Πατρινά και… άλλα

– Πολύ σωστή τοποθέτηση έκανε επί του θέματος ο δήμαρχος Αιγίου Απόστολος Καραφωτιάς στις ειδήσεις μεγάλου αθηναϊκού καναλιού. Ο κ. Καραφωτιάς είπε πως κύριο μέλημά του ήταν να μην εκτυλιχθούν σκηνές αντιπαράθεσης μεταξύ πολιτών έξω από τον χώρο της σύσκεψης. Πάντως, από τα λεγόμενά του άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξε και κάποιου είδους υποκίνηση στις διαμαρτυρίες.

– Είναι λυπηρό να επιστρέφουμε στην εποχή των «πράσινων» και «γαλάζιων» καφενείων και εν προκειμένω την εποχή «γαλάζιων» και «πράσινων» πυροπαθών.

– «Άσχετο» αποκάλεσε ο υπουργός Γεωργίας Ε. Μπασιάκος τον τοπικό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σπηλιόπουλο. Ο δεύτερος μετά τη σύντομη φραστική αντιπαράθεση αποχώρησε από τη σύσκεψη. Αγαπητέ βουλευτή, δεν σας έβρισε κιόλας. Αδιάβαστο σας έπιασε ο υπουργός. Αν σας αποκαλούσε ανενημέρωτο θα ήταν πιο κομψό;

– Πάντως ο συνήθως εύθικτος νομάρχης Δ. Κατσικόπουλος παρέμεινε στη σύσκεψη μέχρι τέλους.

– «Ο πιο καλός ο μαθητής» απεδείχθη για μια ακόμα φορά ο Νίκος Νικολόπουλος. Διαβασμένος, καίριος στις τοποθετήσεις του επιβεβαίωσε τη φήμη του ως πολίτικου εργατικού και σχολαστικού με τα θέματα του νομού του.

– Πάντως αυτές οι συνεχείς συσκέψεις των φορέων του νομού μετά την καταστροφή, μου θύμισαν τη φράση του αείμνηστου πολιτικού Θανασάκη Κανελλόπουλου: «Όσοι δεν σκέπτονται, συσκέπτονται»…


Σχολιάστε εδώ