Από τον πατέρα στον γιο και στην κόρη

Πολλοί από τους γόνους πρώην βουλευτών και υπουργών από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία φέρονται αποφασισμένοι να μπουν στον στίβο. Ανοίγουν εκλογικά γραφεία, διοργανώνουν συγκεντρώσεις σε σπίτια για να γνωριστούν με τον κόσμο και κατά την οικογενειακή παράδοση μαθαίνουν να στέκονται κοντά στον ψηφοφόρο, διότι, πού ξέρεις, μπορεί τελικά ο αρχηγός να τους συμπεριλάβει στις λίστες. Ιδού λοιπόν οι επίδοξοι βουλευτές:

•Ήδη έχει εγκαινιάσει το εκλογικό του γραφείο ο γιος του υπουργού της ΝΔ Γιώργου Τζιτζικώστα, Απόστολος, στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Στην προσπάθειά του συνεπικουρείται από τον Γιάννη Ιωαννίδη.

•Στην ίδια περιφέρεια θα δοκιμάσει την τύχη του ο γιος του Σωτήρη Κούβελα, Δημήτρης. Σκοπεύει να αξιοποιήσει τον εκλογικό μηχανισμό που είχε στήσει ο πατέρας του στη συμπρωτεύουσα.

•Ένας τρίτος Βαρβιτσιώτης, ο Θωμάς, γιος του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και νυν ευρωβουλευτή Γιάννη Βαρβιτσιώτη και αδελφός του βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, φιλοδοξεί να γίνει ο τρίτος εκλεγμένος της οικογένειας. Το θέμα είναι αν θα πάρει το πράσινο φως για να είναι υποψήφιος στη Λακωνία…

•Η Ιωάννα Γκελεστάθη, κόρη του υπουργού Μεταφορών της ΝΔ Νίκου Γκελεστάθη, σκοπεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με τον σημερινό βουλευτή Γιάννη Μπούγα στη μονοεδρική της Φωκίδας. Απέναντι στον κομματικό μηχανισμό του κ. Μπούγα θα αντιπαραθέσει τον πελατειακού χαρακτήρα μηχανισμό του πατέρα της.

•Υποψήφια στο Ρέθυμνο θα είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη, κόρη του Γιάννη Κεφαλογιάννη. Εκτός από το βαρύ όνομα στα υπέρ της είναι και το γεγονός ότι έχει διατελέσει σύμβουλος στο γραφείο του πρωθυπουργού και έχει την εμπιστοσύνη του.

•Θα ξαναθέσει υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Θανάσης Κουλουμπής, γιος του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Κουλουμπή. Για τον λόγο αυτό παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση του γ.γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ. Το 2004 είχε αποτύχει να εκλεγεί στη Βʼ Αθηνών.

•Στη Φθιώτιδα σκοπεύει να είναι υποψήφιος ο Χρήστος Σταϊκούρας, γιος του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Σταϊκούρα. Οι νυν βουλευτές της ΝΔ στον νομό φαίνονται ωστόσο… ετοιμοπόλεμοι…

•Μετά την υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη στις δημοτικές εκλογές, ο Διονύσης Παπαδόγγονας, γιος του πρώην υπουργού της ΝΔ Αλέξανδρου, σκοπεύει να δοκιμάσει την τύχη του στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές…

•Από το ψηφοδέλτιο του Κώστα Σκανδαλίδη στις δημοτικές εκλογές, σκοπεύει να μεταπηδήσει στις λίστες του ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας την είσοδό της στη Βουλή και μάλιστα στην Α΄ Αθηνών, η κόρη του Χρήστου Ροκόφυλλου, Άννα Ροκοφύλλου.

•Για την Αχαΐα βάζει πλώρη ο Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Εάν τελικά αποφασιστεί, τίποτα δεν θα βαρύνει περισσότερο από το ίδιο του το όνομα…

•Μετά την αποτυχία του να επανεκλεγεί βουλευτής το 2004 ο επί χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Γιαννακόπουλος, ανοίγει το δρόμο στην κόρη του, Νάντια, που δραστηριοποιείται έντονα στη Μεσσηνία.

•Ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ανιψιός του πρώην υπουργού Εξωτερικών της ΝΔ Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, θα είναι πιθανόν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη.

•Η Ελλη Ντεντιδάκη κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Ντεντιδάκη, το προσπαθεί να είναι υποψήφια στη Βʼ Πειραιώς. Την είσοδό της στη Βουλή επιθυμεί και πολύ και ο πατέρας της…

•Ο… αντιρρησίας των κυβερνήσεων Σημίτη, Μόσχος Γικόνογλου, καλοβλέπει να βάλει τον γιο του στη Βουλή με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Θεωρεί ότι η μεταγραφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βʼ Αθηνών θα ευνοήσει το γιο του Θανάση Γικόνογλου στη Βέροια.

•Η Ολγα Τσετινέ, κόρη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Τσετινέ, που έφυγε από τη ζωή μιλώντας από το βήμα της Βουλής, φαίνεται ότι δεν θα έχει δυσκολίες να είναι υποψήφια στη Ροδόπη.

•Άλλο ένα μέλος της οικογένειας Κεδίκογλου, ο Σίμος Κεδίκογλου, εξάδελφος του συνονόματού του βουλευτή της ΝΔ, και ανιψιός του Βασίλη Κεδίκογλου θα είναι υποψήφιος στην Εύβοια, πλην όμως με το ΠΑΣΟΚ…

Εκτός όμως από τα τζάκια, δυνατά θα παίξουν σ’ αυτές τις εκλογές τα λαμπερά ονόματα. Στον αγώνα δρόμου που θα κάνει τη διαφορά θα επιστρατευθούν προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, επιστήμονες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αφήνει αδιάφορα τα δύο μεγάλα κόμματα το life style…

Από το Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν ζεστά τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας προσωπικοτήτων όπως ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο καρδιολόγος Παύλος Τούτουζας, ο καθηγητής της παθολογίας Σωτήρης Ράπτης και ο πρώην πρύτανης καθηγητής της ιατρικής Κώστας Δημόπουλος.

Επίσης πέρα από τα ονόματα των δημοσιογράφων Γιώργου Τράγκα, Αργύρη Ντινόπουλου, Τέρενς Κουΐκ (για τη Βʼ Αθηνών), Φωτεινής Πιπιλή (για την Αʼ Αθηνών) και Λίνας Κλείτου (Σέρρες), που ακούγονται συχνά, η Νέα Δημοκρατία δείχνει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά της ολυμπιονικών όπως ο Λεωνίδας Κόκκας, ο Νίκος Κακλαμανάκης και ο Κώστας Κουκοδήμος.

Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιθυμούσε να απαντήσει στη ΝΔ με Μίκη Θεοδωράκη, Σεραφείμ Φυντανίδη ή Βασίλη Βασιλικό.

Στο μεταξύ στη Χαριλάου Τρικούπη στρέφουν το ενδιαφέρον στη σόου μπιζ! Με ενδιαφέρον βλέπουν της υποψηφιότητες του προέδρου της ΑΕΚ Ντέμη Νικολαΐδη, της συζύγου του, τραγουδίστριας Δέσποινας Βανδή και των ηθοποιών Πέμης Ζούνη, Αντώνη Καφετζόπουλου και Σπύρου Παπαδόπουλου. Λέγεται μάλιστα ότι στη Βʼ Πειραιώς θα επιστρατευθεί η βαρώνη Βίκυ Λέανδρος…

Στοχεύουν επίσης σε ηχηρά ονόματα της δημοσιογραφίας όπως ο Γιώργος Παπαχρήστος και ο Νίκος Κακαουνάκης. Σε κάθε περίπτωση το τηλεοπτικό πλέον αστέρι, η Εύα Καϊλή, θα είναι ξανά υποψήφια στην Αʼ Θεσσαλονίκης. Ενδιαφέρονται επίσης να έχουν μαζί τους τον Πύρρο Δήμα, τον πρώην προπονητή της Εθνικής ομάδας άρσης βαρών Χρήστο Ιακώβου, τον σεισμολόγο Θύμιο Λέκκα, ενώ δεν θα μπορούσε να μην έχει πρόταση η Άννα Νταλάρα…


Σχολιάστε εδώ