Επικαιρότητα

1Η Κομισιόν, χωρίς να εξετάσει τις επιπτώσεις στο όλο κύκλωμα της διατροφής και στην υγεία των ανθρώπων, αλλά και των ζώων, και μη λαμβάνοντας υπόψη τις μελέτες για τη σχέση του φυτοφαρμάκου Paraquat (παραγωγής Zeneca) με τη νόσο του Πάρκινσον, εξέδωσε την Οδηγία 2003/112 με την οποία επετράπη η χρήση του επικίνδυνου αυτού φυτοφαρμάκου στις χώρες μέλη της ΕΕ. Η απόφαση αυτή της Κομισιόν, αποτέλεσμα αμάθειας ή διαπλοκής, προσεβλήθη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο από τις κυβερνήσεις της Σουηδίας, της Δανίας, της Αυστρίας και της Φινλανδίας, που απαγόρευσαν τη χρήση του Paraquat στις χώρες τους. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με απόφασή του ακύρωσε την Οδηγία αυτή της Κομισιόν και άφησε ελεύθερα τα κράτη μέλη να επιτρέπουν ή όχι τη χρήση του επικίνδυνου αυτού φυτοφαρμάκου. Εύγε στις κυβερνήσεις των παραπάνω χωρών που μας προστάτευσαν! Και όνειδος στις υποτελείς και διαπλεκόμενες κυβερνήσεις που επέτρεψαν την ελεύθερη χρήση του. Στην Ελλάδα επετράπη η ελεύθερη χρησιμοποίηση στα τυφλά από την τότε (2003) κυβέρνηση.

Πάντα και σε όλα γκιαούρηδες οι έλληνες πολιτικοί! Μόνο τα μεγάλα λόγια ξέρουν να εκστομίζουν και τις παχυλές υποσχέσεις. Στην πράξη υποταγή στα ισχυρά συμφέροντα και στα κελεύσματα των ισχυρών συμμάχων και της ΕΕ. Και με τις πράξεις τους ή παραλείψεις τους μας σερβίρουν τον θάνατο στο πιάτο μας. Πώς θα μπορέσουν να επιβιώσουν τα μικρά Ελληνόπουλα όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν φροντίζουν για την υγιεινή διατροφή τους; Με δηλητήρια τρέφονται οι Έλληνες, μικροί και μεγάλοι, και οι αρρώστιες θερίζουν. Πού είναι το κράτος για να ενδιαφερθεί για τη δημόσια υγεία; Στα Οινόφυτα πίνουν και δηλητηριασμένο νερό. Ασφαλώς από τη μόλυνση των φυτοφαρμάκων. Έλεος, δεν ξέρουμε πλέον από πού να φυλαχτούμε.

Όλη η φύση έχει πλέον μολυνθεί. Και κανένας από τους πολιτικούς μας δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον. Μολυσμένο νερό, μολυσμένα τρόφιμα, μολυσμένα κρέατα. Πώς θα ζήσουμε λοιπόν; Και οι μεγάλες εταιρείες συσσωρεύουν κέρδη πουλώντας τον όλεθρο. Και οι κυβερνήσεις των απανταχού γκιαούρηδων θεώνται τα γενόμενα χωρίς καμιά αντίδραση και δυστυχώς χωρίς ντροπή. Το υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γιατί δεν παίρνει πρωτοβουλία να εξετάσει τις επιπτώσεις του κάθε φυτοφαρμάκου στην υγεία των καταναλωτών; Γιατί αφήνει τους εμπόρους του θανάτου να δρουν ανενόχλητοι; Υπάρχει κράτος; Αποδείξτε το, κύριοι που ασκείτε την εξουσία.

2 Εξαθλίωση, είναι η μόνη λέξη που ταιριάζει στην κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ. «Δεν έχουμε ηλεκτρικό, δεν έχουμε νερό. Δεν βρίσκουμε να αγοράσουμε τα αγαθά που είναι αναγκαία για την ικανοποίηση των αναγκών μας. Ζούμε πλέον στην εποχή του λίθου, αντάμα με τον θάνατο». Είναι η κραυγή απόγνωσης που εκπέμπουν οι άτυχοι πολίτες του Ιράκ. Εμφύλιος πόλεμος, στρατεύματα κατοχής που αποτελούνται ως επί το πλείστον από ένοπλους μισθοφόρους, αντάρτες, δωσίλογοι και μαυραγορίτες έχουν καταστήσει τον βίο αβίωτο των δύστυχων Ιρακινών που καθημερινά ζουν κάτω από δραματικές συνθήκες που δεν θα τις ζήλευαν ούτε οι πρωτόγονοι άνθρωποι. Αυτή είναι η ιδιότυπη «απελευθέρωση» του Ιράκ την οποία έφεραν εκεί οι δύο τρανοί ηγέτες, ο Μπους και ο Μπλερ! Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα με άφθονο πλούτο, που διαθέτει τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον κόσμο.

Εταιρείες που στρατολογούν μισθοφόρους, δωσίλογοι και μαυραγορίτες λυμαίνονται τον πλούτο της άμοιρης αυτής χώρας. Και ο Μπους φυσικά αισθάνεται υπερήφανος για την κατάσταση που δημιούργησε στο Ιράκ. Κατάφερε να εξοντώσει τον Σαντάμ και να φέρει τον θάνατο και την εξαθλίωση σε έναν ολόκληρο λαό, με κίνητρα ποταπά που ούτε ο Χίτλερ δεν τα είχε σκεφτεί. Και όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς ο Μπους να καταφέρει να φέρει στις ΗΠΑ «το χρυσόμαλλο δέρας» από την Ανατολή. Και όλα συμβαίνουν υπό τα απαθή βλέμματα της υπόλοιπης ανθρωπότητας που καυχιέται ότι τάχα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο πολιτισμού. Και οι λαοί ασφαλώς δεν συμμερίζονται τα «ευγενή» αισθήματα του Μπους και των συμμάχων του. Πού είναι όμως οι διαμαρτυρίες για την κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ από τους διεθνείς οργανισμούς; Πού είναι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ; Η φωνή διαμαρτυρίας του δεν ακούστηκε για τα όσα συμβαίνουν εκεί. Πού είναι η ηγεσία της ΕΕ για να φρενάρει την εγκληματική συμπεριφορά των δυνάμεων κατοχής; Ποιος να μιλήσει από την ΕΕ; Ο Μπαρόζο; Μα, ο αρχικομισάριος της ΕΕ ως πρωθυπουργός τότε της Πορτογαλίας συμμάχησε με τον Μπους και τον Μπλερ για την εισβολή στο Ιράκ.

Γιατί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ δεν υψώνει φωνή διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί σ’ αυτήν τη χώρα του πανάρχαιου πολιτισμού; Μικροί ηγέτες που επέτρεψαν σε λιγοστούς βάρβαρους να καταστρέψουν μια χώρα που αποτελεί την κοιτίδα του πολιτισμού μας. Κατάντημα!


Σχολιάστε εδώ