ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΪΟ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Είναι απόσπασμα της δήλωσης του πρωθυπουργού, κατά την επίσκεψή του στην έδρα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης (29.5.2006) όταν, κατά τα εγκαίνια του αθλητικού καναλιού Σπορ+, προανήγγειλε τη δημιουργία ακόμη δύο νέων καναλιών, στην ψηφιακή της ΕΡΤ, ενός τουριστικού και ενός πολιτιστικού. Το τουριστικό θα λειτουργούσε ως το τέλος του 2006, όπως καταγραφόταν και σε σχετικό ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας».

Έναν χρόνο και δύο μήνες αργότερα ο πρόεδρος της ΕΡΤ δήλωσε πως επόμενος στόχος δεν είναι αυτά τα κανάλια που εξήγγειλε ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά ένα άλλο για την παροχή υπηρεσιών (ένα είδος τηλεοπτικού ΚΕΠ) προς τους πολίτες. Το τουριστικό και το πολιτιστικό μετατίθενται για την επόμενη 2ετία, σύμφωνα με τις νέες δηλώσεις του προέδρου… Και είναι προφανές πως ένα τηλεοπτικό ΚΕΠ είναι χρήσιμο (όταν και αν θα γίνει), όπως επίσης είναι προφανές πως όταν ενημέρωναν τον πρωθυπουργό για την εξαγγελία που θα έκανε, η διοίκηση της ΕΡΤ δεν είχε ολοκληρώσει τη σχετική έρευνα.

Όταν λοιπόν το «Π» ασκεί κριτική για τα όσα συμβαίνουν στην κρατική ραδιοτηλεόραση δεν είναι επειδή έχει κάποιου είδους εμμονή με τα πρόσωπα που τη διοικούν, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι στα κυβερνητικά κλιμάκια, ή από εμπάθεια, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο πρόεδρός της. Είναι επειδή ακριβώς η εκάστοτε διοίκηση της ΕΡΤ διαχειρίζεται ένα πολύ υψηλό χρηματικό ποσό το οποίο προέρχεται από τις τσέπες των πολιτών και πρέπει να δίνει λόγο για τα έργα και τις πράξεις της, διακρινόμενη για τη συνέπεια των δεσμεύσεών της. Και γι’ αυτή τη δημοσιογραφική επιμονή δέχεται ως απάντηση υπέρογκη αγωγή, επειδή επιμένει να ελέγχει τους ανθρώπους που υπόσχονταν στον Κ. Καραμανλή, κατά την επίσκεψή του στην Αγία Παρασκευή, πως η ΕΡΤ θα έχει τουριστικό κανάλι ως το τέλος του 2006.

Αλλά όταν ακόμη και ο πρωθυπουργός δεν λαμβάνει πλήρη ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ, τότε οι προσδοκίες μας είναι πολύ μειωμένες…


Σχολιάστε εδώ