Ψάχνει η ΕΥΠ για εμπρηστές!

Διευκρινίζουμε δε ότι δεν αναφερόμαστε βασικά στις συνήθεις υποψίες περί οικοπεδοφάγων, που συνοδεύουν κατά κανόνα τέτοιου είδους πληροφορίες. Αναφερόμαστε σε πολύ σοβαρότερες ενδείξεις που αφορούν συμμετοχή ακόμα και ξένων υπηρεσιών σε εμπρησμούς!

Η πηγή που μας ενημέρωσε για τα παραπάνω, καθόλα αξιόπιστη, δεν θέλησε να είναι περισσότερο αποκαλυπτική επί του ζητήματος αυτού.

Ωστόσο μας επεσήμανε πως:

· Ήδη σε πολλούς τόπους πυρκαγιών βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί, ορισμένοι απ’ τους οποίους παραπέμπουν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις…

· Με μυστικότητα εξετάζει όλες αυτές τις ενδείξεις η ΕΥΠ. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, οι έρευνες έχουν προχωρήσει πολύ. Για παράδειγμα στην Κεφαλονιά, μια περιοχή όπου πράγματι βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί…

· Στις σχετικές έρευνες έχουν εμπλακεί και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, όπως τα ΕΚΑΜ…

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κλιμάκια της ΕΥΠ ερευνούν σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες τους δύο τελευταίους μήνες, και κυρίως τον Ιούλιο, εκδηλώθηκαν εκατοντάδες φωτιές κάθε μέρα και κατέκαψαν τεράστιες εκτάσεις και σπίτια.

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών των πυρκαγιών δεν είναι τυχαίες, ούτε έχουν μπει από βοσκούς, αλλά είναι έργο ύποπτων στοιχείων που θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στη χώρα μας.

Το γεγονός ότι οι έρευνες γίνονται από κλιμάκια της ΕΥΠ, που οι αρμοδιότητές τους επεκτείνονται σε θέματα εθνικής ασφάλειας, επιβεβαιώνει τις παραπάνω εκτιμήσεις.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες γίνονται κάτω από απόλυτη μυστικότητα.


Σχολιάστε εδώ