Διέταξαν ντου σε σπίτι χωρίς να ξέρουν σε ποιον ανήκει…

Πρόκειται για την εν οίκω έρευνα που πραγματοποιήθηκε ύστερα από εισαγγελική εντολή πριν από τρεις περίπου μήνες, τον Μάιο, στο σπίτι του διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, του κ. Νικολαρόπουλου.

Και μπορεί μεν η εν λόγω έρευνα να μην απέδωσε τίποτα, αφού ουδέν το μεμπτόν, αμέσως ή έστω εμμέσως, προέκυψε απ’ αυτήν, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε λέει από μόνο του πολλά.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας και παρά ορισμένα περί του αντιθέτου δημοσιεύματα, οι εισαγγελείς που πήγαν και ερεύνησαν το σπίτι του κ. Νικολαρόπουλου δεν γνώριζαν σε ποιο σπίτι πήγαιναν, σε ποιου το σπίτι πήγαιναν!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η υπόθεση ξεκίνησε ύστερα από ανώνυμη επιστολή που εστάλη στον εισαγγελέα του Α.Π. κ. Σανιδά. Σ’ αυτήν περιέχονταν λεπτομέρειες σχετιζόμενες με το σκάνδαλο των ομολόγων καθώς και με συγκεκριμένο σπίτι, του οποίου αναφερόταν η διεύθυνση. Οι λεπτομέρειες σχετίζονταν με συναλλαγές με τη γνωστή απ’ το σκάνδαλο χρηματιστηριακή «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ».

Οι δικαστικοί λειτουργοί, ο κ. Σανιδάς κι ο κ. Λιόγας που ερευνά το σκάνδαλο, προβληματίστηκαν για το τι θα πρέπει να κάνουν, δεδομένου ότι η καταγγελία ήταν ανώνυμη και επιπλέον δεν ανέφερε τον ιδιοκτήτη (ή ενοικιαστή) του «επίμαχου» σπιτιού.

Ωστόσο τελικά επικράτησε η άποψη να γίνει η έφοδος-έρευνα.

Όπερ και εγένετο, αλλά δίχως αποτέλεσμα, όπως προαναφέραμε.

Βέβαια εκ των υστέρων λένε ότι ναι μεν είναι ευάλωτοι σε κριτική για υπερβάλλοντα ζήλο, αλλά τι θα γίνονταν αν οι (ανώνυμες) καταγγελίες αποδεικνύονταν έστω και εν μέρει βάσιμες, πολύ περισσότερο που τελικά αφορούσαν το σπίτι του διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομίας; Και πόσες κριτικές θα ακούγονταν σε βάρος τους σε μια τέτοια περίπτωση;

Εκ των υστέρων πάλι κρίνοντας γίνεται και η άλλη σκέψη-εκτίμηση:

– Μήπως ο «ανώνυμος» που έστειλε την επιστολή στόχευε στις πολιτικές εντυπώσεις που αναπόφευκτα θα δημιουργούνταν αν (εμμέσως βέβαια…) προαναγγέλλονταν η έρευνα και έξω απ’ το επίμαχο σπίτι στήνονταν τηλεοπτικές κάμερες; Φαντάζεστε ποια πολιτική και επικοινωνιακή εκμετάλλευση θα γίνονταν εκείνες ιδιαίτερα τις μέρες που το σκάνδαλο με τα ομόλογα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, όταν θα έβγαιναν οι δημοσιογράφοι και θα φώναζαν πως γίνεται έρευνα στο σπίτι ενός εκ των στενότερων συνεργατών του Γ. Αλογοσκούφη; Ακόμα κι αν τελικά αποδεικνυόταν πως δεν προκύπτει κάτι μεμπτό, πονηρό;

Ακριβώς με βάση το παραπάνω σκεπτικό ο Γ. Αλογοσκούφης είναι εξαιρετικά οργισμένος.

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, στρέφει τα πυρά του κατά συγκεκριμένου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, επονομαζόμενου και «Σέρλοκ Χολμς», τον οποίο θεωρεί αυτουργό της επιχείρησης διασυρμού του και πολιτικής του εξόντωσης. Και μάλιστα συσχετίζει αυτό με τη βεβαιότητα με την οποία έως και πρόσφατα ο Γ. Παπανδρέου και ΜΜΕ εξαρτώμενα απ’ τη Χαρ. Τρικούπη έκαναν λόγο για ευθύνες του Γ. Αλογοσκούφη που… σύντομα θα αποκαλυφθούν!


Σχολιάστε εδώ