Ποιούς «καίει» ο Γιώργος Ζορμπας

Το πόρισμα είναι πολυσέλιδο και κάνει ονομαστική μνεία σ’ εκείνους που έχουν κατά τον άλφα ή βήτα τρόπο εμπλακεί στο σκάνδαλο. Δηλαδή ο Γ. Ζορμπάς δίνει στον Εισαγγελέα ονόματα, προκειμένου να ασκηθούν αμέσως διώξεις!

Αυτό το έχουν αντιληφθεί όπως φαίνεται οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου και έχουν πανικοβληθεί. Μάλιστα, όπως προκύπτει από δηλώσεις που έκανε προχθές ο Γ. Ζορμπάς, έχουν βάλει… λυτούς και δεμένους για να… γλιτώσουν την τσιμπίδα του νόμου!

Συγκεκριμένα είχε πει πως αντιστέκεται στις πιέσεις και πως εκείνος δεν θα υποστείλει ποτέ τη σημαία! Κάτι που σημαίνει πως οι αποκαλύψεις και τα συμπεράσματα του Γ. Ζορμπά, έχουν… στενοχωρήσει αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη που προφανώς είχαν διοριστεί σε καίριες θέσεις (πρόεδροι Ταμείων κ.λπ.) είτε ανήκουν στο επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών που εξέδωσε τα δομημένα ομόλογα.

Να μην ξεχνάμε επίσης τη δήλωση Ζορμπά που είχε γράψει την περασμένη Κυριακή το «Π» και ανέφερε ότι στα 83 χρόνια του θα κάνει το καθήκον του και δεν έχει να φοβηθεί κανέναν!

Κάτι που σημαίνει ότι, παρά τις πιέσεις και τις παρεμβάσεις, το πόρισμα αναφέρει λεπτομερώς όλες τις πτυχές του σκανδάλου και κατονομάζει συγκεκριμένα πρόσωπα ως πρωταγωνιστές του! Επειδή όμως ουδείς γνωρίζει ποια είναι τα πρόσωπα αυτά, όλοι όσοι ενέχονται στην υπόθεση έχουν πανικοβληθεί, καθώς γνωρίζουν πως αν το όνομά τους περιλαμβάνεται στο πόρισμα δεν θα αποφύγουν τις συνέπειες. Δικαιολογημένος λοιπόν ο τρόμος που τους έχει καταλάβει.

Να σημειώσουμε ότι το πόρισμα αναφέρει ως αρχή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος την ανάληψη 2.000.000 ευρώ που έκανε ο Αποστολίδης από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σταδίου και τα οποία μετέφερε σε σακ βουαγιάζ, όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το «Π».

Πάντως εντύπωση προκαλεί το ότι το θέμα των ομολόγων «θάφτηκε» και ουδείς ασχολείται πλέον με αυτό. Το… έφαγε το μαύρο σκοτάδι εντελώς ξαφνικά και ενώ τα τεράστια ερωτηματικά που υπήρχαν ήταν αναπάντητα και βρισκόταν σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα. Δηλαδή το θέμα «κατέβηκε» από τα… παράθυρα χωρίς να έχει κλείσει. Γι’ αυτό και πολλοί αναρωτιούνται αν πρόκειται για συμψηφισμό που συμφωνήθηκε από τα δύο κόμματα…


Σχολιάστε εδώ