Με ταυτότητα στα Σκόπια;

«Αυτό για το οποίο εμείς επισήμως έχουμε ενημερωθεί», είπε ο κ. Κουμουτσάκος, «είναι ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων εξετάζει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης. Επομένως βρισκόμαστε, όσον αφορά στην ενημέρωσή μας, σε αυτό το στάδιο. Δεν γνωρίζω εάν έχει ξεκινήσει η υλοποίηση διότι δεν έχουμε ενημερωθεί σχετικά».

Ο κ. Κουμουτσάκος ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το αίτημα είναι «εσωτερικό» των Σκοπίων και δεν συνιστά κανενός είδους διευθέτηση ή παραχώρηση προς την Ελλάδα.

«Η κίνηση αυτή», είπε, «έρχεται ουσιαστικά στη συνέχεια -και προκειμένου να αντιμετωπίσει σειρά πιεστικών- πολύ πιεστικών παραπόνων και αιτημάτων των σκοπιανών επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, οι οποίες ζητούν από την κυβέρνηση να προβεί σε λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της δραματικής μείωσης -που φτάνει σχεδόν ή και ξεπερνά το 40%- της μεταβάσεως ελλήνων τουριστών στη γειτονική χώρα».

Και ο κ. Κουμουτσάκος κατέληξε: «Το εάν η συγκεκριμένη ενέργεια πρόκειται για κίνηση καλής θέλησης ή προσφυγή σε λύση ανάγκης, δεν θα είμαι εγώ που θα το κρίνω».

Χ. Μ.


Σχολιάστε εδώ