Έντεκα αυτοί, έντεκα κι εμείς…

Δεν πειράζει, αδέρφια, στο ποδόσφαιρο όλα είναι εφικτά. Βέβαια η παράδοση δεν είναι με το μέρος καμίας ελληνικής ομάδας που βρέθηκε απέναντι στους Σεβιγιάνους… Η καταξίωση όμως έρχεται μέσα από τέτοια παιχνίδια. Και αν η ομάδα δεν περάσει, ας πάρει στα σοβαρά τη διοργάνωση του ΟΥΕΦΑ, όπου μέχρι τώρα καμία από τις πρωτοκλασάτες ομάδες της χώρας μας δεν έχει δώσει την απαιτούμενη σημασία. Στο ΟΥΕΦΑ η ΑΕΚ μπορεί να βρει τον δρόμο προς το όνειρο, όπως και η Σεβίλλη που δεν έχει ακόμη πάρει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά είναι 2 φορές κυπελλούχος ΟΥΕΦΑ! Εξάλλου είναι απαραίτητο να πάει καλά στο ΟΥΕΦΑ, διότι μόνο έτσι θα ενισχύσει τη βαθμολογία της. Βαθμολογία η οποία του χρόνου θα τη φέρει σε τραγικά χαμηλή θέση στο γκρουπ των αδυνάτων, αν δεν καταφέρει να κάνει δύο με τρεις νίκες στην ευρωπορεία της. Τόσες νίκες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείεται να κάνει. Στο ΟΥΕΦΑ μπορεί… Και ας μη με αντικρούσει κανείς με το επιχείρημα «χρειάζεται τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ», διότι πλέον η ΑΕΚ δεν χρειάζεται να κερδίζει χρήματα με αυτόν τον τρόπο. Αμάν πια, στους 21 χορηγούς έφτασε… Ας τους ιδρώσουμε λοιπόν τους Ισπανούς.

Φυσικά υπάρχει και κάτι ακόμη. Να αποδείξουν, πρώτα οι παίχτες της ΑΕΚ, πως οι προσπάθειες των τριών περίπου χρόνων δεν θα πάνε στον «Καιάδα». Να αποδείξουν πως αξίζει να τιμήσει το συμβόλαιο των τεσσάρων χρόνων ο Φερέρ, πως οι 21 περίπου χορηγοί της ομάδας, οι 25.000 φίλαθλοι με τα διαρκείας, αλλά και τόσοι άλλοι που θα έρχονται στα παιχνίδια της, δεν επένδυσαν χρήμα, χρόνο και ψυχή έτσι για το «θεαθήναι».

Να προειδοποιήσω τους φίλους πως υπάρχει μια περίπτωση να μη δούμε το παιχνίδι στην Ισπανία, διότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Σεβίλλης ανήκουν σε δύο ή τρεις εταιρείες που θα τρέξουν στα δικαστήρια για να βρουν άκρη…

Δεν πρέπει να μας πειράζει, λοιπόν, η κλήρωση. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να ενοχλεί τους φιλάθλους. Ας ευχηθούμε, παράλληλα, να μη βρεθεί σε κακή βραδιά η ΑΕΚ, διότι τότε θα πέσουν βροχή τα γκολ… Όπως συμβαίνει πάντα μόνο στην ΑΕΚ. Να μη σας θυμίσω ομάδες στο παρελθόν. Και ας ευχηθούμε να μην αφήσουμε κανένα ματς αχτύπητο, όπως αυτό με την Παρί, διότι τώρα το πληρώνουμε από τη θέση του αδύνατου… και μετά το ματς αυτό, αν θυμάστε, «φάγαμε» και μια γεμάτη τεσσάρα από τον βάζελο….

Ο Κυρ-ενωσίτης


Σχολιάστε εδώ