Ραδιοτηλεοπτικά…

***
Πάει και αυτή η εβδομάδα και όπως φαίνεται και άλλες εκπομπές της ΕΤ3 παίρνουν άδεια για το καλοκαίρι. Εκείνο που απομένει να μάθουμε είναι ποιες απ’ αυτές θα επανέλθουν κανονικά από τη νέα σεζόν. Καλές διακοπές λοιπόν και καλό καλοκαίρι σε όσους επιστρέφουν από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

***
Αλήθεια, τι θα γίνει φέτος με τη Σύνθια Σάπικα; Θα παραμείνει στην ΕΤ3 ή θα τη διεκδικήσουν και πάλι κάποια αθηναϊκά κανάλια;

***
Περιμένουμε να μάθουμε τι αποφάσισε τελικά ο Σάκης Αρναούτογλου και εάν όντως ισχύουν τα όσα ακούγαμε περί μεταγραφής του στην Αθήνα.

***
Για μια ακόμη εβδομάδα η εφημερίδα «Εγνατία» έκανε πρωτοσέλιδο θέματα που οι άλλες εφημερίδες σνομπάρουν ή δεν αναγνωρίζουν, ενώ όλοι οι άλλοι τα αναμάσησαν και τα επανέλαβαν. Και όπως μαθαίνουμε, στο συγκεκριμένο έντυπο γίνεται δουλειά χωρίς πολλά άτομα.

***
Αποκλειστικά με το Φεστιβάλ Φιλίππων ασχολείται αυτό το καλοκαίρι η Βάσω Μόραλη. Για τον λόγο αυτό «διέκοψε» τη σύμβασή της με την ΕΡΑ Καβάλας όπου είναι διευθύντρια.

***
Από τη συνάδελφο Μελίνα Μελικίδου μάθαμε για τη μεταγραφή του Σάντζο, κατά κόσμον Παναγιώτη Σατζόγλου, στον STAR FM. Εμείς χαρήκαμε και για ακόμη έναν λόγο: μας άρεσε πολύ η Έφη Τσαμπάζη στα «δελτία ειδήσεων» του σταθμού.

***
Στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε για λίγο καιρό ο ραδιοφωνικός παραγωγός του ελληνόφωνου ραδιοφωνικού σταθμού του Λονδίνου LGR Πάρης Τσουλφάς. Μάθαμε ότι δεν του άρεσαν οι φωνές των ραδιοφωνικών παραγωγών της πόλης. Τις βρήκε επιτηδευμένες, μιμητικές ως προς τα ξένα ραδιόφωνα, ενώ χαρακτήρισε το κόνσεπτ και τη φιλοσοφία των εκπομπών λίγο παρωχημένη, σε σχέση με αυτό που ίσχυε πριν από δέκα και δεκαπέντε χρόνια στα ραδιόφωνα της πόλης. Αναρωτήθηκε μάλιστα τι απέγιναν τα ενημερωτικά ραδιόφωνα της πόλης.

***
Μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αθηνών βρίσκεται και ζει αυτόν τον καιρό η Μαίρη Πετκάκη, που φέτος την είδαμε να παρουσιάζει το δικό της ένθετο στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΤ3. Απομένει να δούμε τι θα κάνει τη φετινή σεζόν. Φαίνεται πάντως να της αρέσει πολύ αυτή η διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

***
Πολλές είναι οι κενές θέσεις ανταποκριτών στην ΕΡΤ και την ΕΡΑ, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα. Άραγε γιατί δεν τις συμπληρώνουν; Υπάρχουν πολλοί εργατικοί και φιλότιμοι συνάδελφοι που έχουν ανάγκη.

***
Στο TV Μακεδονία διαφημίζουν διαρκώς το «Κοκτέηλ» σε βαθμό που οι συντελεστές των άλλων εκπομπών θα μπορούσαν να διαμαρτυρηθούν. Εμείς πάντως προτείνουμε να προωθήσουν λίγο περισσότερο το «Double Click»…


Σχολιάστε εδώ