«Προεκλογικό πρόγραμμα» 6,9 εκατ. ευρώ για τις περιφερειακές εφημερίδες!

Το πρώτο μέρος του προγράμματος, του οποίου η πρόσκληση ενδιαφέροντος δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο, ανερχόταν σε 5.454.545 ευρώ εκ των οποίων τα 3.000.000 ευρώ ήταν δημόσια δαπάνη και τα 2.454.545 ευρώ ιδιωτική συμμετοχή. Συνολικά το πρόγραμμα για τις περιφερειακές εφημερίδες, λίγο πριν από τις εκλογές, ανέρχεται σε 6.909.090,5 ευρώ εκ των οποίων τα 3,8 εκατ. ευρώ προέρχονται από τους δημόσιους πόρους.

Ως αιτιολογία για την ύπαρξη του «δεύτερου πακέτου» αναφέρεται στο site (www.minpress.gr) της γραμματείας του υπουργείου Επικρατείας πως μετά τα «επιτυχή αποτελέσματα του πρώτου κύκλου» ψηφίστηκε ο νόμος 3548/2007, για τον επαρχιακό Τύπο που «επιφέρει αλλαγές στον τρόπο προσδιορισμού των ημερήσιων και εβδομαδιαίων νομαρχιακών και τοπικών εφημερίδων. Γιʼ αυτό», συνεχίζει το site, «προτάθηκε ο συμπληρωματικός κύκλος υλοποίησης του ως άνω προγράμματος για την ενίσχυση των ημερήσιων και εβδομαδιαίων πολιτικού και αθλητικού περιεχομένου εφημερίδων που δεν έλαβαν μέρος στον πρώτο κύκλο, καθώς και των ενώσεων ιδιοκτητών ημερησίων και εβδομαδιαίων νομαρχιακών και τοπικών εφημερίδων, με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, με παροχή τεχνογνωσίας και με βελτίωση της υλικοτεχνικής γενικότερα υποδομής τους».

Το πρόγραμμα προβλέπει «την παρακίνηση και την οικονομική ενίσχυση του ημερήσιου – εβδομαδιαίου πολιτικού και αθλητικού περιεχομένου νομαρχιακού και τοπικού Τύπου, καθώς και των ενώσεων ιδιοκτητών ημερήσιων και εβδομαδιαίων πολιτικού και αθλητικού περιεχομένου νομαρχιακών και τοπικών εφημερίδων, για την προμήθεια υπολογιστικών συστημάτων ή/και υπηρεσιών με σκοπό τη σύνδεση με το Διαδίκτυο ή για την περαιτέρω εκμετάλλευσή του είτε πρόκειται για παρουσία του φορέα είτε πρόκειται για συναλλαγές». Αναλυτικά η πρόσκληση στο www.minpress.gr.


Σχολιάστε εδώ