Πάλι «έγραψε» ο Πολύζος

Θα θυμάστε τον παλιομοδίτη βουλευτή, ο οποίος είχε τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ μετά την περίφημη δήλωσή του ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν καλοί και κακοί, η οποία θεωρήθηκε προκλητική από τον πρωθυπουργό, που τότε αγωνιζόταν να πείσει -και τον εαυτό του- ότι στο κόμμα του δεν υπάρχουν λαμόγια…

Ο Πολύζος επανεντάχτηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος πριν από τις δημοτικές εκλογές, καθώς εκτιμήθηκε ότι ήταν αναγκαίος για τη νίκη των «γαλάζιων» υποψηφίων σε δήμους και νομαρχία.

Τώρα, με επιστολή του προς τον Κώστα Καραμανλή, ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Τα σχόλια των παρατηρητών που δεν γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις υποστήριζαν ότι ο Βαγγέλης Πολύζος πήρε την απόφαση να μη διεκδικήσει την επανεκλογή του, επειδή φοβάται πως δεν θα έχει τύχη, εξαιτίας της καθόδου των Κάκαλου και Κουκοδήμου, οι οποίοι θα διαγκωνιστούν με τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο για την κατάληψη των δύο εδρών που αναμένεται να λάβει η ΝΔ στον νομό Πιερίας.

Από την άλλη πλευρά, ο φιλικός προς το κυβερνών κόμμα, και ευνοϊκά διακείμενος προς τον Πολύζο τοπικός Τύπος, ανέφερε ότι ο κολινδρινός πολιτικός αποφάσισε να μείνει έξω από τη διεκδίκηση βουλευτικής έδρας, επειδή ενδιαφέρεται να εκπροσωπήσει την κυβερνητική παράταξη στις νομαρχιακές εκλογές του 2010, όταν ο σημερινός νομάρχης (Παπαστεργίου) αποχωρήσει.

Ανάμεσα σε αυτές τις δύο εκδοχές θα πρέπει να προστεθεί και μια τρίτη που σχετίζεται με την πίεση που άσκησε ο Πολύζος σε εκδότη free press εφημερίδας της Μακεδονίας, ζητώντας ανταλλάγματα προκειμένου να μην καταθέσει αγωγή εναντίον του για δημοσίευμα της εφημερίδας.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο που κυκλοφορεί στα πολιτικοδημοσιογραφικά στέκια, ο εν λόγω εκδότης γνωστοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου το συμβάν, και εξέφρασε τη δυσφορία του για τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του βουλευτή, απαιτώντας να τον νουθετήσουν. Και τον… νουθέτησαν.


Σχολιάστε εδώ