Εθνικός ξεπεσμός!
Mετά τον πλανητάρχη, που δωρίζει χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα το όνομα της Μακεδονίας μας, ήρθαν οι άλλοι φίλοι μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανοίξουν τις αγκάλες τους στο κρατίδιο των Σκοπίων, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν ήξεραν πού πέφτει και ήταν η… απειλή για την ελευθερία τους…
Στην ψηφοφορία για την κατάπτυστη, την ανθελληνική έκθεση Μέγιερ παρά τις κάποιες βελτιώσεις, που ήταν απλώς το χρύσωμα του χαπιού, 558 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ των Σκοπίων και μόλις 47 κατά (στους οποίους συγκαταλέγονται 7 ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 3 του ΚΚΕ, 1 του ΣΥΝ και 1 του ΛΑΟΣ και ο Αντώνης Σαμαράς που αρνήθηκε να συνταχθεί με τους συναδέλφους του της ΝΔ που ψήφισαν και αυτοί υπέρ των Σκοπίων).
Αυτά τα 558 «όχι» αποτελούν το Βατερλώ της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, για το οποίο την αποκλειστική ευθύνη έχουν τα δύο μεγάλα κόμματα, και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, γιατί από το 1980 που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση κυβερνούν και δεν κατάφεραν να πείσουν για τα δίκαιά μας, αλλά και να απαιτήσουν τη στήριξη στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, που είναι και κυριαρχικά δικαιώματα της Ένωσης.
Το τραγικό δε είναι ότι βγήκε η κυβέρνηση, διά της υπουργού Εξωτερικών, της Ντόρας, να πανηγυρίσει ότι πετύχαμε αυτά που θέλαμε, όταν το προχθεσινό ψήφισμα αναγνωρίζει ότι «κάθε κράτος επιλέγει το όνομά του ελεύθερα», που σημαίνει ότι τα Σκόπια έχουν πλέον το πράσινο φως και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λέγονται «Μακεδονία». Άλλωστε στην παράγραφο 13 τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για την Ελλάδα, αφού ευθέως ανοίγει ο δρόμος της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Το ζήτημα του ονόματος δεν αποτελεί εμπόδιο στο άνοιγμα των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ». Τ’ ακούτε, κύριε Καραμανλή; Μη μας πείτε ότι δεν το είδατε, κυρία Ντόρα…
Και να σκεφθεί κανείς ότι η υπουργός Εξωτερικών από τον Ιούνιο δύο φορές έστειλε τον «κολλητό της» από τα παλιά, τον κ. Κατσούδα, γενικό γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (το 1990-’93 στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν γενικός γραμματέας… Δασών (!), τώρα πώς από… δασάρχης κρίθηκε ικανός για εξωτερική πολιτική, μόνο στην Ελλάδα αυτό μπορούσε να συμβεί) για να περάσει τις ελληνικές θέσεις και το αποτέλεσμα ήταν οι 558 μαχαιριές στην πλάτη της Ελλάδας… Αυτή κι αν ήταν μεγάλη επιτυχία του γενικού της κυρίας Ντόρας…
Δεν εξοργίζει, δεν θυμώνει μόνο όλους τους Έλληνες αυτή η ανθελληνική στάση των… φίλων μας, των Αμερικανών και των Ευρωπαίων. Εξοργίζει και η στάση της πολιτικής μας ηγεσίας, που ενώ δέχεται χαστούκια από δω και από κει, όχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά είμαστε πρόθυμοι να τους πούμε κι ευχαριστώ.
Πρόκειται για εθνικό ξεπεσμό. Και αυτό ο ελληνικός λαός δεν το ανέχεται. Γι’ αυτό και θα πρέπει να καθοριστεί μια ενιαία εθνική στρατηγική. Όπου θα υπάρχει κόκκινη γραμμή, πέραν της οποίας βήμα πίσω δεν γίνεται.
Μια σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ίσως να είναι παραπάνω και από ανάγκη. Χωρίς μάλιστα καμία καθυστέρηση. Γιατί αρκούν τα χαστούκια που έχουμε φάει τον τελευταίο καιρό.
Βέτο τώρα!
Σχολιάζοντας το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής, καλεί την κυβέρνηση να βάλει βέτο σήμερα κιόλας. Λέει συγκεκριμένα:
«Η πραγματικότητα, η ωμή πραγματικότητα ήρθε, για άλλη μια φορά, να διώξει την κούφια ρητορεία στα εθνικά μας θέματα και να φανεί η γύμνια, η παθητικότητα, το σύνδρομο της ήττας. Απεμπολούμε ό,τι μπορούμε να απεμπολήσουμε. Έως πότε; Έως πού; Το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι μια χαμένη υπόθεση. Είναι μια παρατημένη υπόθεση. Σε σχέση με τη ρητορική συγκάλυψη της υπουργού Εξωτερικών που ήρθε να καλύψει μια ακόμα ήττα, η άποψη της Δημοκρατικής Αναγέννησης είναι ότι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στην επονείδιστη απόφαση της Ευρωβουλής πρέπει να είναι μια και μόνο μία: Βέτο σήμερα. Βέτο τώρα».
• Σε ό,τι αφορά τον κ. Κατσούδα, που υποτίθεται ότι χειρίστηκε την υπόθεση για λογαριασμό του ΥΠΕΞ, συναντήθηκε με ευρωβουλευτές από πολλές χώρες. Με ποια ακριβώς ιδιότητα και γνώση εκπροσώπησε την Ελλάδα ο (δασολόγος και πρώην γ.γ. ΔΑΣΩΝ) κ. Κατσούδας; Και γιατί στους ευρωβουλευτές που συναντήθηκε δεν περιέλαβε τον ίσων, μόνο έλληνα ευρωβουλευτή που γνωρίζει το θέμα όσο κανένας Αντώνη Σαμαρά;