Τα σενάρια της 6ης άδειας

Η μάχη το επόμενο διάστημα θα δοθεί για το ποιος θα πάρει την έκτη άδεια, αν και τα πράγματα έχουν κάπως μπερδευτεί με τη διάταξη για τα κομματικά ΜΜΕ. Γιατί στην πράξη δεν προσδιορίζεται σήμερα, με τον νόμο Ρουσόπουλου, αν ο 902 που έχει πανελλαδική άδεια θα εξακολουθήσει να έχει αυτό το προνόμιο, εφόσον δεν χρειάζεται να συμμετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία.

Πολλά θα κριθούν από τον χάρτη συχνοτήτων που αναμένεται να δημοσιευτεί στις αρχές του φθινοπώρου. Από τον αριθμό δηλαδή των συχνοτήτων, αναλογικών και ψηφιακών, που θα δίνει ανά κανάλι. Καθώς επιλέχθηκε η λογική του μεταβατικού σταδίου προς την ψηφιακή τηλεόραση, όπου τα κανάλια θα εκπέμπουν και αναλογικά και ψηφιακά, δεν είναι βέβαιο ότι θα χωρέσουν όλα τα υπάρχοντα τηλεοπτικά δίκτυα. Ασκούνται πιέσεις για να βρεθεί χώρος και για έβδομη άδεια, αλλά προς το παρόν είναι δύσκολο, ενώ για οποιαδήποτε κίνηση απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συγχωνεύσεις των περιφερειακών καναλιών σε όλη τη χώρα, άρα και στην Αττική.

Αν λοιπόν ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία και δεν διακοπεί στο ΣτΕ, τότε η κυβέρνηση και το ΕΣΡ θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα της έκτης άδειας. Με δεδομένο πως θα υπάρξει ένα είδος ρύθμισης για τον 902 TV, η κυβέρνηση θα κληθεί να επιλέξει ποιος θα πάρει την 6η άδεια, διότι οι πρώτες 5 (Mega, ANTENNA, Alter, Αlpha, Star) θεωρούνται κλειδωμένες. Άρα η επιλογή θα είναι μεταξύ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, του Μακεδονία TV, του καναλιού που θα αγοράσει η Γ. Αγγελοπούλου και του MAD, το οποίο και την προηγούμενη φορά είχε καταθέσει αίτηση για πανελλαδική εμβέλεια.


Σχολιάστε εδώ