Παραιτήθηκε (επιτέλους) ο Μπλερ

Αν και τα όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο αντρών, που προέβλεπαν τη μοιρασιά της εξουσίας, τηρήθηκαν κατόπιν πολλών κόπων, με αποτέλεσμα ακόμη και το δαχτυλίδι που έλαβε ο Μπράουν να αποδειχτεί εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τον νέο ηγέτη των Εργατικών.

Το μεγάλο ζητούμενο για τον Γκόρντον Μπράουν είναι να αναστρέψει τη φθίνουσα πορεία των Εργατικών, να δώσει ένα νέο όραμα στο κόμμα του και την Αγγλία, μήπως μπορέσει έτσι και μειώσει την εμβέλεια των Συντηρητικών, που μετά τη σαρωτική ήττα που υπέστησαν το 1997 από τον Μπλερ έχουν μειώσει τη μεγαλύτερο μέρος της απόστασης που τους χωρίζει από την εξουσία.

Ο Μπλερ από την άλλη φαίνεται ότι δεν θα αντιμετωπίσει τα υπαρξιακά προβλήματα που καταρρακώνουν όσους βγαίνουν νωρίς στη σύνταξη, καθώς μια μέρα πριν δώσει την παραίτησή του στη βασίλισσα ανακοινώθηκε ότι θα αναλάβει απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή του Κουαρτέτου, όπως αποκαλείται το σχήμα ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ και Ρωσία, που έχει αναλάβει την επίλυση του Μεσανατολικού. Η κατεύθυνση στην οποία θα εργαστεί μπορεί να προβλεφθεί αν πάρουμε υπόψη μας ότι οι ανακοινώσεις έγιναν από αμερικανό αξιωματούχο, χωρίς να γίνουν δεκτές με ενθουσιασμό από τη Μόσχα. Μάλλον για λόγους τακτ δεν έγιναν από Ισραηλινό…


Σχολιάστε εδώ