XΡΗΜΑτιστήριο

>Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο χρηματιστήριο την προηγούμενη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να κλείσει στις 4.815,10 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες 0,72%. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,63%, ο μεσαίας σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 0,62%, ενώ ο FTSE/ASEsmallcap 80 παρουσίασε άνοδο κατά 0,43%. Την επομένη οι επενδυτές, επηρεασμένοι από το κλίμα των διεθνών αγορών, προχώρησαν σε πωλήσεις δεικτοβαρών μετοχών, οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη Τιμών στις 4.788,66 μονάδες, με απώλειες 0,55%. Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν αυτοί των Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίας και Προσωπικών – Οικιακών Προϊόντων, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη είχαν εκείνοι των Βιομηχανικών Προϊόντων, Κατασκευών και Τροφίμων – Ποτών. Ακολούθησε μια ακόμη συνεδρίαση κατά την οποία οι επενδυτές, με αφορμή την αρνητική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να κλείσει στις 4.755,97 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες 0,68%. Από τις επιμέρους μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι Centric, Πετρόπουλος και ΑΝΕΚ(π), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Τσουκαρίδης, Γκάλης και Μπουτάρης(π). Την επομένη το κλίμα αναστράφηκε, οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις, επικράτησαν ανοδικές τάσεις, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κλείσει στις 4.797,27 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 0,87%.

>Κακά τα ψέματα, ό,τι και να λέει, ό,τι και να κάνει, όσο και να προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, η σοβαρότητα και μόνο των κατηγοριών, σχετικά με το σκάνδαλο των ομολόγων, αφήνει έκθετη τη ΝΔ, ενώ δικαιολογεί τη στάση του ΠΑΣΟΚ!

>Για να δούμε αν η φημολογούμενη φοροεπιδρομή στα ακίνητα αρχίσει και τελειώσει στους μικροϊδιοκτήτες, καθώς η επιβολή ενιαίου φόρου κατοχής λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο υπέρ των λίγων, των προνομιούχων, των εχόντων.

>Η διοίκηση της ATEbank έδειξε και πάλι το κοινωνικό της πρόσωπο! Παρά τις συνεχείς αυξήσεις του επιτοκίου της ΕΚΤ, από τη μια διατήρησε σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια δανεισμού των αγροτών και από την άλλη μείωσε τα αντίστοιχα των κτηνοτρόφων.

>Τα λεφτά που χρειάζονται είναι πλέον πολλά! Για να δούμε αν η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας MIFID στο ελληνικό δίκαιο οδηγήσει σε εξαγορές και συγχωνεύσεις χρηματιστηριακών εταιρειών.

>Από το παρά μια μονοπώλιο, καλό είναι και το ολιγοπώλιο των δύο εταιρειών! Για τις δύο το πολύ τρεις εισηγμένες επιχειρήσεις, που αναλαμβάνουν κατά αποκλειστικότητα τα δημόσια έργα των οδικών αξόνων της χώρας, ο λόγος.

>Ρίχνουν «στάχτη» στα μάτια των τραπεζικών ΑΧΕΠΕΥ ή απλώς μαζεύουν δυνάμεις εν όψει των εκλογών που αναμένεται να λάβουν χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου; Ο λόγος για τους κυρίους Μωραϊτάκη και Πουλαρίκα, οι οποίοι παρέμειναν απλά μέλη στο νέο – προσωρινό διοικητικό συμβούλιο του ΣΜΕΧΑ!

>Αυτή και αν ήταν ωμή παρέμβαση η οποία πρέπει να ελεγχθεί τουλάχιστον για τη σκοπιμότητά της! Παρά την εν εξελίξει διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της MIG, ο διεθνής οίκος Standard & Poors υποβάθμισε τις προοπτικές της εν λόγω εταιρείας.

>Μπορεί η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου να απέφερε περί τα 64 εκατομμύρια ευρώ, τα 50 όμως εξ αυτών θα πάνε απευθείας στη μείωση του δανεισμού της! Περί ΑΕΓΕΚ ο λόγος.

>Η ευκολία με την οποία ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών αποδέχθηκε το αίτημα του βασικού μετόχου κ. Λασκαρίδη, για αναβολή της γενικής συνέλευσης της εταιρείας, φουντώνει και πάλι τα σενάρια.

>Ξέρουν άραγε πολλούς που εργάζονται από χόμπι; Παρά τους μισθούς πείνας, η δεύτερη εργασία μπαίνει και πάλι στο στόχαστρο της εφορίας για να εντοπιστούν όσοι έχουν αποκρύψει εισοδήματα!

>Από το κακό στο χειρότερο φαίνεται να πηγαίνουν πολλές από τις επενδυτικές εταιρείες διαμεσολάβησης, καθώς οι ζημίες τους συνοδεύονται από παρατηρήσεις ελεγκτών που έχουν να κάνουν με τα ίδια κεφάλαια και την ανυπαρξία προβλέψεων.


Σχολιάστε εδώ