Γιατί ο διαχωρισμός;

Μπροστάρης σ’ αυτήν την υπόθεση ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης που θεωρεί ότι το ζήτημα αυτό δεν λύνεται με ημίμετρα, αλλά θέλει τομές στις δομές και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ελληνικής Αστυνομίας.

Ταυτόχρονα όμως επισημαίνει πως αρμοδιότητες που θα μπορούσε να ασκήσει η Δημοτική Αστυνομία, ασκούνται σήμερα από την ελληνική Αστυνομία με συνέπεια να σπαταλιέται προσωπικό το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να διατεθεί αποκλειστικά στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την ασφάλεια των πολιτών.

Ο δήμαρχος λοιπόν «τα ρίχνει» και στο υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, που αδρανεί στην υπόθεση της στελέχωσης των δήμων με δημοτικούς αστυνόμους.

Δεν μένει όμως στη διαπίστωση αυτή, αλλά κατηγορεί το υπουργείο ότι κινεί τη διαδικασία πρόσληψης δημοτικών αστυνόμων σε δήμους με «γαλάζιους» δημάρχους, αγνοώντας τα αιτήματα των «πράσινων» δημάρχων. Αναφέρει δε ως παράδειγμα τη Θεσσαλονίκη που μέχρι σήμερα προσλήφθηκαν 100 δημοτικοί αστυνόμοι στον κεντρικό δήμο και 40 στον δήμο Ευόσμου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πρόσληψη αστυνόμων στους δήμους Μενεμένης και Ωραιοκάστρου.

Για τους Πασόκους δημάρχους ούτε λόγος να γίνεται, αφού το αίτημα του δήμου Συκεών περιμένει στα συρτάρια του υπουργείου από το 2004. «Αναρωτιόμαστε ποιον τιμωρεί με αυτήν τη στάση. Τιμωρεί τους πολίτες; Πρέπει επιτέλους να επικρατήσει αξιοκρατία και να μην καθυστερήσει περισσότερο η έγκριση προκήρυξης διαγωνισμού δεκάδων θέσεων για τον δήμο μας, ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθειά μας για την εξυπηρέτηση του πολίτη», τονίζει σε δήλωσή του ο πάντα μαχητικός Σίμος.


Σχολιάστε εδώ