Νέος όμιλος Γ. Αλαφούζου – Δ. Ρίζου!

Η αρχή έχει γίνει από καιρό, με συζητήσεις μεταξύ Λαμπράκη και Μπόμπολα, για συγχώνευση ΔΟΛ και Πήγασου, οι οποίες (συζητήσεις) κάποια στιγμή σταμάτησαν λόγω διαφωνιών, που οδήγησαν και σε κρίση τις σχέσεις του Γ. Μπόμπολα με τον γιο του Φώτη, αλλά τώρα έχουν ξαναρχίσει και οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο.

Η επόμενη συγχώνευση, που φαίνεται ότι έχει προχωρήσει στο παρασκήνιο και την οποία σήμερα το «Π» αποκαλύπτει, αφορά τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και το ομώνυμο ραδιόφωνο που ανήκουν στον Γιάννη Αλαφούζο –γιο του εκδότη της «Καθημερινής»– και τον Δημήτρη Ρίζο, ιδιοκτήτη του ημερήσιου και του κυριακάτικου «Αδέσμευτου», καθώς και του ραδιοφωνικού σταθμού «Παρέα».

Σύμφωνα με καλές πληροφορίες, ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Δημήτρης Ρίζος ένωσαν τις δυνάμεις τους και δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι αυτό γίνεται δύο μήνες περίπου πριν από τις εκλογές. Η εντύπωση είναι ότι θα στηρίξουν πολιτικά τον Καραμανλή. Άλλωστε, μην ξεχνάμε τη μεταβίβαση χωρίς διαφάνεια του τηλεοπτικού σταθμού SEVEN, που ανήκε στον Μπατατούδη και είχε δεσμεύσει τις μετοχές του η Αγροτική Τράπεζα, και ο σταθμός μετονομάσθηκε σε ΣΚΑΪ.

Οι πληροφορίες τονίζουν ότι ο Δημήτρης Ρίζος θα είναι γενικός διευθυντής. Θυμίζουμε ότι το 25% του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ έχει αγοράσει ο εφοπλιστής Βαγ. Μαρινάκης (ο πατέρας του ήταν βουλευτής της ΝΔ), κουμπάρος της Ντόρας, και ασφαλώς θα έχει δυνατότητα επιρροής στην πολιτική γραμμή του νέου ομίλου που θα προέλθει από τη συγχώνευση των εταιρειών Γιάννη Αλαφούζου και Δημήτρη Ρίζου, ο οποίος ενδεχομένως να έχει οικονομικά ανταλλάγματα από τη συγχώνευση.

Θα πρέπει, τέλος, να επισημανθεί μια ιδιαίτερα σημαντική πλευρά αυτής της εξέλιξης. Το γεγονός ότι ο Γιάννης Αλαφούζος αποστασιοποιείται πλέον από τον Όμιλο της «Καθημερινής», όμιλο που ελέγχει αποκλειστικά ο πατέρας, Αριστείδης Αλαφούζος, δείχνει ότι ουσιαστικά ο Γιάννης ανεξαρτητοποιείται! Τι σημαίνει αυτό, σύντομα ασφαλώς θα έχουμε γεύση.


Σχολιάστε εδώ