Με Planet η Γιάννα

Ο νέος ιδιοκτήτης πρέπει ταυτόχρονα να τακτοποιήσει τις πάμπολλες εκκρεμότητες σε σχέση με το μετοχικό του κεφάλαιο και τα χρέη προς εργαζομένους και ασφαλιστικούς οργανισμούς. Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι ιδιοκτήτες στην τελευταία συνεδρίαση του ΕΣΡ, ο νέος μέτοχος της επιχείρησης πρόκειται να αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο του «Planet» κατά 1.820.000 ευρώ.

Από την πλευρά των εργαζομένων και των ενώσεών τους, πάντως, εκφράζεται έντονη δυσπιστία για τις προθέσεις της επιχείρησης, ενώ κάνουν λόγο για προσπάθεια δημιουργίας πλασματικής εικόνας για τα οικονομικά της στοιχεία προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτηση θεραπείας που έχουν καταθέσει στο ΕΣΡ, για να ανασταλεί η απόφαση κλεισίματος του σταθμού που έλαβε το Συμβούλιο στις 13 Φεβρουαρίου. Όπως υποστηρίζουν η εταιρεία προχώρησε σε μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου από 3.000.000 ευρώ σε 1.000.020 ευρώ μέσω συμψηφισμού χρεών, προκειμένου να αποκρύψει λογιστικά το σύνολο των χρεών της που ξεπερνούν τα 8.000.000 ευρώ, κίνηση που από την πλευρά των εργαζομένων χαρακτηρίστηκε «προσπάθεια εξαπάτησης» των αρμόδιων αρχών. Εντύπωση προκαλεί μάλιστα ότι παρά την είσοδο στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας του Γ. Πολυχρονίου, ο τελευταίος δεν έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο, όπου πρόεδρος παραμένει ο Αθ. Παύλοβιτς, ενώ την «υψηλή κυριότητα» των μετοχών συνεχίζει να διαθέτει (μέσω μερισμάτων) η Τράπεζα Πειραιώς.

Από τις ενώσεις των εργαζομένων (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ κ.λπ.) έχει επίσης κατατεθεί σειρά στοιχείων σύμφωνα με τα οποία τα χρέη του Planet προς τα Ταμεία και το προσωπικό ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν κατατεθεί στοιχεία και ηχητικά ντοκουμέντα σύμφωνα με τα οποία το εκπεμπομενο πρόγραμμά του ουδεμία σχέση έχει με τους όρους της αδειοδότησής του. Η τελευταία αυτή καταγγελία δεν έχει γίνει επί 1 χρόνο αποδεκτή προς συζήτηση από το ΕΣΡ. Αρκεί τώρα η μεταβίβαση στη Γιάννα για να ανακληθεί, χωρίς καμία κύρωση, η προηγούμενη απόφαση του ΕΣΡ για το κλείσιμο του σταθμού;


Σχολιάστε εδώ