Έχω πτυχίο γερμανικού πανεπιστημίου

Ίσως, είχαμε την υποψία, να εξόργιζε τον κ. Παναγόπουλο ότι γράψαμε πως με τα όσα είπε σαφέστατα αυτό που προέκυπτε ήταν ότι θεωρεί δικό του μαγαζί την ΕΡΤ και μπορεί να μοιράζει εκατομμύρια εδώ και εκεί, σ’ όσους θέλει, σαν να ήταν δικιά του επιχείρηση η κρατική τηλεόραση.

Πιθανόν να θυμώσαμε τον μηνυτή μας κύριο πρόεδρο χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του απέναντι στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλαζονική, αυταρχική, προκλητική και δεν τον ρωτήσαμε προηγουμένως αν θα μας επέτρεπε η… Μεγαλειότητά του να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις λέξεις, δεδομένου ότι, όπως θα θυμάστε, σε εξώδικό του μας απαγορεύει να γράφουμε αν δεν τον έχουμε ρωτήσει… (Απλώς θα σημειώσουμε ότι προκάλεσε εντύπωση ότι ο κ. Παναγόπουλος ήταν εχθρικός σε όλες τις ερωτήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν είχε την… εξυπνάδα να συμφωνήσει και σε κάποια παρατήρηση ή έστω να πει, ναι, θα εξετάσω την άποψή σας, ή θα ήθελα να έχουμε μια τακτική επαφή και μια συνεργασία μαζί σας στον κοινό στόχο της βελτίωσης της αξιοπιστίας και της αντικειμενικής ενημέρωσης της κρατικής τηλεόρασης… Αλλά τι ζητάμε τώρα… Αν ο κ. Παναγόπουλος ήταν άλλος, δεν θα έλεγε κανένας σήμερα ότι τα όσα έγιναν επί π.χ. Παν-Παν ήταν… πταίσμα!).

Ξέρετε τι ενόχλησε τον κ. Παναγόπουλο; Ένα σχόλιο όπου γινόταν αναφορά στα πτυχία του. Ότι είπαμε πως δεν έχει ή ότι έχει μόνον του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Δεν έχουμε καμία διάθεση, ούτε λόγο, να αμφισβητήσουμε ή να κρύψουμε τα πτυχία που έχει.

Αλλού είναι το πρόβλημα, κύριε Παναγόπουλε, αν τα πτυχία που έχετε από γερμανικό πανεπιστήμιο είναι ισχυρότερα σε κύρος και διεθνή αποδοχή από τα πτυχία του ΜΙΤ και του Χάρβαρντ που διέθετε ο συνυποψήφιός σας κ. Βάμβας.

Εμείς πάντως όλο για ΜΙΤ και Χάρβαρντ ακούμε, για το… MAXIMILIANS του Μονάχου, μα τον Θεό, για πρώτη φορά μαθαίνουμε διαβάζοντας την επιστολή σας, χωρίς αυτό να σημαίνει καμία μείωση της αξίας του. Αλλά πώς να το κάνουμε, κύριε πρόεδρε, αλλιώς είναι να ακούς ΜΙΤ και Χάρβαρντ και αλλιώς MAXIMILIANS… Και βέβαια, όσες λαθροχειρίες και αν επιχειρήθηκαν, προκειμένου να επιλεγείτε, μετά από την υποβάθμισή σας από πρόεδρος σε αναπληρωτή πρόεδρο και μετά πάλι πρόεδρος -κάτι που δεν είναι και προς δόξαν…- τα πτυχία του ΜΙΤ και του Χάρβαρντ δεν πετιούνται και τόσο εύκολα στο καλάθι των αχρήστων. Κι αυτό πιθανότατα να το εκφράσει και το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες προσφεύγει ο κ. Βάμβας, ζητώντας την ακύρωση της επιλογής του κ. Παναγόπουλου.

Αυτά και ιδού τι μας γράφει στην επιστολή που μας έστειλε ο κ. Παναγόπουλος και βέβαια δεν χρειάζεται να επικαλεσθεί τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, γιατί εμείς τις τιμάμε και τις σεβόμαστε, άλλοι είναι εκείνοι που τις γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια…

Κύριε Διευθυντά,

Σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας σας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» της 5.8.07 και συγκεκριμένα στη σελίδα 19, εντός πλαισίου και υπό τον τίτλο «Η αξιοκρατία πήγε περίπατο», επιβεβαιώσατε για ακόμη μια φορά τη σαφή πρόθεσή σας όχι για ουσιαστική κριτική, αλλά για σπίλωση του ονόματός μου και κατασυκοφάντησή μου, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση με χαρακτηριστικά προσωπικής εμπάθειας. (Σημ. «Π»: Πού την είδατε τη σπίλωση; Και την εμπάθεια; Τα λόγια είναι εύκολα, οι αποδείξεις είναι δύσκολες).

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια παλαιοτέρων δημοσιευμάτων σας με αβάσιμους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς, για τους οποίους ήδη έχετε εναχθεί, επιμένετε να αμφισβητείτε τις πανεπιστημιακές σπουδές μου, ξεπερνώντας αυτήν τη φορά κάθε όριο ψεύδους και συκοφαντίας, ενώ τα πραγματικά στοιχεία ευρίσκονται ευχερώς στη διάθεσή σας και προκύπτουν από τον πλήρη φάκελο που κάθε βουλευτής, συμμετέχων στην Επιτροπή της Βουλής, στην οποία κλήθηκα και παρέστην σε ακρόαση την 1.8.2007, είχε στη διάθεσή του.

Από τα σχετικώς κατατεθειμένα επίσημα έγγραφα αποδεικνύεται ότι, όπως και στην 29.5.2007 αγωγή εναντίον σας έχω αναλυτικώς παραθέσει, φοίτησα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο του Μονάχου LUDWIG-MAXIMILIANS UNIVERSITAET MUENCHEN, PHILOSOPHISCHE FAKULTAETEN, από το οποίο την 22.7.1985, έπειτα από πενταετούς διάρκειας σπουδές, απεφοίτησα με το Πτυχίο Magister Atrium σε: Kommunikationswissenschaft/Zeitungs – wissenschaft (Επιστήμη Επικοινωνίας και ΜΜΕ), Politische Wissenschaft (Πολιτικές Επιστήμες) & Geschichte Ost – Suedosteuropa (Ιστορία Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης).

Η Πάτρα αποτελεί τον τόπο καταγωγής μου, για τον οποίο είμαι περήφανος, αλλά ουδέποτε φοίτησα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών, όπως ψευδέστατα και παραπλανητικά ισχυρίζεστε, συνεχίζοντας, περαιτέρω, καλυπτόμενος πίσω από δήθεν ισχυρισμούς τρίτων με εκφράσεις «υπάρχουν κάποιες αμφισβητήσεις», να αμφισβητείτε σεις και μόνο προσωπικά μέσω της εφημερίδας σας τα πανεπιστημιακά μου προσόντα.

Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου για την αποκατάσταση κάθε ζημίας μου από την προσβολή της προσωπικότητάς μου.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ

Να δημοσιεύσετε το περιεχόμενο του παρόντος εγγράφου στο σύνολό του, στην ίδια στήλη με το άρθρο σας, την ερχόμενη Κυριακή 12 Αυγούστου 2007, όπως έχετε υποχρέωση με βάση τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. – Δ/νων Σύμβουλος
της ΕΡΤ – ΑΕ
Χρήστος Παναγόπουλος

Σημ. «Π»: Μια διευκρίνηση θα θέλαμε από τον κ. πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ. Όταν έγινε η προκήρυξη για την αρχική τοποθέτησή του, ήταν τα πτυχία του που επικαλείται αναγνωρισμένα από το ΔΙΚΑΤΣΑ;


Σχολιάστε εδώ