ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»

Η νέα εφημερίδα δεν καταφέρνει, παρά τις προσπάθειές της, να πείσει ότι θα βρει ένα νέο αναγνωστικό κοινό και ήδη επικρατεί έντονος προβληματισμός για το μοντέλο λειτουργίας και σχεδιασμού που προσπάθησε να εισαγάγει η ιδιοκτησία.

Την πρώτη μέρα κυκλοφορίας ο Γιώργος Λακόπουλος, ως αναπληρωτής διευθυντής νούμερο δύο είχε σημειώσει στο άρθρο του με τίτλο «Ανατροπή» τη φράση του Πασχάλη Μανδραβέλλη, τότε νούμερο δυο στην εφημερίδα: «Τα δύσκολα τα κάνουμε αμέσως -για τα αδύνατα χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο». Τελικά αποδείχθηκε πως το αδύνατον είναι απλώς αδύνατον και τα δυο παραπάνω στελέχη βγήκαν εκτός παιχνιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο Τάκης Καμπύλης βρίσκεται λίγο πριν από την έξοδο από τους Τράχωνες.

Ότι το κλίμα στην εφημερίδα δεν αντέχει διαφορετικές απόψεις ούτε και τις φωνές αμφισβήτησης είναι πλέον φανερό. Μια ματιά στις λίγες υπογραφές που βγαίνουν καθημερινά στην εφημερίδα πείθει και τον πιο ανίδεο ότι οι μισοί συντάκτες είναι κομμένοι από τη δημοσίευση θεμάτων.

Ολοένα και πυκνότερα, επίσης, ακούγεται έντονη κριτική για μεγάλες ή μικρές ειδήσεις που η εφημερίδα χάνει, είτε γιατί δεν ενδιαφέρουν τα στελέχη είτε γιατί δεν τις προλαβαίνουν. Και δεν εννοούμε τον νόμο της συγκέντρωσης, που προφανώς ο «ΕΤ» επέλεξε να μη δημοσιεύσει επειδή δεν τον συνέφερε πολιτικά. Εννοούμε μεγάλα θέματα της επικαιρότητας που ο «ΕΤ» συστηματικά αγνοεί.


Σχολιάστε εδώ