ΙΣΧΥΡΗ ΠΙΕΣΗ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕ ΛΥΜΠΕΡΗ

Ο εφοπλιστής, στην ανακοίνωσή του, αναρωτιέται:

– «Δεν κατανοώ για ποιο λόγο δεν μου δίνεται παρότι ζητήθηκε, η αναλυτική αποτίμηση της εταιρείας Three Dee A.E. (ραδιοφωνικός σταθμός BEST), βάσει της οποίας η εταιρεία Εκδόσεις Λυμπέρη την εξαγόρασε από τον ίδιο τον κ. Αντώνη Λυμπέρη έναντι του ποσού των 5,2 εκατομμυρίων ευρώ».

– «Προκαλεί εύλογα ερωτήματα το γεγονός ότι ενώ η εταιρεία Εκδόσεις Λυμπέρη στη χρήση 2006 πραγματοποίησε ζημίες προ φόρων -ρεκόρ της τελευταίας πενταετίας- ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, υπήρξε δυσανάλογη αύξηση στις αμοιβές του κ. Αντώνη Λυμπέρη για το έτος 2006 σε σχέση με το 2005».

– «Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να μη γίνεται αντιληπτό και κατανοητό ότι η υπέρογκη αύξηση των δανείων της εταιρείας Εκδόσεις Λυμπέρη (αύξηση κατά το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ) που σημειώθηκε στη χρήση 2006, δυσχεραίνει την οικονομική αυτοδυναμία της εταιρείας. Σε συνδυασμό δε με ζημιογόνα αποτελέσματα, θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην μελλοντική ανάπτυξή της».

«Σε περιόδους εντόνων αρνητικών αποτελεσμάτων, βασικό μέλημα της διοίκησης θα πρέπει να είναι ο δραστικός και άμεσος περιορισμός δαπανών και η ορθολογική διαχείριση πόρων. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει ο κ. Αντώνης Λυμπέρης πρώτος να δείξει το παράδειγμα, περιορίζοντας στο ελάχιστο τα έξοδα και στη συνέχεια μέσω των συνεργατών του η κίνηση αυτή να επεκταθεί σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας».


Σχολιάστε εδώ