Πατρινά και… άλλα

Η Αιγιαλεία θρηνεί τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε ο πύρινος εφιάλτης. Άνθρωποι, σπίτια, καλλιέργειες και χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν θυσία στα «άρρωστα» σχέδια των εμπρηστών. Όλοι οι φορείς του nομού πρέπει να δεσμευτούν τώρα ότι θα κάνουν καθετί δυνατό για την αποκατάσταση των ζημιών και την περιφρούρηση της καμένης δασικής γης.

Πρωτοφανές στα χρονικά το τόσο μεγάλο μέτωπο της φωτιάς που έφθασε τα 40 χλμ., από τον Σελινούντα μέχρι τον Βουραϊκό και μέχρι τη Ζαρούχλα και την πανέμορφη λίμνη Τσιβλού. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν οι δήμοι Αιγίου, Καλαβρύτων, Συμπολιτείας και Διακοπτού.

Πανταχού παρών ο περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδος κ. Σπ. Σπυρίδων, ο μόνος από τον κρατικό μηχανισμό που προσπαθούσε να βοηθήσει όπου ήταν δυνατόν, χωρίς να μπερδεύεται στα πόδια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Φαίνεται ότι ο Μιχάλης Μπεκίρης είναι ο πρώτος βουλευτής στην ιστορία του νέου ελληνικού κράτους που ζήτησε «ρουσφέτι» για κάποιον αξιωματικό! Δεν εξηγείται αλλιώς η έκπληξη με την οποία αντιμετώπισαν το εν λόγω αίτημα του αχαιού βουλευτή οι δημοσιογράφοι και οι συνάδελφοί του της αντιπολίτευσης. Ειδικά οι δεύτεροι… «έπεσαν από τα σύννεφα» μόλις έμαθαν ότι εφαρμόζονται τέτοιες πρακτικές στα σώματα ασφαλείας! Αιδώς, Αργείοι!

Πρώτη σε αναγνωσιμότητα και στην εμπιστοσύνη του αναγνωστικού κοινού αναδείχθηκε η «Πελοπόννησος», βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξήγαγε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Από την έρευνα προκύπτουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τη διείσδυση που έχει ο περιφερειακός Τύπος στις τοπικές κοινωνίες. Εντυπωσιακά είναι και τα αποτελέσματα για τις εφημερίδες της Αιγιαλείας («Πρώτη» και «Αιγίοχος») οι οποίες -όπως δείχνει η έρευνα- διαβάζονται σε καθημερινή βάση από ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών της περιοχής.

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή της ΝΕΟ Κορίνθου – Πατρών. Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποια ευχάριστα.

Αγαπητέ, κύριε νομάρχα, και άλλοι είναι με το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν κάνουν έτσι.


Σχολιάστε εδώ