τον οποίο δεν προέκυψε κανένα απολύτως πρόβλημα και όλα έδειξαν ότι και από αυτήν την πλευρά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει η μεταμόσχευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής Ανδρέας Τζάκης είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν από διαφορετικές ιατρικές ομάδες.

Η ολοκλήρωση των εξετάσεων αυτών ουσιαστικά άναψε το πράσινο φως για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανεύρεση, με βάση τον αμερικανικό νόμο και τα κριτήρια που θέτει, του μοσχεύματος που είναι συμβατό με τον οργανισμό του Αρχιεπισκόπου και για την εξεύρεση του οποίου υπάρχει αισιοδοξία.

Έτσι τώρα ο Αρχιεπίσκοπος παραμένει στο σπίτι που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο όπου θα γίνει η μεταμόσχευση, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση, ενώ η εξεύρεση του μοσχεύματος αναμένεται σε 2 με 3 εβδομάδες.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στην εξεύρεση του μοσχεύματος, σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο, είναι να βρεθεί ακριβώς το ίδιο μόσχευμα, το οποίο όμως να είναι συμβατό και σε ασθενή νεώτερης ηλικίας από τον Αρχιεπίσκοπο.

Ήδη μετά την ολοκλήρωση του προεγχειρητικού ελέγχου, ο καθηγητής κ. Βώρος επέστρεψε στην Ελλάδα την περασμένη Τετάρτη, αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος της ενημέρωσης και των εξετάσεων του Αρχιεπισκόπου, και στο Μαϊάμι παρέμειναν οι κύριοι Φραγκουλίδης και Νανάς.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος παραμένει στην οικία όπου φιλοξενείται στο Μαϊάμι και είναι σε καλή διάθεση, ενώ δέχεται επισκέψεις από ομογενείς που ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της υγείας του.


Σχολιάστε εδώ