Αποστολικά και… άλλα

—Αν τα έξοδα που θα κάνει η Χ. Τρικούπη για το πηγαινέλα των επιτροπών για τις φωτιές τα βάλει στην άκρη, θα αγοράζαμε δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

—Αν θέλετε τα δύο μεγάλα κόμματα να δείξετε έμπρακτα την αγάπη σας για τα δάση, τότε να δώσετε ένα μέρος της κρατικής χρηματοδότησης για την αναδάσωση. Θα είναι όντως μια καλή κίνηση…

—Αν ο Πολύδωρας δέχεται συγχαρητήρια για την πυρόσβεση από το εξωτερικό και ο Πολύδωρας είναι υπουργός της κυβέρνησης, τότε και η κυβέρνηση δέχεται από το εξωτερικό… συγχαρητήρια.

—Είπαμε να λέμε καμιά… β-ειρωνεία να περνά η ώρα…

—Ευτυχώς που διόρισε μόνο τον Ευάγγελο στην Πυροσβεστική ο Γιώργος. Φαντάζεστε να διόριζε και τον Πάγκαλο; Ο μισός προϋπολογισμός της Πυροσβεστικής θα πήγαινε για να τους ράψουν στολές…

—Ο πυροσβέστης Ευάγγελος είναι για να μην ανάβουν φωτιές ή για να μη σβήνουν;

—Για ποιον «γαλάζιο» λένε ότι αν αυτόν τον διορίζαμε επίτροπο σε εκκλησία, μπορεί να έκλεβε μέχρι και το παγκάρι;

—Η κυβέρνηση χρειάζεται επειγόντως κυβέρνηση και η αντιπολίτευση αντιπολίτευση.

—Για ποιον πρώην υπουργό, υπέρμαχο των κατεδαφίσεων, ρωτάνε αν θα κατεδαφίσει και τα πεθερικά αυθαίρετα;

—Τι σόι αμπελοκαλλιεργητής θα είναι ο Λαλιώτης όταν δεν πίνει κρασί. Εκτός αν κάνει δοκιμαστές κρασιών τον Τσολιά, που επίσης δεν πίνει, ή τον Κασκαμπά, που πίνει λίγο ουισκάκι.

—Αναζητούνται δοκιμαστές κρασιών για νέο αμπελουργό, διότι αυτός σαν παλιό κρασί δεν δοκιμάζει τα νέα.

—Η Φώφη και ο Πολυζωγόπουλος θα μαζεύουν εθελοντές και ο Βενιζέλος θα τους κατευθύνει στο μέτωπο για τις πυρκαγιές.

—Πάλι ρυθμίσεις με τα χρέη των ΠΑΕ. Αλήθεια, τι σόι ανώνυμες εταιρείες είναι αυτές που εμείς πληρώνουμε τα χρέη τους για μια χούφτα ψηφαλάκια δικά σας;

—Στο ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας της αναδάσωσης είναι πιο τυχερός από τον Ευάγγελο της πυρόσβεσης. Ο Βαγγέλης δύσκολα βρίσκει εθελοντές πυροσβέστες, ενώ ο Αντρέας θα βρει πολλά πράσινα φυτά για αναδάσωση.

—Δυστυχώς, μου έλεγε «γαλάζιος» βουλευτής, τόσες πυρκαγιές, ρε φίλε μου, και να μην καεί η ηλιθιότητα πολλών υπουργών… Είναι πρωτοφανές και αυτό ως φαινόμενο.

—Στον χρόνο θεραπευτή αφήνει η κυβέρνηση το θέμα της επούλωσης των πληγών από τις πυρκαγιές.

—Πάντως, αν φυτέψουμε τα καμένα δάση με κανναβιές θα πρασινίσουν σε δυο μήνες… Είναι μια καλή λύση. Ας το σκεφτούν ορισμένοι κυβερνητικοί.

—Ποιος υπουργός έχει πάθει διάρροια από τον φόβο του για τις διαρροές για τον χρόνο των εκλογών;

—Με τις Αλογοσκούφειες διαρροές για πρόωρες εκλογές τα ‘χουν βάλει πολλοί «γαλάζιοι» υπουργοί. Αν η οικονομία δεν αντέχει, το λες τώρα και όχι να παραμυθιάζεις τον κόσμο, να του αρπάζεις την ψήφο και μετά τρεχάτε ποδαράκια μου. Ο κόσμος θέλει αλήθειες, αλλιώς τιμωρεί και μάλιστα σκληρά.

—Φοβού τους εκλογολόγους και πρόωρες εκλογές φέροντες, λένε οι Μαξιμάρχες. Λες να γνωρίζουν τίποτα παραπάνω που κάποιοι άλλοι αγνοούν;

—Θα διαψευστούν σαν Κασσάνδρες οι σύγχρονες Πυθίες για τον χρόνο των εκλογών.

—19 του μήνα είναι το ραντεβού Παπούλια – Καραμανλή. Ή ανασχηματισμός ή εκλογές. Εγώ λέω ανασχηματισμός και εκλογές τον Μάρτη.

—Αλήθεια, ποιο εθνικό θέμα θα επικαλεστεί ο πρωθυπουργός για να πάει σε πρόωρες εκλογές; Ποιος θα μας απαντήσει πειστικά σ’ αυτό το θέμα; Ας κοιτάξουν τις προηγούμενες φορές την απάντηση άλλων κυβερνήσεων και ας ψαχτούν λιγάκι. Ο κόσμος δεν μασάει κουτόχορτο και τιμωρεί.

—Ωραίο το πιτσουνάκι σου υπουργέ μου, αλλά εγώ δεν σε ζηλεύω…

—Για ένα είναι σίγουρος ο Καραμανλής: ότι πολλοί υπουργοί του, επειδή είναι φελλοί και επιπλέουν, δεν θα πνιγούν καλοκαιριάτικα.

—Χωροταξικό ή χοροταξικό για τους πονηρούς το νομοσχέδιο Σουφλιά…

—Ποιοι υπουργοί διαφωνούν με το χωροταξικό νομοσχέδιο Σουφλιά;

—Ποιος συνεργάτης του Γιώργου πήρε τον κατάλογο του Εθνικού Συμβουλίου και μέτρησε 90 ψήφους στον Νεονάκη, αν γινόταν τότε που αναβλήθηκε;

—Αγαπητή κυβέρνηση, καλύτερα να σκοτωθείς παρά να πεθάνεις από τον φόβο σου.

—Ο Προκόπης τόλμησε, πήγε στις καμένες περιοχές, υποσχέθηκε συμπαράσταση και δικαιώθηκε.

—Για ποιον υπουργό λένε οι συνάδελφοί του πως αν ζούσαν οι δάσκαλοί του δεν θα έπρεπε να τους ευχαριστήσουμε που έβγαλαν τέτοιο μαθητή…

—ΣεπτεμβροΜάρτιο θα πάμε σίγουρα σε εκλογές.

—Να πρωτεύεις σ’ έναν διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς, αλλά να τιμωρείσαι επειδή δεν πήγες ΣΕΛΕΤΕ και να αποκλείεσαι… Μπράβο Γιαννέτα μου.

—Από τη Γαλλία στην Αιγιαλεία…

—Το ότι δεν είναι ικανοποιημένος ο Γιώργος με τα ψηφοδέλτια είναι γνωστό σε όλους, το θέμα είναι να το κατανοήσουν και οι κύριοι που επιλέγουν. Τι να κάνουν, αυτό το υλικό έχουν, αλλά οι επιλέγοντες μπορούν και να αποχωρήσουν διευκολύνοντας τον Γιώργο.

—Τον Ρουσόπουλο και το περιβάλλον Καραμανλή έχουν στο στόχαστρο οι εγκέφαλοι της Χ. Τρικούπη. Έχουν έτοιμα διάφορα σποτάκια, το αν θα βγουν θα εξαρτηθεί, λένε από την κυβέρνηση. Πάντως ο Ρουσόπουλος σκάει στα γέλια…

—Τρεις μεγαλοκαθηγητάδες γύρισαν την πλάτη στον Γιώργο για να είναι υποψήφιοι στις εκλογές σε μεγάλες περιοχές της χώρας… Ονόματα δεν λέμε, διαψεύσεις δεν δεχόμαστε…

—Κόλπο υπουργικό για μπάνια. Αφήνουν οδηγούς και αυτοκίνητα στην Αθήνα και πάνε με το ΙΧ για διακοπές. Μόνο που αναγνωρίζονται αμέσως.

—Μη δω κανέναν σας σε κότερο τούτες τις ώρες, γιατί χαθήκατε… Το μήνυμα Καραμανλή φαίνεται ότι ελήφθη από πολλούς υπουργούς.

—Από τις πιο εργατικές και αποδοτικές υπουργίνες η Φάνη. Τρέχει παντού καλοκαιριάτικα για να καλύψει τα πάντα.

—Πάντως στον μαϊντανό δεν θα έχουμε μεγάλες ελλείψεις, διότι λόγω εκλογών έχουν κάνει την εμφάνισή τους ουκ ολίγοι στα κανάλια.

—Αν ο Μπίστης έχει άποψη για τα εθνικά θέματα και ψέγει τους δυο Προέδρους, Ελλάδας και Κύπρου, τότε κι εμείς δικαιούμαστε να έχουμε άποψη και να λέμε μαύρο στον Μαυρογιαλούρο Μπίστη.

—Μου το είπε «πράσινος» κορυφαίος. Αφού ο Μπίστης θα γίνει ο γραμματέας της Άννας, είναι δυνατόν να μην είναι για το Κυπριακό υπέρ του Σχεδίου Ανάν;

—Έρχονται βαρβάτες αποκαλύψεις για σύζυγο. Τώρα ποιος ή ποια ανησυχεί, είναι δικό τους θέμα.

—Θα χωρίσει ο πρώην υπουργός για το νέο κορίτσι που του έκαψε την καρδιά…

—Καλά, στα μέρη σου δεν υπήρξαν φωτιές, πώς μαύρισες έτσι, ρε σύντροφε; είπε ο πρώην υπουργάρας σε συνάδελφό του.

—Αντί επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, θα δώσουμε επίδομα… σε καυσόξυλα… Σωστός ο υπουργάρας.

—Αλήθεια, δεν κατάλαβα, το ΠΑΣΟΚ υιοθετεί τις απόψεις Μπίστη για το Κυπριακό και τον Πρόεδρο Παπούλια ή τις απορρίπτει; Πάσα απάντηση δεκτή.

—Θα το πληρώσετε ακριβά το Μητσοτακαίικο δώρο για την Αγροφυλακή, «γαλάζιοι» σύντροφοι… Είναι δυνατόν να κάνετε δώρα και να μη γκαντεμιαστούν;

—Ποιος χρηματοδοτεί τον Μπίστη για τις εκλογές ή μάλλον τι δουλειά κάνει ο κύριος Μπίστης;

—Αλήθεια, τι θα γίνει με τα έξοδα των υποψηφίων που κάνουν τώρα;

—Στο ΠΑΣΟΚ θα κάνουν πρόωρες εκλογές μόνοι τους. Διότι ως γνωστόν το έκτακτο συνέδριο έρχεται σύντομα.

—Η γνωστή καφετζού των βορείων προαστίων δεν μπόρεσε να πάει ούτε μια ώρα διακοπές. Είναι τόσο πολλά τα φλιτζάνια των υποψηφίων για να μάθουν πότε θα γίνουν εκλογές, που κάνει υπερωρίες.

—Στα Γρεβενά έχει φωλιάσει η εκλογή του υφυπουργού Οικονομίας και στο ΠΑΣΟΚ σκέφτονται πολύ σοβαρά να μην κατεβάσουν ούτε Γ΄ Εθνικής πρόσωπα.

—Άσπρο μαντίλι ανεμίζει για την Αθήνα ο πιο ερωτικός λυράρης της Κρήτης, ο Βασίλης Σκουλάς.

—Τον καλύτερο τηλεοπτικό μαϊντανό τον βγάζει η Κρήτη και ακολουθούν η Αργολίδα, η Β΄ Αθηνών και η Θεσσαλονίκη.

—Μάνες οι σύντροφοι στις προβοκάτσιες, αλλά να προβοκάρετε και τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, αυτό πάει πολύ, «πράσινοι» σύντροφοι.

—Αγαπητέ «γαλάζιε» υπουργέ, άλλο πράγμα η φθορά και άλλο η διαφθορά. Μην κάνετε σύγχυση…

—Κάτι δεν πάει καλά στο Δουκάτο του Υπολοίπου Αττικής. Τρώγονται…

—Η σιωπή Σημίτη προβληματίζει πολύ τη Χ. Τρικούπη. Αν μιλήσει χαθήκαμε και όμως θα μιλήσει σύντομα.

—Συγγνώμη, κύριοι δημοσιογράφοι, γιατί να πάει σε πρόωρες εκλογές ο Καραμανλής αν είναι να τις χάσει ή, αν είναι να τις κερδίσει, γιατί να βιάζεται να κυβερνήσει με 152;

—Ουκ αποζημιωθείης παρά του μη έχοντος.

Tων 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ