ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Να σημειώσουμε ότι ένσταση κατά της εγκυρότητας της απόφασης είχε υποβάλει ο Τάσος Κάρλες. Σοβαρό λόγο στην απόφαση της Επιτροπής διαδραμάτισε ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβάκης, ο οποίος στήριξε αποφασιστικά την ένσταση τόσο με τις νομικές του γνώσεις όσο και με τις διασυνδέσεις που έχει στην ΤΕΔΚΝΑ, όπου παρουσιάζει αξιοσημείωτη δραστηριότητα.

Η απόφαση της Επιτροπής είναι ηχηρό χαστούκι και για τον περιφερειάρχη κ. Μανιάτη, ο οποίος πριν από 20 μέρες είχε απαντήσει σε σχετικό αίτημα του δήμου ότι η απόφαση για το δάνειο ήταν καθ’ όλα νόμιμη!

Πάντως ο Φασούλας κάτι πρέπει… να μυρίστηκε, γι’ αυτό και προχθές οργάνωσε έκτακτη συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής με μόνο θέμα την απόφαση για λήψη δανείου ύψους 17 εκατ. ευρώ. Άρχισε δηλαδή τις… εκπτώσεις!

// Εκείνος που δεν… ανησυχεί για τα… παλούκια που έχει η ΔΕΠΕΠ είναι ο Στ. Μπρατσόλης. Κάτι έχει ετοιμάσει και μάλλον θα του… βγει. Ξέρει να προλαβαίνει το… κακό ο Στέλιος…

// Απίστευτο και όμως αληθινό: Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Κροκίδης «πρόγκηξε» τους εκπροσώπους της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Πειραιά που τους είχε καλέσει ο ίδιος στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου!

Συγκεκριμένα, ο συντονιστής της μειοψηφίας Τάσος Κάρλες είχε ζητήσει συνάντηση από τον κ. Κροκίδη για να του αναπτύξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και τις θέσεις του για το δάνειο που ζητάει ο Φασούλας. Ο πρόεδρος του συλλόγου κάλεσε όλη τη μείζονα μειοψηφία να παραστεί στη συνεδρίαση του ΔΣ για να μπορέσει να διαμορφώσει γνώμη αλλά και για να πει την άποψή της στους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου του Πειραιά. Στην πρόσκληση του προέδρου ανταποκρίθηκαν οι Τ. Κάρλες, Γ. Βουτσινάς, Κ. Μανωλάκος και Σ. Αλυγιζάκη. Με το πού μπήκαν οι 4 σύμβουλοι στο γραφείο του προέδρου ο κ. Κροκίδης, με ύφος… 1.000 καρδιναλίων επιτέθηκε προσωπικά στον Τάσο Κάρλες και τον… περιέλουσε με ένα πλήθος επιθέτων το επιεικέστερο των οποίων ήταν «ψεύτης». Ο Μανωλάκος αντέδρασε και του είπε πως δεν ανέχεται τέτοια συμπεριφορά. «Εμένα με ψήφισαν 3.000 Πειραιώτες, τόνισε, ενώ εσένα σε ψήφισαν 50 άτομα που… πουλάνε κάλτσες!».

Εκεί έγινε το «σώσε». Λάβρος ο πρόεδρος άρχισε να φωνάζει, ενώ ο Μανωλάκος αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Βουτσινάς που είπε στον κ. Κροκίδη ότι χρησιμοποιεί τον σύλλογο σαν… δεκανίκι του Φασούλα με σκοπό το προσωπικό του όφελος.

Ο πρόεδρος δεν… άντεξε περισσότερο. Χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, επενέβησαν οι άλλοι δύο, άρχισαν οι αντεγκλήσεις και στο τέλος ο κ. Κροκίδης έδειξε την πόρτα στους… επισκέπτες του! Για την… ιστορία να σημειώσουμε ότι όλη η ένταση δημιουργήθηκε όταν ο πρόεδρος έστειλε σε όλους τους συμβούλους επιστολή με την οποία τους καλούσε να ψηφίσουν το δάνειο των 85 εκατ. ευρώ που θέλει να πάρει ο δήμαρχος!

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Κροκίδης δεν δέχθηκε ούτε ν’ ακούσει τα επιχειρήματα του Τ. Κάρλες, ο οποίος με στοιχεία αποδείκνυε ότι ο δήμος έχει έσοδα και δεν πρέπει να πάρει τόσο υψηλό δάνειο.

Το γεγονός της μονόπλευρης αυτής στάσης του προέδρου ενόχλησε όχι μόνο στελέχη του εμπορικού κόσμου του Πειραιά αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΕ της ΝΔ της πόλης που έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν κάποιος που υποστηρίζει ότι ανήκει στη ΝΔ και μάλιστα ήταν και ομιλητής στο προσυνέδριο που έγινε παρουσία του Κ. Καραμανλή στον ΟΛΠ να υποστηρίζει τόσο ανοιχτά τις επιλογές του Φασούλα και να μη δέχεται ούτε ν’ ακούσει την αντίθετη άποψη που είναι και η «γραμμή» του κόμματος!

Τελικά, αυτό το δάνειο προκαλεί έκτροπα που δεν τιμούν κανέναν αλλά και εγκυμονούν κινδύνους για ακόμα χειρότερα γεγονότα στο μέλλον;

// Νέα πεζογέφυρα ετοιμάζει ο ΟΛΠ για το λιμάνι, αντίστοιχη εκείνης που έχει τοποθετήσει στην πλατεία Λουδοβίκου (σ.σ.: του ορίτζιναλ, όχι του… μουσάτου, για να μην… παρεξηγηθούμε). Η νέα γέφυρα θα συνδέει την πλατεία Αγ. Σπυρίδωνος με τον χώρο του λιμανιού και θα στοιχίσει άλλα 3 εκατ. ευρώ. Το δικό μας ερώτημα είναι: Αφού έχει εξαγγελθεί ότι το 2010 το Μετρό θα έρθει στον Πειραιά και θα δημιουργηθεί υπόγειος σταθμός στο λιμάνι, που θα το ενώνει με τον σταθμό των ΗΣΑΠ, άρα η υφιστάμενη πεζογέφυρα θα είναι… άχρηστη, γιατί δεν περιμένει ο ΟΛΠ να μεταφέρει τη γέφυρα αυτή στον Αγ. Σπυρίδωνα και να… γλιτώσει τα 3 εκατ.; Μήπως τελικά αυτές οι πεζογέφυρες είναι… φάμπρικα που έχουν βρει κάποιοι για να… δημιουργούν μεγάλα (και πολυδάπανα) έργα; Απλώς ρωτάμε…

// Και κάτι τελευταίο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον πλοίαρχο και το πλήρωμα του ιπτάμενου δελφινιού «VENUS» που στα μέσα της βδομάδας πήγε στο Αγκίστρι και πήρε ασθενή με βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο και τον μετέφερε σε ελάχιστο χρόνο στον Πειραιά όπου τον περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Κοντά του στο ταξίδι και ο αγροτικός γιατρός Αγκιστρίου που τον κράτησε στη ζωή με τεχνητές αναπνοές! Λεπτομέρεια: Το Αγκίστρι με 1.200 κατοίκους τον χειμώνα και 6.000 το καλοκαίρι έχει μόνο έναν αγροτικό γιατρό και κανένα ασθενοφόρο… Αν βρεθεί εκεί κοντά κανένα πλοίο θα έχουν ελπίδα να… σωθούν όσοι πάθουν κάτι σοβαρό ξαφνικά. Διαφορετικά…

// Αυτά τα… τρελά μόνο στο Πέραμα θα μπορούσαν να συμβούν. Ο δήμος έχει να πληρώσει τιμολόγια εδώ και 5 χρόνια! Προχθές αποφάσισε να πληρώσει κάποια. Μιλάμε για… μεγάλα ποσά των 50 και 60 ευρώ για κάθε τιμολόγιο! Ενώ λοιπόν ειδοποιήθηκαν οι δικαιούχοι να πάνε να… εισπράξουν το πενηντάρι, κάποιοι τυπολάτρες υπάλληλοι αρνήθηκαν να τα πληρώσουν γιατί κάποιοι δικαιούχοι είχαν ετοιμασθεί να τα πληρωθούν από το 2006, αφού θεώρησαν ότι μετά από 4 χρόνια κάποτε θα έπαιρναν τελικά τα λεφτά τους και είχαν ετοιμάσει τα χαρτιά τους (αποδείξεις, εξουσιοδοτήσεις κ.λπ.) με ημερομηνίες εκείνης της περιόδου, δηλαδή του 2006. Οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να πληρώσουν τα εξαιρετικά μεγάλα ποσά των 50 και 60 ευρώ, γιατί τα «χαρτιά» ήταν… περσινά! Δεν λέμε, δίκιο είχαν, αλλά όταν έχεις να πληρώσεις 5 χρόνια δεν κοιτάς τέτοια πράγματα, ειδικά όταν μιλάμε για ασήμαντα ποσά. Γιατί 60 ευρώ κάνουν οι… φωτοτυπίες των εγγράφων που χρειάζονται για την πληρωμή (καταστατικά εταιρειών, ΦΕΚ, νομιμοποιήσεις κ.λπ.) και οι βενζίνες των ενδιαφερομένων να πάνε και να έρθουν στο Πέραμα. Και βέβαια μετά από τέτοιο… καψώνι οι περισσότεροι δεν πρόκειται να ξαναπάνε, γιατί χασούρα θα έχουν παρά κέρδος. Μήπως τελικά ο δήμαρχος το κάνει επίτηδες για να εξοικονομήσει τίποτα… ψιλά ο δήμος από τους απογοητευμένους πελάτες του;

// Τι συμβαίνει με τα καύσιμα στον δήμο Πειραιά; Είναι δυνατόν τον περασμένο μήνα να αυξήθηκαν κατακόρυφα δαπάνες για τα πετρέλαια των οχημάτων, τη στιγμή που έκαναν λιγότερα δρομολόγια από τον προπερασμένο μήνα! Τι έγινε λοιπόν; Μήπως ξαφνικά… τρύπησαν τα ρεζερβουάρ και… χάνουν καύσιμα τα απορριμματοφόρα; Γιατί δεν είναι δυνατόν να… κάθονται στα αμαξοστάσια και να έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση από τότε που κυκλοφορούσαν όλη μέρα… Έτσι δεν είναι κ. Φασούλα;


Σχολιάστε εδώ