Ραδιοτηλεοπτικά…

– Η εγκληματικότητα και τα συναφή προβλήματα στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν ύφεση και φαίνεται πως η σκληρή και συστηματική δουλειά αποδίδει. Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία αυτή έχει ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης Αντώνιος Μπάμιατζης. Η νέα πολιτική αποδίδει τον τελευταίο καιρό πολύ καλά και σε θέματα έκδοσης ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Σχεδόν καθόλου ουρές, πολύ μεγαλύτερη οργάνωση στα περισσότερα αστυνομικά τμήματα!

– Πολλή δουλειά έπεσε καλοκαιριάτικα και στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Το εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο του ζήτησε τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου των «κατ’ επάγγελμα» επαιτών. Εκείνο που μας χαροποίησε περισσότερο είναι ότι η Τροχαία κάνει αισθητή την παρουσία της ακόμη και με υψηλές θερμοκρασίες στη Λεωφόρο Νίκης όπου γίνονται έργα. Το έργο, προϋπολογισμού 730.000 ευρώ, περιλαμβάνει την αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα μεταξύ Λεωφ. Νίκης και κρηπιδώματος με χυτό δάπεδο και εγκάρσιους διαδρόμους από πέτρα λακκώματος, τη συντήρηση των φωτιστικών σωμάτων και κιγκλιδωμάτων, δημιουργία διαβάσεων για άτομα με ειδικές ανάγκες, κ.ά.

– Διαπιστώνοντας τα κομματικά επιτελεία τη λαϊκή αποδοχή του Θοδωρή Ζαγοράκη στον κόσμο του ΠΑΟΚ και την αντίστοιχη του Αντώνη Ρέμου στον κόσμο του Ηρακλή, σκέφτηκαν να τους προτείνουν την ενασχόλησή τους με την κεντρική πολιτική σκηνή. Οι άνθρωποι όμως είναι αφιερωμένοι στις ομάδες τους και στη δουλειά του ο Αντώνης. Ούτε ν’ ακούσουν περί πολιτικής!

– Ανοίγει στις 27 Αυγούστου η αυλαία της Βαλκανικής Πλατείας, μιας σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχει θεσμοθετήσει ο δήμος Νεάπολης στοχεύοντας στην προσέγγιση των λαών της Βαλκανικής μέσω του πολιτισμού τους, ώστε να προωθηθεί η ιδέα της ειρήνης και της συνεργασίας των κρατών της περιοχής που προσανατολίζονται σε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Ευκαιρία για να παρελάσουν πολλοί από τους υποψήφιους των κομμάτων στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

– Σε διαδικτυακή ψηφοφορία του Thessaloniki Net News Blog για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει τα αρνητικά πρωτεία με 32%, η αδιαφορία της Πολιτείας ακολουθεί με 29% και έπονται η ανυπαρξία κυκλοφοριακής αγωγής με 13% και οι οδηγοί με 9%.

– Μάθαμε ότι η Greenpeace μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές ετοιμάζει φωτογράφηση με γυμνούς εθελοντές για τη νέα καμπάνια της. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση δέχτηκαν και υποψήφιοι βουλευτές άνδρες και γυναίκες νεαρής ηλικίας από τη βόρεια Ελλάδα. Το κατά πόσο η πρόταση αυτή θα υλοποιηθεί δεν το γνωρίζει κανείς, αλλά και μόνο ως ιδέα ακούγεται πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα.


Σχολιάστε εδώ