Απλήρωτοι 6 μήνες στο Κανάλι 1

Έπειτα από 3 βδομάδες πίεσης η δημοτική αρχή έδωσε έναν μισθό, μειώνοντας την οφειλή από τους 7 στους 6, και υποσχέθηκε, διά του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας, πως θα καταβάλει τον μισθό Ιουλίου και το επίδομα αδείας με την παράλληλη δέσμευση πως κάθε μήνα η εταιρεία θα πληρώνει και έναν μισθό.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη και οι εργαζόμενοι, σε άσχημη οικονομική κατάσταση, συνέχισαν την επίσχεση εργασίας με απόφαση που έλαβαν την περασμένη Τετάρτη. Η υπόσχεση ήταν πως στις 10 Αυγούστου θα πάρουν έναν μισθό. Στη συνέχεια όμως ακολούθησαν πιέσεις από την πλευρά του γενικού διευθυντή της εταιρείας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΕΤΕΡ Δ. Καμαρινόπουλο φέρεται να είπε πως «θα τους στείλει απέναντι στον δήμο να δουλεύουν 8 ώρες» και πως θα τους «εξαφανίσει». Οι δημοσιογράφοι και οι διοικητικοί υπάλληλοι την επόμενη ημέρα (Πέμπτη) διέκοψαν την επίσχεση εργασίας, την οποία συνεχίζουν οι τεχνικοί, θεωρώντας πως δεν έχει αλλάξει τίποτα και ότι η δημοτική επιχείρηση δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας δημοσιογράφος υπέστη κλονισμό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Για τα συμβαίνοντα στον ραδιοφωνικό σταθμό ενημερώθηκαν το Διασωματειακό, το ΕΣΡ, το υπουργείο Απασχόλησης και η Επιθεώρηση Εργασίας.


Σχολιάστε εδώ