ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ… ΑΛΛΑ

– Κάποιο πουλάκι μού σφύριξε ότι η Δικαιοσύνη προτίθεται να ψάξει σε βάθος το θέμα της χρηματοδότησης των ΜΚΟ και κάποιοι έχουν αρχίσει να χάνουν τον ύπνο τους και δικαίως.

– Αγορίτσια της Μυ-κόνου, ου ου ου ου…

– Του είπαν του Καραμανλή για κάποιο λαμπερό πρόσωπο για τις εκλογές και απάντησε με λακωνικό τρόπο: καλύτερα να πάω σπίτι μου εγώ, αν είναι να κατεβάσω αυτόν υποψήφιο.

– Αν κατέβει υποψήφιος με τη ΝΔ ο πρώην υπουργός, τότε ο Καραμανλής έχει πετύχει για δεύτερη φορά την καρδιά του Παπανδρεϊσμού, μετά την Προεδρία της Δημοκρατίας με τον σεβαστό Κάρολο Παπούλια.

– Εγώ, γιατί επιμένω για εκλογές τον Μάρτη, δεν μπορώ να το κατανοήσω.

– Να ‘ναι καλά η καπετάνισσα Νάνσυ, που μου έδωσε το σωσίβιο και σώθηκα, καθώς γλίστρησα στη θάλασσα από το σκάφος όπου βρισκόμουν και όχι τίποτα άλλο, δυστυχώς για εσάς, δεν γλιτώσατε από μένα.

– Κοτερο-Γιώργος…

– Έρχεται κοτερολογία στο ΠΑΣΟΚ, κάποιοι δεν βάζουν μυαλό με τίποτα.

– Και στο ΠΑΣΟΚ θριαμβολογούσαν όταν ξεφούσκωναν τα λάστιχα στα τρακτέρ, όταν συνειδητοποίησαν το μέγεθος του προβλήματος ήταν αργά. Το ίδιο κάνει και η «γαλάζια» κυβέρνηση αν πάει σε πρόωρες εκλογές. Όταν συνειδητοποιήσει το λάθος της, θα είναι αργά.

– Για φανταστείτε έναν ηλιοψημένο πρωθυπουργό να ανακαλύπτει εν μέσω διακοπών το εθνικό θέμα και να ζητάει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Είναι όντως για κλάματα και μόνον η σκέψη.

– Οι καλύτερες οπαδοί του Αντρέα είναι η Μάρα και η Έλλη. Ξεκινούν 3 Σεπτέμβρη τον αγώνα για σωστή ενημέρωση…

– Μαυρίστε όλους εκείνους τους τύπους που σας είχαν ξεχάσει τα τελευταία χρόνια και τώρα δήθεν σας ξαναθυμήθηκαν. Ίσως συνέλθουν και βάλουν μυαλό για το καλό όλων μας.

– Δεν ξέρω αν χορτάσει ο κόσμος χρήμα, αλλά παροχές χορτάσαμε.
– Φοβού τους υπουργούς δώρα και θέσεις εργασίας φέροντες…

– Θεσμική εκτροπή αποτελεί η παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής, κυρίου Τραγάκη, όσον αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών. Είναι ανήκουστο να συμπεριφέρονται ορισμένοι σαν πρωθυπουργήσιμοι, ενώ είναι απλώς αντιπρόεδροι.

– Όντως η «γαλάζια» κυβέρνηση κάνει μεταρρυθμίσεις. Έκανε τα κοινωνικά πακέτα Σημίτη κοινωνικές παροχές. Μιλάμε για μεταρρυθμίσεις ουσίας…

– Με τόσες παροχές αλογοσκούφειες καλά λένε στο ΠΑΣΟΚ ότι στη ΝΔ δεν γεννάνε τα κοκόρια τους αλλά τα μουλάρια τους.

– ΑΝΝΑ-ζητείται το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για να το εξειδικεύσουν οι τηλεοπτικοί μαϊντανοί.

– Ο Ανδρουλάκης έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας και βγαίνει κάθε μέρα στα κανάλια ή κάτι άλλο… Και ο Τζουμάκας, Μίμη μου, είναι της γενιάς του Πολυτεχνείου και μάλιστα της βαρβάτης γενιάς, αλλά δεν τον βγάζουν κάθε τόσο.

– Έφυγε ο Σπήλιος και έρχεται η Νατάσσα Ράγιου. Έτσι λένε οι αχαιοί δημοσκόποι, ότι η Νατάσσα πάει πολύ καλά.

– Τι σόι ανανέωση είναι αυτή η «γαλάζια»; Φεύγει ο νεώτερος Σπήλιος και έρχεται ο γηραιότερος Αχιλλέας…

– Αχίλλειος πτέρνα για την ανανέωση ο θείος Αχιλλέας.

– Αν η οικονομία πάει καλά με τις μεταρρυθμίσεις, τότε γιατί πάμε σε πρόωρες εκλογές; Γιατί μοιράζετε τόσες παροχές αν δεν πάει καλά και χρειάζονται μεταρρυθμίσεις;

– Αφού μας κάνατε τη ζωή μας ποδήλατο, τώρα μας κάνει και ποδηλατοδρόμους ο Μιχάλης Λιάπης. Δεν κοιτάζεις, Μιχάλη μου, τον ΟΣΕ, όπου πάνε να περάσουν συμβάσεις χωρίς το μίνιμουμ των εργατικών απολαβών, όπως μεθοδεύουν κάποιοι, παρέα με τους «γαλάζιους» εργολάβους καθαριότητας…

– Αλήθεια, πού είναι οι «πράσινοι» εθελοντές για τις φωτιές; Πού είναι οι οργανώσεις των εθελοντών που θα φύλαγαν βάρδιες στα δάση μας; Δυστυχώς φάνηκε, για άλλη μια φορά, πόσο ψεύτες και υποκριτές είναι. Αφού δεν υπάρχει τίποτα όρθιο στο διαλυμένο μαγαζί, γιατί εσύ υπόσχεσαι; Ποιον νομίζεις ότι κοροϊδεύεις;

– Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει η μουλάρα και στη ΝΔ ο μουλάρχης. Μουλαρομουλαρώματα σε ξένο αχυρώνα.

– Τρώι-κα στο ΠΑΣΟΚ. Τι τους χρειάζεται η τρώι-κα, αφού δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ…

– Οι παραλίες γέμισαν από πολιτικούς με τα γνωστά πια κουβαδάκια τους.

– Με τα κουβαδάκια των διακοπών δεν κάνεις σοβαρές πολιτικές επιλογές προεκλογικού χαρακτήρα, μου έλεγε ο Στέφανος Τζουμάκας για τον βομβαρδισμό παροχών από τη «γαλάζια» κυβέρνηση.

– Για ποιον υπουργό λένε ότι διάβαζε πολύ, αλλά ανάποδα, την Ομήρου Οδύσσεια για τους συμβασιούχους;

– Γιατί, μωρέ, μας παραμυθιάζετε;

– Η φόρμουλα για τη Φώφη βρέθηκε, να είναι υποψήφια στη Μεσσηνία. Αναζητείται φόρμουλα για τον Σγουρό. Με εντολή Γιώργου θα είναι Β΄ Αθήνας ή Θεσσαλονίκης, δεν γνωρίζω ακόμη.

– Καλά, το κυβερνητικό πρόγραμμα γιατί το θυμάστε, ρε σύντροφοι, στο τέλος της τετραετίας και δεν το θυμόσαστε έναν χρόνο πριν;

– Το κακό με τους πολιτικούς δεν είναι ότι πάνε διακοπές, το κακό είναι ότι θα γυρίσουν πίσω…

– Αγροπολυδωρική… οικολογία.

– Άπαικτη η Τόνια για τον Μπασιάκο. Οι αγρότες τον έχουν βάλει στο βιβλιάριο συνδικαιούχο.

– Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν αντιπολίτευση του 2004. Ώρα είναι να ξανακάνουμε και Ολυμπιακούς Αγώνες.

– Κάποιοι προκαλούν να λύσω τη γλώσσα μου. Δεν θα σας κάνω τη χάρη, «πράσινοι» σύντροφοι των βορείων και νοτίων προαστίων από τις φτωχογειτονιές των Αθηνών…

– Όσοι Νεοδημοκράτες ψηφίζουν στην Α΄ Θεσσαλονίκης ας Σταματή-σουν στο όνομα του Δημήτρη Σταμάτη.

– Αλήθεια, τι «γαλάζια» ανοησία και τούτη: Μην κάνετε πολιτική πάνω από τα αποκαΐδια. Μα, «γαλάζιοι» μου σύντροφοι, αυτά δημιουργήσατε.

– Καταιγίδα ερήμου παροχών… Ζήσε έρμε μου να φας παροχές.

– Οι Γαλαζιογιαλούροι μας πέρασαν για Μαυρολιγούρηδες και δίνουν ψίχουλα.

– Ψίχουλα δώσατε, ψίχουλα ψήφων θα λάβετε.

– Βάσω μου καλή, την πατρότητα του Μαυρογιαλούρου σε τούτη τη φάση μην την διεκδικείς, διότι ανήκει στην Τόνια Αντωνίου, που πρώτη μίλησε στο κρατικό κανάλι για συνταγές Μαυρογιαλούρου…

– Μόνο κουβαδάκια δεν μοίρασε η κυβέρνηση για τους Έλληνες που κάνουν διακοπές. Μάλλον τ’ άφησε για του χρόνου.

– Άντε να πάμε σε εκλογές, να τελειώνουμε με τούτο το σίριαλ.

– Αλήθεια, πού βρέθηκαν τα χρήματα ξαφνικά και μοιράζονται; Τι έγινε εκείνο το έλλειμμα του προϋπολογισμού του ΠΑΣΟΚ; Μου φαίνεται πέσατε στη μαύρη τρύπα, «γαλάζιοι».

– Μην παίζετε επικίνδυνα παιχνίδια σύντροφοι, γιατί θα καείτε νωρίς.

– Αυτοί οι «γαλάζιοι» υπουργοί κάνουν μια τετραετία μακέτες και άλλη μια τετραετία για να τις καταλάβουν. Περνάει η οκταετία και φτου από την αρχή.

– Λες να κάνει ανασχηματισμό ο Καραμανλής αντί για εκλογές;

– Πάντως η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς προβληματίζεται έντονα με τη μέτρια αποδοχή των μέτρων που εξήγγειλαν για τους φτωχούς. Κάποιοι «γαλάζιοι» λένε με νόημα ότι ο κόσμος δεν κοροϊδεύεται και τόσο εύκολα με τις ανακοινώσεις μας. Άραγε ποιους υπουργούς μαχαιρώνουν;

– Αγαπητέ κ. Αλογοφέσι, μπορεί να ξεγελάς πολλούς μερικές φορές και μερικούς για πάντα. Δεν μπορείς όμως να τους ξεγελάς όλους για πάντα.

– Πάντως το θέμα των εκλογών για τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη δεν έχει κλείσει οριστικά. Παίζει έντονα ο Νοέμβρης και φυσικά ο Μάρτης.

– Καλά, βρε σύντροφε Νιώτη από πού κι ως πού Κρητικός; Τώρα ανακάλυψες την Κρήτη; Είδες τι σου κάνει ο φόβος του Κρητικού Ξυλούρη;

– Με πολλές αξιώσεις διεκδικεί μια έδρα στο Ηράκλειο ο νεώτερος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης.

Tων 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ