Πατρινά και… άλλα

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σχετικά με τον νέο νόμο για τα ΜΜΕ -στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και στον συνάδελφο Μιχάλη Βασιλάκη, δεδομένου ότι ο κ. Ρουσόπουλος σπανίως παραχωρεί συνεντεύξεις, αλλά και γιατί διάλεξε την εφημερίδα της Αχαΐας προκειμένου να μιλήσει για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Για όσους γνωρίζουν όμως η απάντηση είναι απλή. Η «Π» είναι παραδοσιακή εφημερίδα του δεξιού χώρου. Αλλά και γιατί ο κ. Ρουσόπουλος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον εκδότη της εφημερίδας, Σπύρο Δούκα. Αφορμή για να μιλήσει ο υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν η συνάντηση που είχε με τον κ. Δούκα στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Πολλοί Πατρινοί στο Συνέδριο. Μεταξύ αυτών ο κ. Δημήτρης Σιαμπλής. Ένα πρόσωπο που προκαλεί το ενδιαφέρον τόσο του καραμανλικού μπλοκ όσο και των Μητσοτακικών και κυρίως των ανθρώπων της Ντόρας. Οι πληροφορίες λένε ότι έχει μιλήσει και με τον Γιάννη Αγγέλου, αλλά και με τον στενό συνεργάτη της υπουργού Εξωτερικών και αδελφό του Ισίδωρου Κούβελου, Θάνο.

Αγωνία για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα. Πηγές προσκείμενες στον γραμματέα του κόμματος υποστηρίζουν ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία προκειμένου να βρεθούν νέα και ικανά πρόσωπα. Οι ίδιοι κύκλοι δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι αρκετοί στους οποίους έγιναν προτάσεις τις απέρριψαν. Συνεπώς, η πιθανή σύνθεση για την επικείμενη εκλογική μάχη του Οκτωβρίου (πιθανότατα) είναι: Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, Νίκος Νικολόπουλος. Τα δύο αναμφισβήτητα φαβορί. Ακολουθούν Μιχάλης Μπεκίρης και Θεόφιλος Βασιλείου. Και οι τέσσερις είναι σήμερα βουλευτές.

Ακολουθούν οι: Νίκος Παπαδημάτος, Νατάσα Ράγιου και αν εκλεγεί θα είναι η πρώτη γυναίκα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον νομό. Κατά τα άλλα ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, η Χριστίνα Αλεξοπούλου, πρόεδρος της τοπικής ΟΝΝΕΔ, η οποία όμως μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις, όπως ήδη γράψαμε, δεν έχει πιθανότητες.

Επίσης ακούγονται τα ονόματα των: Άγγελου Τσιγκρή, γνωστού εγκληματολόγου αλλά και γνωστού νέο-Καραμανλικού. Πιθανότητες φαίνεται να έχει και ο κ. Ανδρέας Παπαρηγόπουλος, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα κληθεί να καλύψει το γεωγραφικό κενό των Καλαβρύτων μετά την οριστική αποχώρηση της οικογένειας Ζαΐμη από την πολική σκηνή της Αχαΐας.

Τέλος φαίνεται να ενδιαφέρονται ο κ. Θανάσης Καφέζας, δικηγόρος, και η κ. Μαριάνα Σταματιάδου, γιατρός.


Σχολιάστε εδώ