Παρεμπόδιση της επαφής του με τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας, καταγγέλλει το ΚΚΕ
H γραμματέας του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι οι διοικήσεις των εργοστασίων ΦΟΥΛΓΚΟΡ στην Κόρινθο και ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ στην Ελευσίνα δεν επέτρεψαν στην ίδια και σε κλιμάκιο του κόμματος να περιοδεύσουν στους χώρους των εργοστασίων και να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις θέσεις του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών. Τα στελέχη του κόμματος κάνουν λόγο για απαράδεκτα περιστατικά τα οποία στρέφονται κατά του αρχηγού ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, αλλά από την άλλη δείχνουν τα πραγματικά όρια της δημοκρατίας που (δεν) επικρατεί στους χώρους δουλειάς.
Τα κρούσματα αυτά, καταγγέλλουν στο ΚΚΕ, βάζουν σοβαρά εμπόδια στην επαφή τους με τους εργαζόμενους μέσω των περιοδειών, η οποία επαφή μάλιστα είναι και η μοναδική εάν συνυπολογιστεί ο εξοστρακισμός των στελεχών του κόμματος από τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας. Υπενθυμίζουν δε ότι στην ουσία με τις περιοδείες αυτές ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο ως τρίτο κόμμα της Βουλής και τονίζουν ότι αυτές δεν γίνονται απροειδοποίητα αλλά μετά από σχετική γραπτή αίτηση και συνεννόηση με τις διευθύνσεις των εργοστασίων.
Τέτοιου είδους απαγορεύσεις, λένε, αποτελούν ένα «καμπανάκι» το οποίο αποδεικνύει με ανάγλυφο τρόπο την τρομοκρατία που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Η ασυδοσία αυτή των εργοδοτών και η περιφρονητική στάση προς ένα κοινοβουλευτικό κόμμα ενθαρρύνεται, κατά τον Περισσό, από τις πολιτικές θέσεις της κυβέρνησης αλλά και του ΠΑΣΟΚ που, ενώ δεν διστάζουν να «τσακώνονται έντονα» για μια σειρά δευτερεύοντα θέματα, σε ένα τέτοιο κορυφαίο ζήτημα δημοκρατίας προτιμούν την εκκωφαντική σιωπή.
Εκτός όμως από την καταγγελία για την απαγόρευση, το ΚΚΕ καλεί και τους ίδιους τους εργαζόμενους στα εργοστάσια αυτά να αντιδράσουν, αφού η λογική «δεν μιλάω, δεν αντιδρώ αλλά κοιτάω μόνο τη δουλίτσα μου» οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερη συμπίεση των εργατικών δικαιωμάτων και των συνθηκών που επικρατούν στους τόπους εργασίας.
Στο ΚΚΕ σημείωσαν την ύφεση που παρατηρήθηκε στην -εκ του ΠΑΣΟΚ- εκπορευόμενη επίθεση εναντίον τους με κατηγορίες ακόμα και για οικονομικές σχέσεις τους με τη ΝΔ. Εκτιμούν ότι η επίθεση αυτή δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο προσδοκούσε να ορθώσει τείχη ανάμεσα στους οπαδούς των δύο κομμάτων και να ανακόψει τη διαρροή ψηφοφόρων του προς το ΚΚΕ. Άλλωστε, ότι αυτός ήταν ο στόχος -όπως έγραψε το «ΠΑΡΟΝ»- το επιβεβαίωσε σε δηλώσεις της και η ίδια η Α. Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος της επίθεσης είναι να ανακόψουν τον απεγκλωβισμό λαϊκών στρωμάτων από τον δικομματισμό και να αποτρέψουν την ενίσχυση του ΚΚΕ».
Γι’ αυτόν τον λόγο τα στελέχη του κόμματος στις ομιλίες που αυτό το διάστημα πραγματοποιούν στρέφουν τα βέλη τους εξίσου και στην κυβέρνηση αλλά και στο ΠΑΣΟΚ για τις θέσεις που έχει σήμερα, αλλά και για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεών του.
Δεν είμαστε ούτε αντιΝΔ ούτε αντιΠΑΣΟΚ ούτε έχουμε καμία ουδετερότητα απέναντί τους τονίζουν χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε κατά της πολιτικής τους γιατί είναι εχθρική προς τα λαϊκά δικαιώματα και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας».
Φυσικά δεν μένει στο απυρόβλητο και ο ΣΥΝ για τον οποίο τα στελέχη του ΚΚΕ δεν τσιγκουνεύονται τους χαρακτηρισμούς στη συνεχιζόμενη ενδοαριστερή διαμάχη. Τον χαρακτηρίζουν αναξιόπιστο στην κριτική που κάνει στον δικομματισμό, αφού εκτιμούν ότι την κρίσιμη στιγμή θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ εξ ου και κάνουν λόγο για «τον διαβρωτικό οπορτουνισμό του μέσα στο κίνημα». Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζουν ότι οι εκκλήσεις του ΣΥΝ για συνεργασία είναι χωρίς περιεχόμενο, αφού εκτός από τις πολιτικές τους διαφορές υπάρχει και ζήτημα φερεγγυότητας, όπως έδειξε, λένε, η πορεία συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ όπου πρώτα μοιράστηκαν οι -αβέβαιες- «καρέκλες» και μετά ήρθε η πολιτική διακήρυξη του σχήματος αυτού.