ο δαίμονας των δημαρχείων

***
Σε μηχανή δημοσίων σχέσεων έχουν μετατραπεί οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί Ν. Ηρακλείου και Λιοσίων. Ανύπαρκτη ακροαματικότητα και οι διορισμοί συνεχίζονται καθημερινά. Οι τοπάρχες μοιράζουν μισθούς για να τα έχουν καλά με καμιά εικοσαριά δημοσιογράφους, μπας και δουν πουθενά τη φωτογραφία τους και τ’ όνομά τους, και η ζωή συνεχίζεται. Μια μαύρη τρύπα που απορροφάει εκατομμύρια ευρώ χωρίς σταματημό. Η πλάκα είναι ότι και οι δύο σημερινοί δήμαρχοι των περιοχών αυτών, ως αντιπολίτευση, είχαν καταγγείλει αυτήν την τακτική που ακολουθούσαν οι προηγούμενοι, αλλά και οι ίδιοι τη συνεχίζουν σήμερα με μεγαλύτερο πάθος. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι η τσέπη των μισθών. Πλήρωνε, φουκαρά δημότη. Έχεις λεφτά, εσύ.
***
Φυσικά και διαφωνούμε με την απόλυση των συμβασιούχων στον δήμο Περιστερίου, όπως και σε κάθε δήμο. Φυσικά και ξέρω τι σημαίνει ανεργία. Δεν γεννήθηκα στην αυλή του Ωνάση. Αυτό το αναφέρω γιατί κάποιοι εργαζόμενοι του δήμου Περιστερίου μου έστειλαν μια επιστολή αναφορικά με σχόλιο της προηγούμενης εβδομάδας, όπου έγραφα ότι είναι μονόδρομος η απόλυσή τους. Ρε συντρόφια, γιατί διαμαρτύρεστε; Δέκα πούλμαν εργαζόμενοι δουλεύατε σ’ έναν δήμο που δεν έχει λεφτά να σας πληρώνει. Δεκάδες προσλήψεις έγιναν από το παράθυρο, χωρίς κανέναν διαγωνισμό. Κάποτε αυτό το έργο θα τελείωνε. Αν σε τούτη την εφημερίδα ένα πρωί ο διευθυντής τρελαθεί και προσλάβει διακόσιους δημοσιογράφους, όταν γυρίσει από την Κεφαλονιά ο εκδότης ή θα πρέπει να κλέβει τράπεζες για να τους πληρώσει ή να πέσει από το παράθυρο. Γιατί εμείς θα πρέπει να πληρώνουμε εσάς; Η αλήθεια είναι σκληρή, αλλά εγώ θα τη γράφω, με ό,τι σημαίνει αυτό. Η κριτική είναι καλοπροαίρετη και πρέπει να τη δεχτείτε.
***
Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε στη Ρηγίλλης ο τοπάρχης Παπάγου φίλτατος Βασίλης Ξύδης. Αιτία ήταν ο καταποντισμός του στις πρόσφατες εκλογές για την ΤΕΔΚΝΑ. Αν και ο δήμαρχος είναι «γαλάζιο» παιδί, φαίνεται ότι πλέον δεν ανήκει στους τοπάρχες που έχουν ελευθέρας στο νεοκλασικό. Φυσικά τα πρώτα δείγματα είχαν δοθεί προεκλογικά, αφού δεν είχε πάρει επίσημο χρίσμα ως υποψήφιος. Είναι γνωστό ότι ο μηχανισμός του κόμματος είχε στηρίξει την υποψήφια Σοφία Χρήστου, που έχασε τον δήμο για λίγες ψήφους.
***
Σε δημόσια τηλεοπτική αντιπαράθεση, όπως λέμε μονομαχία, έχει καλέσει ο τέως τοπάρχης Αμαρουσίου, Παναγιώτης Τζανίκος, τον νυν δήμαρχο Γιώργο Πατούλη. Έχει βρεθεί, όπως έμαθα και το τηλεοπτικό βήμα. Για λόγους που δεν είναι της ώρας να αναλυθούν, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτή η συνάντηση. Σε δουλειά να βρισκόμαστε και τίποτα παραπάνω. Κατά τ’ άλλα οι εσωπαραταξιακές τριβές στη διοίκηση της δημοτικής αρχής συνεχίζονται αμείωτες.
***
Μετά την απόκτηση ασθενοφόρου, το Μαρούσι, μετά τις προσπάθειες του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, απέκτησε και το πρώτο από τα συνολικά οκτώ αυτοκίνητα που θα διατεθούν για να περιπολούν νυχθημερόν στις συνοικίες του Αμαρουσίου. Τα αυτοκίνητα αυτά θα περιπολούν επί 24ώρου βάσεως σε όλο το Μαρούσι και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους δημότες, αλλά και θα προσφέρουν υπηρεσίες σε κάθε πρόβλημά τους.
***
Μια ακόμη καλή ενέργεια του Πατούλη στο Μαρούσι. Έβαλε να καθαρίσουν όλα τα ρέματα ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι πυρκαγιών.
***
Μαύρο πανί για τους εργαζόμενους στον δήμο Αμαρουσίου ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα προσωπικού, Γιάννης Πουλόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στην εφημερίδα μας, μπαίνει και βγαίνει στο δημαρχείο με τη… μύτη ψηλά (!) χωρίς να λέει ούτε μια απλή καλημέρα του Θεού.
Και να φανταστεί κανείς ότι η… καλημέρα δεν κοστίζει τίποτα!
Είδατε η εξουσία τι κάνει;
***
Καιρό είχαμε να μάθουμε νέα για τον… πρώην αφισοκολλητή που μέσα σ’ ένα βράδυ έγινε σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και ανέλαβε να… ξεκαθαρίσει (!) τον δήμο Αμαρουσίου από τα λαμόγια, που προεκλογικά και μετεκλογικά τον στήριξαν… Κάποιοι πάντως ψάχνουν για μια ληξιαρχική πράξη γάμου…
***
Αλωνίζουν τους δήμους οι βουλευτάδες της Αττικής. Κάθε μέρα και μια συγκέντρωση. Οι δημοτικοί σύμβουλοι καμαρώνουν, ανάλογα την περίπτωση, και το παίζουν παράγοντες. Καλά κάνουν οι άνθρωποι. Βάζουν και τη φωτογραφία που είναι μαζί με τους βουλευτές στο κινητό τους και γυρίζουν δεξιά και αριστερά για να μαζεύουν με τη σειρά τους κι αυτοί ψήφους. Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Μιλούσα μ’ έναν βουλευτή που είναι σήμερα υπουργός και μου έλεγε ότι «ξέρω ποιος με στηρίζει και ποιος όχι. Σύμβουλοι, δήμαρχοι ή παράγοντες τοπικής οργάνωσης. Τους έχω φακελώσει όλους. Όποιος δεν στηρίζει εμένα ξέρω ποιον στηρίζει». Έτσι παίζεται το παιχνίδι. Χτύπα πόρτες, φίλε δημότη, να διορίσεις το παιδί σου και όλα τ’ άλλα είναι για να περνάει η ώρα. Δεν ισοπεδώνω το πολιτικό σύστημα, αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
***
Στη δημοτική επιχείρηση του δήμου Αχαρνών βρήκε καταφύγιο ο πρώην δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Ταμπακίδης, με την ιδιότητα του συμβούλου. Μία καρέκλα, ένα γραφείο, ένα τηλέφωνο και σε δουλειά να βρισκόμαστε. Το λέω αυτό γιατί είναι βέβαιο ότι, παρά τις ενδεχομένως καλές προθέσεις του ιδίου ή της δημοτικής αρχής, το αποτέλεσμα είναι προδικασμένο αφού οι επιχειρήσεις χρωστάνε σ’ όσους μιλάνε ελληνικά. Σ’ ένα βυθισμένο καράβι τι μπορεί να προσφέρει ένας ναύτης; Τίποτε απολύτως.
***
Τα περίεργα παιχνίδια με την ποδοσφαιρική ομάδα του Αχαρναϊκού, που χρυσοπληρώνει ο δήμος Αχαρνών, συνεχίζονται. Επισήμως κανένας παράγοντας ιδιώτης δεν βρέθηκε ν’ αναλάβει την ομάδα. Έγιναν συζητήσεις με διάφορους σωτήρες, νεόπλουτους και μη, αλλά δεν κατέληξαν πουθενά. Και φέτος λοιπόν ο δήμος θα βάλει το χέρι στην τσέπη… των δημοτών. Εδώ αρχίζει το παιχνιδο-λαμογικο-αρπακτικό σύστημα. Ποιος θ’ αποφασίσει για τις μεταγραφές; Ποιος θα συμφωνήσει για τους μισθούς των παικτών; Ποιος θα υπογράψει τις επιταγές; Το φαγοπότι άρχισε.
***
Πώς μ’ έφερε ο δρόμος και κατέληξα ένα απόγευμα σ’ αυτές τις περιβόητες καντίνες που νοικιάζει ο δήμος Βουλιαγμένης στην παραλία της περιοχής Καβουρίου ούτε εγώ δεν ξέρω. Καρφίτσα δεν έπεφτε από την πολυκοσμία. Οι μπίρες έκαναν παρέλαση στα τραπέζια. Μέχρι εδώ καλά. Έλα όμως που κάποιοι ταλαίπωροι πελάτες είχαν την άτυχη σκέψη να… ξεφουσκώσουν λίγο. Οι ρίζες των δέντρων δέχτηκαν δεκάδες κιλά αλκοόλ, αφού οι τουαλέτες για τα μαγαζιά αυτά, ο Θεός να τα κάνει μαγαζιά, είναι ανύπαρκτες. Στο βάθος της παραλίας υπάρχει μια τουαλέτα από αυτές τις ενοικιαζόμενες που βάζουν στις οικοδομές, αλλά καλύτερα να μη σας περιγράψω τι επικρατούσε εντός αυτής. Πώς είναι δυνατόν οι υγειονομικές υπηρεσίες της νομαρχίας Αθηνών να δίνουν άδεια σ’ αυτό το αίσχος;
***
Δύσκολες ημέρες περνάει ο δήμαρχος Ζακύνθου Άκης Τσαγκαρόπουλος. Ύστερα από επίμονη δημοσιογραφική έρευνα μιας εφημερίδας του νησιού, της «ΑΠΟΨΗΣ», που κράτησε περισσότερο από έναν χρόνο, ήρθε στο φως σωρεία σοβαρότατων παρανομιών που έχουν προκαλέσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Δάνεια που χάθηκαν στον… δρόμο, υπάλληλοι που πληρώνονταν χωρίς να… υπάρχουν και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Βέβαια όλα αυτά πρέπει να τεκμηριωθούν και δικαστικά. Ο Τσαγκαρόπουλος, γιατρός στο επάγγελμα, ξεκίνησε τη θητεία του ως δήμαρχος με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά φαίνεται ότι κάτι δεν πήγε καλά στον δρόμο.
***
Τ’ όνομα πρώην αντινομάρχη Αθηνών εμπλέκεται σ’ ένα πολύ σοβαρό σκάνδαλο διακίνησης εικονικών και πλαστών τιμολογίων. Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο σε ξενοδοχειακή μονάδα και βρήκε δεκάδες πλαστά τιμολόγια. Ο λογιστής του ξενοδοχείου, ως μεσολαβητής για να κατοχυρωθούν και να βρεθούν αυτά τα τιμολόγια, κατονόμασε τον εν λόγω αντινομάρχη που ο γιος του έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος σε δήμο της Αττικής. Τις επόμενες ημέρες η αρμόδια υπηρεσία μαθαίνω ότι πρόκειται να καλέσει τον ευτραφή κύριο να καταθέσει.
***
Βουλευτής θέλει να γίνει ο πρώην δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος. Το κόμμα του Καρατζαφέρη δέχτηκε την αίτηση του τέως τοπάρχη και εξετάζει το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του. Πάντως, παιδιά, εγώ προτείνω να περιμένετε να τελειώσουν πρώτα οι εν εξελίξει μηνύσεις που έχει καταθέσει ο νυν δήμαρχος Περάματος Γιάννης Γλύκας, όπως και οι οικονομικοί έλεγχοι που αφορούν την περίοδο Λαγουδάκου και μετά αποφασίστε. Το λέω για να μην εκτεθείτε. Όχι ότι με νοιάζει ιδιαίτερα, αλλά έχετε τον νου σας.
***
Σε δώδεκα μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Γιώργος Δημόπουλος, επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση κατοίκων που προχώρησαν σε ξήλωμα κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Οι κατηγορίες ήταν παρακώλυση συγκοινωνιών και φθορά ξένης περιουσίας. Φυσικά ο Γιώργος έκανε έφεση, αλλά έχω την εντύπωση ότι η απόφαση αυτή ήταν ένα μήνυμα για παρόμοιες κινητοποιήσεις. Κάνω λάθος; Ασύδοτες δηλαδή θα είναι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας;
***
Η σιωπή δεν είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος. Επειδή εμείς θα πάρουμε σύνταξη σε καμιά τριανταριά χρόνια και τούτη η εφημερίδα θα υπάρχει άλλα τόσα, καλό θα είναι οι τοπάρχες και τα δημοτικοσυμβουλάκια ν’ απαντάνε στις απορίες των δημοτών που γίνονται διά της στήλης, γιατί θα πρέπει να επανερχόμαστε και το μελάνι είναι ακριβό στις μέρες μας. Αληθεύει ότι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο δήμος Αγίου Δημητρίου έχουν κοστολογηθεί με διπλάσιο ποσό από αυτό που δαπάνησε όμορος δήμος που έκανε τις ίδιες εκδηλώσεις; Αληθεύει ότι ο πολιτιστικός οργανισμός του δήμου Αγίου Δημητρίου επέλεξε με απευθείας ανάθεση, πληρώνοντας αρκετές χιλιάδες ευρώ, θεατρικό σχήμα όπου πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού Κώστας Ευριπιώτης; Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει. Ωραία πράγματα.
***
Συνεχίζει τις καταγγελίες του ο δημοτικός σύμβουλος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβάρας. Αυτήν τη φορά παρουσίασε έγγραφο με το οποίο, κατά την άποψή του, τεκμηριώνεται το αδίκημα της υπερτιμολόγησης έργων που αφορούν επίστρωση δρόμων. «Είναι καραμπινάτες υποθέσεις όπου φαίνεται ότι κάποιοι γλείφουν το μέλι», είπε ο φίλτατος Γιάννης και όλως περιέργως κανείς δεν τον έχει μηνύσει ακόμη. Το πιο περίεργο όμως είναι ότι ενώ και ο δήμαρχος γνωρίζει τις καταγγελίες δεν κάνει καμιά ενέργεια για να ελέγξει αν ισχύουν αυτά ή όχι. Γιατί, βρε δήμαρχε;

Ο Εξορκιστής

ΥΓ.: Ποιος δήμαρχος βάζει λυτούς και δεμένους για να μη γίνει τηλεοπτική εκπομπή που αφορά τα έργα και τις ημέρες του; Επειδή κάτι παραπάνω ξέρω, σας λέω ότι η εκπομπή θα γίνει.


Σχολιάστε εδώ