ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ…

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης συνειδητοποίησε ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα από την Πολιτεία. Έκρινε πολύ σωστά πως δεν είναι η κατάλληλη ώρα για κόντρες, καθώς πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές. Όλα δείχνουν ότι οι πολίτες θα οδηγηθούν στις κάλπες στις 23 Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στις 30 του ίδιου μήνα. Ειδοποίησε έγκαιρα λοιπόν τους προέδρους των ποδοσφαιρικών ενώσεων να μην ανεβάσουν το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης με τον Γιώργο Ορφανό και την κυβέρνηση. Δεν ήθελε να εμπλακεί στα προεκλογικά πολιτικά παιχνίδια.

Από την άλλη ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν ήθελε να δημιουργηθούν προβλήματα με τη συμμετοχή των ομάδων στα πρωταθλήματα. Έπρεπε πάση θυσία να πάρουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Τελικά όλες τα κατάφεραν, ακόμη και οι πιο προβληματικές, γιατί κάποιες δημόσιες υπηρεσίες εντελώς «τυχαία» έκαναν τα στραβά μάτια και τους παρείχαν τα αναγκαία πιστοποιητικά.

Ρόλο στη στάση του Γκαγκάτση, ωστόσο, έπαιξε και η διάθεση των ισχυρών παραγόντων του ποδοσφαίρου. Από τη στιγμή που οι τέσσερις «μεγάλες» ομάδες της χώρας, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, βρήκαν κανάλι επικοινωνίας με την Πολιτεία, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αντιλήφθηκε ότι ενδεχόμενη κόντρα θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα στον ίδιο, παρά θα έλυνε τα ήδη υπάρχοντα. Έχει σημασία, πάντως, ο λόγος που τα αφεντικά των συγκεκριμένων ομάδων περνούν ειδυλλιακές μέρες με την Πολιτεία. Για τον Σωκράτη Κόκκαλη μέτρησε η επέκταση της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ. Κάποιοι, άλλωστε, επιμένουν ότι μόνο τυχαία δεν είχε οριστεί η γενική συνέλευση της ΕΠΟ στις αρχές Αυγούστου κι ενώ μέχρι το τέλος Ιουλίου έπρεπε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του ΟΠΑΠ.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει κάθε λόγο να διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την Πολιτεία και ειδικά τη σημερινή κυβέρνηση. Η πρόσφατη σύμβαση για τη χορηγία του πρωταθλήματος, αλλά και οι εξελίξεις στο θέμα του νέου γηπέδου στον Βοτανικό οφείλονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό και στις προσβάσεις που διατηρεί ο Τζίγκερ στο κυβερνητικό επιτελείο.

Για την ΑΕΚ, το θέμα του γηπέδου αποτελεί τον βασικό στόχο. Σε προεκλογική περίοδο έχουμε μπει και ο Ντέμης ελπίζει στη μέγιστη δυνατή βοήθεια από την πλευρά της πολιτείας για τον χώρο στη Φυλή.

Στον ΠΑΟΚ, τέλος, ο Θόδωρος Ζαγοράκης επιχειρεί να συμμαζέψει την κατάσταση χάρη στη νέα ευνοϊκή νομοθετική παρέμβαση. Πέρα από το ότι μιλάει σε καθημερινή βάση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό.

Με τόσες ιδιαιτερότητες κρίνεται απόλυτα φυσιολογική η προσπάθεια του Γκαγκάτση να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει μάθει να απογεύγει τις κακοτοπιές και γι’ αυτό καταφέρνει τόσα χρόνια να παραμένει στην ηγεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Σχολιάστε εδώ