Και όμως… είναι πρωταθλητές στις καρδιές μας

Η εξαιρετική προσπάθεια στη συνέχεια σκόνταψε στην οπισθοφυλακή των Ιβήρων, που κατέκτησαν το τρόπαιο με παθητικό μόλις ένα γκολ. Το τελικό 1-0 έμοιαζε με μαγική εικόνα για όποιον παρακολούθησε την αναμέτρηση και είδε τον Μήτρογλου και τον Νίνη να χάνουν κλασικές ευκαιρίες και τον ισπανό τερματοφύλακα Ασένχο να βάζει υποψηφιότητα για MVP της αναμέτρησης.

Τα τρομερά πιτσιρίκια που συγκέντρωσε ο Νίκος Νιόπλιας απ’ όλες τις γωνιές της χώρας αναδείχθηκαν ωστόσο πρωταθλητές στις καρδιές μας. Σε δύσκολες εποχές για την Ελλάδα, μια παρέα 17χρονων και 18χρονων παιδιών έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι με σκληρή δουλειά, προσπάθεια και προσήλωση στον στόχο ο δρόμος της προόδου και της ευημερίας μάς περιμένει. Οι απαιτήσεις που είχαν όλοι οι νεαροί διεθνείς από τους εαυτούς για να επιστρέψουν στην Ελλάδα με το κύπελλο αναδεικνύει την πίστη τους στις δυνατότητές τους και κυρίως τη διάθεση να προσφέρουν στην πατρίδα. Ακόμα και παιδιά όπως ο Νίνης και ο Δημούτσος, που γεννήθηκαν έξω από τη σημερινή ελληνική επικράτεια, αγάπησαν το εθνόσημο και το υπηρέτησαν όσο λίγοι στις ημέρες μας.

Για τον Νίκο Νιόπλια και τα παιδιά του, η δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. Επένδυση για το ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως για την κοινωνία που μπορεί να παραδειγματιστεί από την προσπάθεια των παιδιών που απλώς έκαναν ό,τι μαθαίνουν στο γήπεδο και πάλεψαν για να ισοφαρίσουν δίχως τις γνωστές λαμογιές, στις οποίες καταφεύγουν πολλοί συμπατριώτες μας.

Γι’ αυτό και τους αξίζει το θερμό χειροκρότημα, η αποθέωση, όπως συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο με την Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών, που, αν και ηττήθηκε στον τελικό του Μουντομπάσκετ από την Ισπανία, έβγαλε στους δρόμους όλη την Ελλάδα για να πανηγυρίσει την ομαδικότητα και την επιβράβευση των θετικών στοιχείων που διαθέτει η φυλή μας…

Τα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια επιβραβεύουν πλήρως την προσπάθεια των μικρών ηρώων! Κι ουσιαστικά αντανακλούν στα συναισθήματα όλων όσοι παρακολούθησαν την πορεία τους ή είδαν μόνο τον τελικό.

«Κερδίσατε την αγάπη όλων μας. Το μέλλον σάς ανήκει. Τα θερμά μου συγχαρητήρια», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εμείς προσθέτουμε τα δικά μας συγχαρητήρια και καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας για τις στιγμές εθνικές υπερηφάνειας που μας πρόσφεραν αυτά τα παιδιά μακριά από σκοπιμότητες και συμφέροντα.


Σχολιάστε εδώ