Πρέσινγκ σε Ρεχάγκελ για τον Νίνη

Ο γερμανός τεχνικός ταξίδεψε στην Αυστρία και αρχικά παρακολούθησε τον αγώνα της Εθνικής Νέων με την αντίστοιχη της Αυστρίας για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός προπονητής εντυπωσιάστηκε από την αγωνιστική παρουσία του Σωτήρη Νίνη. Μάλιστα ο Ότο Ρεχάγκελ, αν και δεν το συνηθίζει, μίλησε ξεχωριστά για τον διεθνή μεσοεπιθετικό, αν και σίγουρα δεν είναι στα άμεσα πλάνα του για την Εθνική Ανδρών.

«Εκπληκτικός», ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Σε ένα παιχνίδι που ο Νίνης ήταν πρωταγωνιστής, αλλά εγκατέλειψε στις καθυστερήσεις λόγω ενός αιματώματος στη γάμπα, θεωρήθηκε από τον Ρεχάγκελ ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα. Αποδέκτης των κολακευτικών σχολίων του Ότο Ρεχάγκελ ήταν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αυστρίας, ο Γιόζεφ Χιγκερσμπέργκερ, με τον οποίο τον συνδέει πολύχρονη φιλία και τον προτίμησε ως παρέα από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, αν και ο τελευταίος βρισκόταν στο ίδιο γήπεδο.

«Ο Νίνης είναι εκπληκτικός», επαναλάμβανε ο Ρεχάγκελ στη συζήτησή του με τον αυστριακό τεχνικό. Στη συνέχεια, βέβαια, εγκωμίασε όλη την ελληνική ομάδα.

«Η Εθνική Νέων της Ελλάδας είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έκανε ένα καλό παιχνίδι και είναι μια ομάδα με τρομερή φυσική κατάσταση… Έπαιξε ποιοτικό ποδόσφαιρο και πρόκειται για ισχυρή ομάδα…».

Στη συνέχεια και έπειτα από λίγες μέρες ο γερμανός τεχνικός δεν δίστασε να ξαναμιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον παίκτη του Παναθηναϊκού. Τα αυστριακά και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, άλλωστε, «κυνηγούσαν» συνεχώς τον «χερ-Ότο» για μια δήλωση και έτσι ο τελευταίος μίλησε, εκ νέου, για τον Νίνη: «Ο Νίνης είναι ταλαντούχος, αλλά επίσης πρέπει να καθοδηγηθεί κατάλληλα. Την ποιότητα την έχει, είναι πολύ γρήγορος, αλλά πρέπει να μάθει πολλά ακόμα».

Μετά τη νίκη της Εθνικής Νέων επί της αντίστοιχης γερμανικής στα ημιτελικά, ο Ρεχάγκελ δέχθηκε πιέσεις και από παράγοντες αρκετών ομάδων της Μπουντεσλίγκα που ήθελαν να συλλέξουν πληροφορίες για τον Νίνη, τον οποίο χαρακτήριζαν εφάμιλλο του Λιονέλ Μέσι.

Ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στον θρόνο της πρωταθλήτριας Ευρώπης επαναλάμβανε σε κάθε ερώτηση την ίδια φράση: «Είναι εκπληκτικός παίκτης, ίσως ο καλύτερος Ευρωπαίος στην ηλικία του».

Τον Ρεχάγκελ τον έχει εντυπωσιάσει η ωριμότητα του Νίνη. Θεωρεί ο Γερμανός ότι ο μέσος του Παναθηναϊκού ενεργεί μέσα στο γήπεδο σαν να διαθέτει τουλάχιστον πενταετή πείρα σε υψηλό επίπεδο, κάτι σπάνιο για τόσο νεαρό ποδοσφαιριστή.


Σχολιάστε εδώ