Πάνε να ξαναπασάρουν το βιβλίο που ξεσήκωσε την Ελλάδα!

Εμείς στείλαμε τις προτάσεις μας στο υπουργείο. Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα άλλο». Βαθιά μεσάνυχτα δηλώνουν γραμματείς και αξιωματούχοι του υπουργείου Παιδείας. Από την κυβέρνηση σιωπή (αν και αργά το βράδυ της Παρασκευής πρωτοκλασάτοι υπουργοί μας διαβεβαίωναν ότι το βιβλίο θα αποσυρθεί, αλλά ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να «αδειάσει» την υπουργό του, πλην όμως αν δεν το δούμε δεν πιστεύουμε πλέον κανέναν. Αντίθετα νιώθουμε ότι μας κοροϊδεύουν… Έχουμε να κάνουμε με οργανωμένη συνωμοσία που θέλει να κρατήσει στη ζωή, με δόλιες μεθοδεύσεις και με όποιο τίμημα, το μεταλλαγμένο έκτρωμα (παρα)ιστορίας που σέρβιρε στον τόπο η κ. Γιαννάκου; Ή έχουμε να κάνουμε με μια κ. Ρεπούση τελικά «υπερυπουργό» Παιδείας, που κάνει ό,τι θέλει την υπουργό κ. Γιαννάκου;

Ο εμπαιγμός δεν αντέχεται. Παρατράβηξε. Ποιος έλεγξε τις διορθώσεις; που με μισόλογα λένε ότι προχωρούν; Πότε και σε ποια έκταση θα ενσωματωθούν στο βιβλίο; Ποιος εγγυάται ότι οι εύστοχες παρεμβάσεις της Ακαδημίας θα αποτυπωθούν, ως έγιναν, στο βιβλίο; Ποιος ξεχνάει ότι η επίσημη διορθώτρια (της κ. Γιαννάκου) δήλωσε πρόσφατα με θράσος «ότι δεν μπορεί να κρίνει (άκουσον-άκουσον) το έργο της η Ακαδημία…»

Επιτέλους, ποιος κοροϊδεύει ποιον; Και ας υποθέσουμε ότι κάποιες διορθώσεις θα γίνουν.

Πότε θα προλάβουν να ολοκληρώσουν το βιβλίο; Είμαστε στον Ιούλιο και η ορατότης είναι μηδέν. Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει. Το βιβλίο (όπως σκόπιμα το πάνε) δεν θα είναι έτοιμο. Θα μας πουν ξαφνικά ότι προσπάθησαν αλλά δεν πρόλαβαν…

Και τότε ποιο θα ισχύσει τη νέα χρονιά; Μα, ποιο άλλο; Το βιβλίο-έγκλημα της Ρεπούση και της παρέας της… Αυτό είναι το κρυφό σχέδιο που προωθούν και μπορεί χάρη στη κ. Γιαννάκου, δυστυχώς, να τα καταφέρουν. Να τη χαιρόμαστε!

Πυρ ομαδόν κατά Γιαννάκου

Το πρωτοσέλιδο του «Π» (της προηγούμενης Κυριακής) «Ποιος κυβερνά; Ο Καραμανλής ή η Γιαννάκου;» προκάλεσε πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα αναγνωστών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά εξ αυτών:

• Νίκος Καραδήμας: «Αυτό θα κάνουμε κ. Γιαννάκου, μαύρο στη ΝΔ».

• Νικήτας Δημητρόπουλος: «Μπράβο σας, καλά τα λέτε για την κυρία που δεν ντρέπεται που είναι Ελληνίδα. Να αποσύρει αμέσως ο πρωθυπουργός το αίσχος από τα σχολεία και να αναθέσει τη συγγραφή του σε σοβαρούς επιστήμονες με κύρος».

• Πασχάλης Τόρος: ”Αν διαφωνείτε με το βιβλίο, μην ψηφίζετε ΝΔ”. Άλλο ρετουσάρισμα και άλλο ρεπουσάρισμα…».

• Ελένη Χατζηγεωργίου: «Κατά την ταπεινή μου άποψη θα έπρεπε οι καθηγητές να κρίνονται από τη γενικότερη συμπεριφορά και τις απόψεις του καθενός και με τη συμμόρφωσή τους στις επιταγές του Συντάγματος, δεδομένου ότι δεν είναι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά διαμορφώνουν χαρακτήρες και μεταδίδουν γνώσεις σε ευαίσθητες ομάδες της νεολαίας μας. Θα έπρεπε να υπάρχουν αυστηρότερα κριτήρια για την επιλογή καθηγητών, ιδίως σε ευαίσθητους τομείς όπως η Ιστορία μας».

• Γ. Αποστολόπουλος: «Έχουμε χορτάσει από ανιστόρητους «ιστορικούς» που ενεργούν κατά παραγγελία ξένων κέντρων, όπως η κ. Ρεπούση. Η επιμονή όμως της κ. Γιαννάκου σε αυτό το ανοσιούργημα ξεπερνά κάθε όριο αντοχής μας. Οι εκλογές είναι κοντά και η απάντησή μας στην κ. Γιαννάκου και αυτούς που τη διατηρούν σε αυτή τη θέση θα έχει μεγάλες εκπλήξεις».

• Μιχάλης: «Αν διαφωνείτε μην ψηφίζετε ΝΔ. Ουδέν πρόβλημα. Δεν ψηφίζουμε».

• «Απεδείχθη ότι οι ψευτο-σοσιαλιστές και οι νεοφιλελεύθεροι (κεντρώοι) είναι επικίνδυνοι για τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό μας, την παιδεία μας, την ιστορία μας και το έθνος μας. Καλό είναι οι Έλληνες να λάβουν σοβαρά το δικαίωμα του ψήφου των κατά τις επόμενες εκλογές. Είμεθα όλοι υπεύθυνοι για την κρίση εις την οποία έχει περιέλθει η ημετέρα πατρίς τα τελευταία 30 έτη.

Με εκτίμηση, Ν.Κ.»

• «Καλό θα ήτο να μην αφήναμε έξω από την υπόθεση της ιστορίας τον κ. Ευθυμίου, τον οποίο και τις θέσεις του γνωρίζουμε και τις πράξεις και τον κύκλο μέσα στον οποίο κινείται, και ότι επί των ημερών του ετέθησαν οι εντολές και οι βάσεις αυτού του παραϊστορικού ”εκπαιδευτικού” βιβλίου.

Όσον αφορά την κυρία Γιαννάκου, απλώς εκτελεί τις εντολές που πήρε από τους ”συμμάχους” στο τελευταίο της ταξίδι στην Αμερική. Όλοι γνωρίζουμε και όλοι σιωπούμε. Σαν να μην μας κυβερνούν Έλληνες εδώ και πολλά χρόνια.
Αλίκη»

• Ο Nικήτας Δημητρόπουλος: «Μπράβο σας καλά τα είπατε σε αυτό το φρούτο που ντρέπεται που είναι Ελληνίδα. Να αποσύρει αμέσως ο πρόεδρος το βιβλίο από τα σχολεία και να αναθέσει τη συγγραφή του σε σοβαρούς επιστήμονες με κύρος».

• Σταμάτης Βλάχος: – «Πράγματι έχει καταντήσει αηδία αυτή η υπόθεση τόσους μήνες τώρα. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πια ότι το συγκεκριμένο βιβλίο Ιστορίας είναι για τα μπάζα. Έχουμε αγανακτήσει με την επιμονή της κ. Γιαννάκου και της κυβέρνησης να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να προσπαθούν να καλύψουν την κ. Ρεπούση, η οποία έχει το θράσος να μιλάει και από πάνω. Είναι βέβαια γνωστό αυτό το θράσος που χαρακτηρίζει τους κύκλους αυτούς, αλλά έχει κάνει και ένα μεγάλο καλό. Το καλό είναι ότι μας έχει ξυπνήσει από τον λήθαργο και το αποτέλεσμα θα φανεί πολύ σύντομα».

• Θεόδωρος Κοντογιαννόπουλος: – «Εύγε σας! Είναι όμως θλιβερό πως η μεγάλη πλειοψηφία των “ταγών” του έθνους στο συγκεκριμένο ζήτημα κάνει την πάπια. Μήπως είναι ειλημμένη η απόφαση από λαός Ελλήνων να καταντήσουμε μάζα Γασμούλων»;

• Κουκουλά Αργυρώ: «Καμμία αντίρρηση να μην ψηφίσουμε Ν. Δημοκρατία. Ίσως μ΄ αυτόν τον τρόπο κι η Ν. Δημοκρατία να μην ψηφίσει Γιαννάκου».


Σχολιάστε εδώ