Επίθεση Χάρη κατά των εσωτερικών υπονομευτών του Γιώργου…

Οι εκλογές έχουν σχεδιαστεί από τον Κώστα Καραμανλή για τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, μετά το πανθομολογούμενο κυβερνητικό ναυάγιο με τις πυρκαγιές που κατέφαγαν ανθρώπους, δάση και περιουσίες, ο πρωθυπουργός το ξανασκέφτεται.

Αυτό είπε ο Χάρης Καστανίδης ανοίγοντας ουσιαστικά την προεκλογική του εκστρατεία με συγκέντρωση φίλων του στο Ποσίδι της Χαλκιδικής, μιμούμενος τη συνήθεια του Άκη, που χρόνια τώρα μαζεύει τους φίλους του στο ίδιο μέρος το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.

Έμαθα ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας πως «δυστυχώς πρόκειται για τον χειρότερο πρωθυπουργό που είχε η χώρα από τη μεταπολίτευση», ενώ δεν λησμόνησε να στηρίξει τον Γιώργο και να αφήσει υπονοούμενα για τους «εσωτερικούς υπονομευτές του», που, όπως είπε, «δεν μετρούν τι κάνουν αυτοί για το ΠΑΣΟΚ, αλλά ασχολούνται μόνον με το πώς θα εκμεταλλευτούν το ΠΑΣΟΚ για δικό τους όφελος».

Ο Χάρης εμφανίστηκε να αμφισβητεί έντονα την αντικειμενικότητα των εταιρειών δημοσκοπήσεων, μιλώντας για «εξαγορά τους από την κυβέρνηση» και «αξιοποίησή τους στην προσπάθεια του Μαξίμου όχι να καταγράψει, αλλά να διαμορφώσει την κοινή γνώμη».

Μου είπαν ότι στη συγκέντρωση του Χάρη ήταν περίπου 150 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία δεν προέρχονταν από τον γνωστό πυρήνα των μελών και των στελεχών του κόμματος που συχνάζουν σε ομιλίες και πολιτικές εκδηλώσεις.

Από τους κομματικούς, μου ανέφεραν ότι είδαν τον Λούη Κουρτίδη (γραμματεία ΝΕ), τον Γρηγόρη Χατζησάββα (Περιφερειακή Επιτροπή), τον Μανώλη Τρικούκη (παλιό γραμματέα της ΝΕ) και τη θεσσαλονικιά ευρωβουλευτίνα Ευαγγελία Τσαμπάζη.

Στο Ποσίδι και ο Άκης

Μπορεί ο Χάρης να μιμήθηκε την ιδέα του Άκη και να «τρύπωσε στο λημέρι του», αλλά αυτό δεν πτόησε τον «παλιό», που ξεκίνησε ήδη τις προετοιμασίες για τη δική του συγκέντρωση στο Ποσίδι Holidays το Σάββατο 25 Αυγούστου.

Παραδοσιακά, ο Άκης δίνει στη δική του συγκέντρωση στη Χαλκιδική χαρακτήρα ετήσιας σύναξης στελεχών όλης της κεντρικής Μακεδονίας, που βρίσκονται κοντά στις πολιτικές θέσεις που εκπροσωπεί.

Δίχως μπάνια

Οφείλω πάντως να ομολογήσω ότι χρόνια στο πολιτικό ρεπορτάζ δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν καλοκαίρι τόσο γεμάτο με Άκη στη Θεσσαλονίκη. Ο παλαίμαχος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προφανώς θυμωμένος για τη συμπεριφορά του γιου του Ανδρέα απέναντί του και εμφανώς ανήσυχος για την τύχη του στην εκλογική αναμέτρηση του φθινοπώρου («Δεν έχει άλλη λύση ο Καραμανλής από πρόωρες εκλογές», λέει στους δικούς του), καθημερινά ανεβοκατεβαίνει δρόμους και στέκια της πόλης, προσπαθώντας να γεμίσει το πουγκί του με σταυρούς και ψηφαλάκια. Ακόμα και τις μέρες του καύσωνα ο Άκης τις πέρασε στην πόλη συνεχίζοντας την πρωτοφανούς έντασης προεκλογική του εκστρατεία, την ώρα που οι υπάρχουσες δημοσκοπήσεις τον φέρνουν μεταξύ σφύρας και άκμονος, καθώς στην περίπτωση ήττας του κόμματός του δεν αποκλείεται να χαθεί έδρα για το ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης.


Σχολιάστε εδώ