Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ

– Τραγική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη των Αγίων Αναργύρων εξαιτίας της ασυδοσίας των εργολάβων που κατασκευάζουν τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο. Αποκλεισμένοι κεντρικοί δρόμοι, κατεστραμμένα πεζοδρόμια, πεταμένα χώματα, καταπατημένοι ελεύθεροι χώροι και η χαριστική βολή δίνεται με την κοπή δεκάδων πεύκων που έδιναν μια μικρή ανάσα στην περιοχή. Όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή της δημοτικής αρχής του κ. Σαράντη, η οποία ακολουθεί την ίδια καταστρεπτική τακτική στο συγκεκριμένο θέμα που ακολουθούσε και η προηγούμενη διοίκηση του κ. Τρίγκα. Βέβαια σημαντικές είναι και οι ευθύνες των δημοτών, οι οποίοι αδιαφορούν εγκληματικά για ζητήματα που κρίνουν το μέλλον της περιοχής…

– Τ’ αμάζευτα προσπαθεί να μαζέψει ο δήμαρχος Ν. Ηρακλείου Σταύρος Γεωργόπουλος. Έδωσε μια συνέντευξη σε τοπικές εφημερίδες και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών στο δημαρχείο και σεξουαλικά όργια. Επειδή όμως δεν περίμενε ότι θα πάρουν έκταση, με πρωτοσέλιδα στις ημερήσιες εφημερίδες αυτά που είπε, μόλις τα είδε, έτρεχε να διαψεύσει τα… λόγια του. Η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο πέρασε γενεές δεκατέσσερις τον τοπάρχη, γιατί, όπως είπαν, με τις δηλώσεις του εκθέτει όλο τον δήμο. Άρχισε λοιπόν να στέλνει ανακοινώσεις ο Σταύρος ότι αυτά που είπε δεν τα είπε. Το κακό βέβαια είναι ότι όλη τη συνέντευξη κάποιοι φρόντισαν να τη μοιράσουν και σε κασέτες. Άρα ότι τα είπε είναι αδιαμφισβήτητο. Τ’ άκουσα με τ’ αφτάκια μου.

– Τελικά η καταγγελία του πρώην δημοτικού συμβούλου Αργυρούπολης Κώστα Καποδίστρια για «περίεργα» γεγονότα που γίνονταν στον σύλλογο φίλων κλασικού αθλητισμού, που στην ουσία λειτουργούσε ως αγωγός μονιμοποίησης υπαλλήλων, φαίνεται ότι είχε βάση και ουσία. Το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης που έχω στα χέρια μου καταλογίζει σοβαρές παραλείψεις και ευθύνες σε αρκετά στελέχη της δημοτικής αρχής Σαραφίδη αλλά και Τσαρπαλή. Φυσικά το πόρισμα δεν αποτελεί την τελική καταδίκη, αλλά σαφώς δείχνει μια πρώτη εικόνα για την περαιτέρω δικαστική διερεύνηση. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τα περισσότερα που αναφέρονται στη δημοτική αρχή Σαραφίδη, εάν ενέχουν ποινική ευθύνη, έχουν παραγραφεί λόγω πενταετίας. Αυτά για να ξέρουμε όλοι τι γίνεται γύρω μας.

– Λίγο πολύ την ιστορία με τη μελέτη για την αποχέτευση του δήμου Σαλαμίνας τη γνωρίζετε. Έχω χαλάσει τριάντα ένα στιλό για να τη γράφω. Άλλη μελέτη ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλη η ΕΥΔΑΠ, άλλη προκήρυξε ο δήμος. Η βασική διαφορά όμως είναι ότι αυτή που ενέκρινε ο δήμος είναι λίγο ακριβούτσικη. Όχι πολύ. Μόνο εφτά εκατομμύρια περισσότερο. Και μια ακόμη διαφορά. Η προκήρυξη του δήμου πρέπει να υλοποιηθεί με μελέτη – κατασκευή, ενώ η μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία συμφωνεί η ΕΥΔΑΠ, με διεθνή διαγωνισμό. Τι είπατε; Τι σημαίνει μελέτη – κατασκευή; Σημαίνει απευθείας ανάθεση. Όλα τα λεφτά σε μια σακούλα, με ανύπαρκτη έκπτωση και φύγανε για Ελβετία. Διαγωνισμοί σφήνες, μεγάλη έκπτωση και φυσικά φθηνότερο το κόστος του έργου. Απλά πράγματα. Έχω την εντύπωση ότι ο νέος δήμαρχος, απόστρατος αξιωματικός του Ναυτικού, μάλλον δεν ελέγχει την κατάσταση. Οι πληροφορίες μου λένε ότι πρόκειται για έντιμο άνθρωπο. Για να δούμε την εξέλιξη.

– Με 13.000 ευρώ θα πληρωθεί η θεατρική παράσταση που, στο πλαίσιο του πολιτιστικού Σεπτέμβρη, θα παιχτεί στον Άγιο Δημήτριο. Την απόφαση την πήρε το ΔΣ του πολιτιστικού οργανισμού, όπου πρόεδρος είναι ο ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης, στην οποία παράσταση είναι πρωταγωνιστής! Καταλάβατε. Η απόλυτη διαφάνεια. Τηλεφώνησα λοιπόν στον Κωστή για να ρωτήσω εάν αληθεύει. «Βεβαίως αληθεύει. Αυτή η παράσταση σ’ άλλους δήμους πουλιέται 17.000 ευρώ. Στην ουσία κάναμε χάρη στον Άγιο Δημήτριο». Τα σχόλια περιττεύουν. Το έχετε ακούσει αυτό που λένε ότι Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει, Γιάννης ρεύεται; Όπου Γιάννης βάλτε Κώστας.

– Για το παρασκήνιο εκλογής του προέδρου του ΕΣΔΚΝΑ, δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, θα γράψω άλλη φορά. Φαίνεται όμως ότι η δύναμη της καρέκλας μάλλον κάνει κακό. Έστειλε επιστολή στον περιφερειάρχη Αττικής ο Νικόλας όπου ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τον νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λεωνίδα Κουρή ότι με τη συμπεριφορά του διατηρεί ανεξέλεγκτες χωματερές στα όρια της ευθύνης του. Ο Λεωνίδας, όπως είναι φυσικό, έγινε έξω φρενών. Και ανταπάντησε για «ωμό εκβιασμό της ΕΣΔΚΝΑ» προς τους δήμους της νομαρχίας του.

– Ανεξέλεγκτη θεωρείται πλέον από τη δημοτική αρχή του Ζεφυρίου η παραβατική συμπεριφορά των τσιγγάνων στην πόλη. Σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εάν δεν παρθούν αμέσως μέτρα αστυνόμευσης. Εδώ που τα λέμε, έχουν απόλυτο δίκιο. Όπως είναι τα Εξάρχεια για τους αναρχικούς έτσι είναι το Ζεφύρι για τους τσιγγάνους. Συμβαίνει ένα γεγονός που χρειάζεται επέμβαση της αστυνομίας και το περιπολικό εμφανίζεται στο βάθος του δρόμου το επόμενο πρωί και αφού έχει ξημερώσει για τα καλά. Πάντως, με όλα αυτά, θυμάμαι ένα δικαστήριο πριν από δύο χρόνια, όπου ήταν κατηγορούμενος ένας τσιγγάνος για ναρκωτικά. Μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο δήμαρχος Ζεφυρίου (!) Κώστας Παπαχρήστος. Πώς αλλάζουν οι καιροί και πώς αλλάζουν οι ρόλοι. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

– ΚΟΥΙΖ: Μιχαλάκη, Μιχαλάκη θα το φας το κεφαλάκι. Δεν φτάνει που σ’ έδιωξε ο υπουργός από παρατρεχάμενο και σε μάζεψε ο δήμαρχος για συμβουλάτορα, αρχίζεις τώρα και κατηγορείς και τη σύζυγό του ότι μπλέκεται στα πόδια σου. Φυσικά αυτά όταν δεν είναι μπροστά η ίδια. Γιατί όταν τη βλέπεις, μέχρι την πόρτα του αυτοκινήτου τής ανοίγεις.

– Μια πανέμορφη κορούλα απέκτησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Δάφνης Γιώργος Δαουλάρης, πριν από λίγες ημέρες. Αυτά ως προς τα ευχάριστα για τον μικρό δήμο της Αττικής. Έχουμε και τα δυσάρεστα. Φαίνεται πως το πόρισμα που μελετάει ο οικονομικός επιθεωρητής, φίλτατος Κουλαρμάνης, εδώ και δύο χρόνια και αφορά την έκθεση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που αναφέρει καραμπινάτες διπλοπληρωμές τιμολογίων από τον δήμο αξίας πέντε εκατομμυρίων ευρώ, έχει πλακωθεί με πολλά χαρτιά και είναι δύσκολο να το ανασύρει, προκειμένου να ολοκληρώσει επιτέλους την προσωποποίηση των ευθυνών. Από την άλλη μεριά, το ανύπαρκτο ενδιαφέρον της σημερινής δημοτικής αρχής, για τους δικούς της λόγους, επί του θέματος διαιωνίζει την εν υπνώσει κατάσταση. Κάτι μου λέει όμως ότι αυτή η ιστορία, που θυμίζει λίγο συγκάλυψη, θα λάβει τέλος. Θυμηθείτε το. Να διευκρινίσω ότι οι εν λόγω διπλοπληρωμές αφορούν την περίοδο 1999 – 2003.

– Όλα τα ‘χαμε, ο Μαυρίκης μας έλειπε. Μιλάμε για τον γνωστό Χρηστάρα. Τι έκανε ο Χρήστος; Διεκδικεί από την περιοχή Χολαργού και Παπάγου 300 στρέμματα δάσους. Λέει ότι έχει πληρεξούσια κάποιων ιδιοκτητών και ότι η έκταση αυτή του ανήκει. Το έμαθε ο δήμαρχος Χολαργού, Δημήτρης Νικολάου, καβάλησε το αυτοκίνητό του και πήγε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, περιγράφοντας αυτήν την περίεργη διεκδίκηση. Έχει ζουμί η υπόθεση και θα την παρακολουθώ από κοντά.

– Να τελικά που όλα κάποτε τελειώνουν και οι ζητωκραυγές παύουν όταν σβήσουν τα φώτα. Με έγγραφό της σ’ όλους τους δήμους της Αττικής, ιδιαίτερα της παραλίας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ζητάει να της γνωστοποιηθούν όλα τα αυθαίρετα που υπάρχουν επί του αιγιαλού. Αυτό το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 111682 έχει σταλεί εδώ και δύο μήνες. Κανένας όμως δεν έχει απαντήσει. Άκρα του τάφου σιωπή. Μόλις έφυγαν οι τηλεοράσεις από την παραλία, λόγω της απεργίας του δημάρχου Ελληνικού, άρχισε πάλι το ίδιο έργο. Η πλήρης αυθαιρεσία σε Βούλα, Γλυφάδα, Π. Φάληρο, Άλιμο. Ο χορός της παρανομίας. Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη. Σοφή κουβέντα του μεγάλου Καλογήρου.

– Στον δήμο Βάρης φαίνεται ότι είναι μεγάλοι δουλευτεράδες. Μέσα στον Αύγουστο αποφάσισαν να δημοπρατήσουν μια καντίνα που βρίσκεται στη θέση «Πηγάδι» Κόρπι. Ως ελάχιστο μίσθωμα ο δήμος ζητάει 2.000 ευρώ τον μήνα. Εάν, ρε συντρόφια, κάνατε τη δημοπρασία στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν θα έχει γυρίσει και ο κάθε ενδιαφερόμενος, δεν θα υπήρχε μεγαλύτερη ζήτηση; Μήπως, δήμαρχε, πρέπει να πιστέψω τις φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού;

– Βρέθηκα σ’ ένα τραπέζι όπου γνώρισα έναν από τους πολλούς επιχειρηματίες που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις με τον δήμο Αχαρνών για να αναλάβει την ομάδα του Αχαρναϊκού, που ως γνωστόν ανήκει μετοχικά στον δήμο. Μου είπε λοιπόν αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος σήμερα κάνει τον σταυρό του που ευτυχώς δεν έμπλεξε με αυτήν την ιστορία, ότι κάθε συζήτηση που γινόταν ήταν προδικασμένη να οδηγηθεί σε αποτυχία. Όλα έδειχναν ότι ουσιαστικά ο δήμος δεν ήθελε να πουληθεί η ομάδα. Αυτά μου είπε ο ταλαίπωρος ανθρωπάκος που θα έβαζε τα λεφτάκια του. Τελικά, επειδή μ’ αυτήν τη δόλια υπόθεση ασχολούμαι χρόνια, το συμπέρασμα είναι ότι κάποιοι έχουν βρει το «πηγάδι» για να δικαιολογούν τις βαλίτσες που χάνονται. Διακομματικό το παιχνίδι. Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Μήπως θα πρέπει αυτή η καραμπινάτη λαμογιά να τελειώσει μια για πάντα, με παρέμβαση νομοθετικής απαγόρευσης; Έχουν χτιστεί πολλές βίλες απ’ αυτήν την ιστορία.

– ΚΟΥΙΖ: Αυτό είναι ωραίο τρίγωνο και πρέπει να μας πουν και εμάς τη συνταγή. Αυτός είναι αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα τη Δημοτική Αστυνομία. Αυτή είναι γραμματέας του αντιδημάρχου με αρμοδιότητα την τεχνική υπηρεσία όμορου δήμου. Η ίδια έχει εραστές και τους δύο. Πατέρας της είναι δήμαρχος άλλου δήμου, ο οποίος έχει δεσμό, παράνομο φυσικά, με τη μητέρα του ενός αντιδημάρχου από τους δύο. Μην πάτε μακριά. Γύρω από τα νότια προάστια διαδραματίζεται το έργο.

– Άνω κάτω έχει γίνει η παράταξη Λαλένη στο Περιστέρι. Αιτία είναι η δικαίωση του πρώτου αναπληρωματικού δημοτικού συμβούλου της παράταξης, Γιάννη Παρασίδη. Η τελική εκδίκαση της προσφυγής που είχε κάνει έναντι του δημοτικού συμβούλου Κυριακόπουλου θα κριθεί στο ΣτΕ. Η διαφορά είναι μία ψήφος. Το περίεργο είναι ότι από τη δεύτερη καταμέτρηση των ψηφοδελτίων ο Παρασίδης διαπίστωσε ότι τουλάχιστον τριάντα ψηφοδέλτια είχαν ακυρωθεί παράνομα. Ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Λαλένης προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες, αλλά ο ήδη δημοτικός σύμβουλος Κυριακόπουλος τον κατηγορεί ότι παρασκηνιακά βοηθάει τον Παρασίδη. Ίδωμεν.

Ο Εξορκιστής

ΥΓ.: Περιμένω την ώρα που θα βουτήξω στην πισίνα του ξενοδοχείου, όπου φυσικά θα φιλοξενηθώ από ένα αρχιδιαπλεκόμενο λαμόγιο. Ό,τι μπορώ κάνω κι εγώ. Καλύτερος είναι ο αντιδήμαρχος που κάνει κρουαζιέρα με το κότερο του εργολάβου που έφτιαξε τα πεζοδρόμια του δήμου του πέρσι;


Σχολιάστε εδώ