Το πόρισμα Ζορμπά εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα

Πρόκειται, επισημαίνουμε, για «παράλληλη» έρευνα αυτή που διεξάγει ο κ. Ζορμπάς, διότι η κυρίως δικαστική έρευνα διεξάγεται απ’ τους κ. Κολιοκώστα και Λιόγα. Αυτό που ερευνά ο Γ. Ζορμπάς είναι αν στην εξέλιξη του σκανδάλου προκύπτουν ενδείξεις ή αποδείξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος, τέτοιες που να «δένουν» μέσω των παράνομων συναλλαγών το σκάνδαλο συνολικότερα.

Το πόρισμα της έρευνας Ζορμπά, που αναμένεται με εύλογο ενδιαφέρον, θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αυτή την εβδομάδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, με το πόρισμα θα τεκμηριώνεται και εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Και αν αυτό τελικά επαληθευτεί, τότε η ήδη πολωμένη πολιτική ατμόσφαιρα θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο…

Και νέες αποκαλύψεις για «πράσινους» διοικητές

Κι άλλο σημαντικό πλήγμα, πολιτικό και επικοινωνιακό, πρόκειται να δεχτεί το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π».

Και μάλιστα πλήγμα σχετιζόμενο ακριβώς με το θέμα που μέχρι πριν από λίγες ημέρες το ΠΑΣΟΚ είχε καταστήσει βασικό του προεκλογικό όπλο, αλλά τώρα πλέον του γυρίζει μπούμερανγκ, με αποτέλεσμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει περιέλθει σε δεινή κρίση.

Αυτή τη φορά το -σοβαρό- πλήγμα θα αφορά όχι κάποιον ή κάποια απ’ το στενό περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου, σαν την περίπτωση Γ. Παπακωνσταντίνου, που άφησε πληγές στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή τη φορά ο στόχος θα είναι ένα επιφανές στέλεχος του πάλαι ποτέ ισχυρότατου «εκσυγχρονιστικού» στρατοπέδου και μάλιστα και στενός συνεργάτης του Κ. Σημίτη, τιμηθείς και με αξίωμα «ευαίσθητο».

Αναφερόμαστε στον τότε -επί Σημίτη- διοικητή του ΙΚΑ Μιλτ. Νεκτάριο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας, επίκεινται και μάλιστα σύντομα αποκαλύψεις που εμπλέκουν στο σκάνδαλο των ομολόγων και τον Μιλτ. Νεκτάριο κατά την περίοδο που ήταν διοικητής του ΙΚΑ. Αποκαλύψεις που θα δημιουργήσουν πολιτικές αναταράξεις και θα φέρουν ξανά σε πολύ δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του.

Άλλωστε υπενθυμίζουμε πως κατά την ομιλία του στη Βουλή την περασμένη Δευτέρα, όταν και έριξε και τη «βόμβα» για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Κ. Καραμανλής έκανε λόγο για τρεις διοικητές ταμείων επί ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι επίσης εμπλέκονται στο σκάνδαλο των ομολόγων…

Σύμφωνα δε με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, για έναν εξ αυτών η δικαστική έρευνα είναι εξόχως αποκαλυπτική όσο και επιβαρυντική. Απ’ αυτήν προκύπτει ότι στον λογαριασμό του έμπαιναν χρήματα απ’ την αμαρτωλή χρηματιστηριακή «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»!

Σύμφωνα τέλος με άλλες πληροφορίες μας, οι διώξεις που θα ασκηθούν την επόμενη περίοδο για το σκάνδαλο των ομολόγων θα είναι κατά περίπου ογδόντα ατόμων, ανηκόντων τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ. Θα τεκμηριώνεται δηλαδή ότι -τελικά- πρόκειται για «γαλαζοπράσινο σκάνδαλο»…


Σχολιάστε εδώ