ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΘΕΡΙΝΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΟΛ

Μόλις πριν από δύο βδομάδες το «Π» στη στήλη «ψιλά γράμματα» έγραφε μήπως πρέπει «να προετοιμαζόμαστε για μετοχικές αλλαγές στον ΔΟΛ, ανεξαρτήτως των συζητήσεων για τη συγχώνευση, εντός ολίγου».

Αναλυτικά: Ο Χ. Λαμπράκης στη συνεδρίαση της Τετάρτης 24 Ιουλίου ανακοίνωσε τη μεταβίβαση «προς τρίτους» 830.000 μετοχών μετά του δικαιώματος ψήφου εκδόσεως του ΔΟΛ (1%) με αποτέλεσμα η συμμετοχή του να μειωθεί από 8,364% σε 7,364% και το ποσοστό συμμετοχής του στο σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας να διαμορφωθεί από 34,242% σε 33,242%. Από την πώληση ο Χ. Λαμπράκης δώρισε το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ που προήλθε από τη μεταβίβαση στο Ίδρυμα Μελετών. Αντίστοιχη πώληση (1%) από τον Χ. Λαμπράκη έγινε και πριν από έναν χρόνο, τον Οκτώβριο του 2006.

Βεβαίως ο έλεγχος του οργανισμού, με ποσοστό άνω του 60%, παραμένει στον Χ. Λαμπράκη, με ισχυρό καθοδηγητή τον Σταύρο Ψυχάρη: το Ίδρυμα έχει 25,879%, ο Σ. Ψυχάρης 25,156%, ο Χ. Λαμπράκης 7,364%, με το επενδυτικό κοινό να έχει πλέον το 40,601%. Το ερώτημα είναι αν μεταξύ του επενδυτικού κοινού βρίσκονται κάποιοι ενδιαφερόμενοι που έχουν «χτίσει» τη συμμετοχή τους. Η αλήθεια όμως είναι πως τα περισσότερα πράγματα τώρα, αλλά και οι μελλοντικές επιλογές, περνάνε από τον Σ. Ψυχάρη, ο οποίος θα εξακολουθήσει να έχει το μάνατζμεντ. Αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής είναι η απόρριψη όλων των προτάσεων περί απόκτησης του μετοχικού ελέγχου ή της διοίκησης, αλλά ακόμη και της σοβαρής μειοψηφικής συμμετοχής. Πρώτο μέλημα εξακολουθεί να παραμένει η συγχώνευση με τον Πήγασο, με τον Σ. Ψυχάρη να διαθέτει και εναλλακτικό σχέδιο. Υπήρξε ακόμη και η σχετική φημολογία για τη Marfin, με την Τράπεζα Πειραιώς να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις. Και δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει πως μέτοχος στην Alpha Bank, η οποία έδωσε και το δάνειο για την αγορά των μετοχών του ΔΟΛ στον Σ. Ψυχάρη, είναι μεταξύ άλλων και η οικογένεια του Θ. Αγγελόπουλου…

Η δεύτερη μεταβίβαση ήταν του συνόλου των μετοχών (36,736%) στην Paper Pack, έναντι συνολικού τιμήματος 2.004.064 ευρώ, σε αγοραστές που υπέδειξε ο πλειοψηφών μέτοχος Γ. Τσουκαρίδης, κλείνοντας έτσι ένα ακόμη κεφάλαιο από την εποχή του χρηματιστηρίου, όταν ο ΔΟΛ επεκτεινόταν χωρίς ξεκάθαρους στόχους.

Οι συζητήσεις για τη συγχώνευση διεκόπησαν λόγω… διακοπών. Ο Γ. Μπόμπολας έφυγε την περασμένη βδομάδα και ο Σ. Ψυχάρης επρόκειτο να αναχωρήσει την Παρασκευή. Οι δύο εκδοτικές εταιρείες εξέδωσαν μια ακόμη ανακοίνωση στην οποία επί της ουσίας επεσήμαναν πως τίποτα νεώτερο δεν είχε συμβεί στις μεταξύ τους σχέσεις. Και η αλήθεια είναι πως υπήρξε μια υπερβολική φημολογία σε αρκετές εφημερίδες, σε αντίθεση με το «Π» που επισήμανε πως την περασμένη βδομάδα είχε γίνει ένα ακόμη βήμα, με άξονα πάντοτε τον Flash και την αποδοχή της πρότασης του ΔΟΛ για είσοδο του Πήγασου στο σταθμό. Επί του ζητήματος ως σήμερα δεν υπήρξαν απαντήσεις και από τις δύο πλευρές πληροφορούν πως οι επαφές θα συνεχιστούν μετά τις διακοπές. Η αλήθεια όμως είναι πως αν υπάρξει ανάγκη, οι δύο πλευρές μπορεί να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες.


Σχολιάστε εδώ