Το Άβατον και η δημιουργική λογιστική

Συγχρόνως οι δύο Πολώνοι μετέφερον την δημιουργική λογιστικήν στην Ευρώπη, μιμούμενοι τον ημέτερο Γιάννο Παπαντωνίου, που με το μασάζ των στατιστικών στοιχείων κατώρθωσε να φορέσει την Ευρωζώνη στον ελληνικό λαό, που σήμερα δεν τα βγάζει πέρα.

Εξηγούμαι:

1. Οι δίδυμοι κυβερνήτες της Πολωνίας Κατζίνσκυ απήτησαν στην διάσκεψι κορυφής της ΕΕ κι εν τινι μέτρω επέτυχον, όπως εις θέματα «δημοσίας ηθικής, οικογενειακού δικαίου και προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρεπείας, καθώς και όσον αφορά στον σεβασμό της φυσικής και ηθικής ακεραιότητος προσώπων», οι κυβερνήσεις των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως να νομοθετούν ανεξάρτητες. Λ.χ. να έχουν το δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο) κατά της ευρωπαϊκής νομοθεσίας εις ορισμένα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ως η προστασία της οικογενείας, της νεολαίας από ξένες επιρροές και της κοινωνίας απ’ την φθοροποιό επίδρασι των ναρκωτικών ή εξ όσων εκθειάζουν την «διαφορετικότητα» στην εποχή μας.

Μ’ έναν τέτοιον νόμον, ο Λεχ Κατζίνσκυ απηγόρευσε την παρέλασι του… αδελφάτου της Βαρσοβίας, ως δήμαρχος της πολωνικής πρωτευούσης, μ’ αποτέλεσμα να συγκεντρώσει τους μύδρους του… αγγλικού Τύπου κι όχι μόνον. Τις προάλλες παρομοία συγκέντρωσις εγένετο εις Αθήνας όπου λιγότερα από 1.000 άτομα παρήλασαν διαφημίζοντα το κιναίδισμα, άνευ ουδεμιάς διαμαρτυρίας – σημείον κι αυτό των καιρών.

Κατ’ επέκτασιν του δικαιώματος των κρατών μελών να νομοθετούν, το Άβατον του Αγίου Όρους, που ισχύει από του 1924 απαράβατον, ημπορεί κάλλιστα να επικρατήσει της αρχής της ελευθέρας κυκλοφορίας και εγκαταστάσεως προσώπων της ΕΕ, που προς στιγμήν εκλονίσθη με την αβελτηρία του Γιώργου Παπανδρέου, όταν στην «Συνθήκη της Νίκαιας» δεν περιέλαβε το προοίμιον της συμφωνίας εντάξεως Ελλάδος – ΕΟΚ, η οποία προέβλεπε την ηυξημένη προστασία του Αγίου Όρους. Να σπεύσει τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θόδωρος Κασίμης και να νομοθετήσει ή να ζητήσει ειδική μνεία στην «μεταρρυθμιστική συνθήκη» της ΕΕ, τον προσεχή Ιούλιον όταν θα συζητηθή στις Βρυξέλλες

2. Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι η συνεισφορά των αδελφών Κατζίνσκυ στη δημιουργική λογιστική. Φοβούμενοι οι Πολωνοί ότι το νέον σύστημα ψηφοφορίας, στα όργανα της ευρωπαϊκής κοινότητος, θα περιορίσει την φωνή της χώρας των (όπου ακόμη υπάρχουν πατριώτες και όχι απλώς… «κουμπάροι») εζήτησαν και επέτυχαν, τουλάχιστον μέχρι του 2017, να διατηρηθή το σύστημα ψηφοφορίας της Νίκαιας και όχι η γερμανική αξίωσις, όπως οι αποφάσεις να λαμβάνονται με διπλή ψηφοφορία του 55% των κρατών και του 65% του πληθυσμού – οπότε η Γερμανία με διπλάσιο πληθυσμόν της Πολωνίας θα επιβάλει πλήρως τα συμφέροντά της.

Ως επιχείρημα, ο Γιαροσλάβ Κατζίνσκυ προέβαλε ότι εάν δεν είχε μεσολαβήσει η χιτλερική επίθεσι κατά της Πολωνίας, την 1η Σεπτεμβρίου του 1939, η Πολωνία θα είχε σήμερον πληθυσμόν διπλάσιον των 37 εκατομμυρίων και θα πλησίαζε την Γερμανία των 85 εκατομμυρίων, όπότε η αναλογία ψήφων 27 με 29 ήταν δικαιολογημένη. Βεβαίως, είχε και η Γερμανία μεγάλες απώλειες –ιδίως του ανδρικού πληθυσμού– στο διάστημα 1940-45 αλλά ως επιτιθέμενος (έστω και αδοκήτως) δεν φέρει ελαφρυντικά.

Παρά ταύτα, ο ισχυρισμός Κατζίνσκυ έχει κάποια αξία διά τα καθ’ ημάς, καθώς και η χώρα μας υπέστη πληθυσμιακή συρρίκνωσιν, εξαιτίας της γερμανικής κατοχής, κατά την οποίαν απέθανον 350.000 Έλληνες και Ελληνίδες εκ πείνης, ενώ η «κατοχική γενεά» μας υπέστη «γονική απίσχανσι», ώστε μόλις το 1950 η Ελλάς ν’ ανακτήσει τον πληθυσμόν του 1939.

Το ’39, η απόλεμος Τουρκία είχε πληθυσμόν 28 εκατομμυρίων και η γενναία Ελλάς 8 εκατομμυρίων κατοίκων. Σήμερον 72 και 12 εκατομμύρια αντιστοίχως. Ως εκ τούτου, η Ελλάς οφείλει να διατηρήσει αμείωτες τις 12 ψήφους στην ηνωμένη Ευρώπη. Δοθέντος ότι τα σημαντικώτερα ελληνικά προβλήματα είναι το δημογραφικόν, το εκπαιδευτικόν, το περιβαλλοντικόν η πολωνική συλλογιστική έδωσε μιαν ιδέα: Διατί ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής δεν απαιτεί το κατοχικόν δάνειον, ύψους 10 δισ. ευρώ εις σημερινάς τιμάς, με το οποίον οι Γερμανοί να χρηματοδοτήσουν την αναμόρφωσι της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης στη χώρα μας και την εξυγίανσι του φυσικού περιβάλλοντος των Αθηνών. Αλλά διά την αύξησι του πληθυσμού χρειάζεται γενναία ενίσχυσι, υπό του κρατικού προϋπολογισμού, κάθε μητέρας από του πρώτου τέκνου, με έσοδα από φόρους επί των πολυτελών ΙΧ αυτοκινήτων. Οι επιδοτούμενοι παιδικοί σταθμοί να λειτουργούν από 6 π.μ. έως 10 μ.μ. και οι πολύτεκνοι, με εισόδημα κάτω των 35.000 ευρώ ετησίως, να μένουν τελείως αφορολόγητοι.

Μόνον με γενναίες παροχές στη μάνα, με ποιοτική παιδεία και με αεροπορικήν υπεροχήν αντιμετωπίζεται η τουρκική απειλή και όχι με τον συνεχή κατευνασμό των «κουμπάρων» της Αγκύρας, που πάλι άρχισαν να πετούν πάνω από τους Φούρνους και το Αγαθονήσι, παρά το θερινόν «μορατόριουμ» πτήσεων.

www.ccollmer.com


Σχολιάστε εδώ