Κάτω στον Πειραιά

Επισήμως πάντως τίποτα ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί. Η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, που αποχαρακτηρίζει τον χώρο, κάπου κρύβεται ως… επτασφράγιστο μυστικό. Η μόνη εξέλιξη ήταν πως τα οικόπεδα άδειασαν από τους… τσιγγάνους που είχαν εγκατασταθεί εκεί και καθαρίστηκαν από συνεργεία του Χαραγκιώνη. Όπως μάθαμε, υπάρχει και αίτημά του προς τον δήμο για να του δώσει άδεια να τα περιφράξει. Ακόμα βέβαια στο αίτημα δεν έχει δοθεί απάντηση (από ποιον άλλωστε, αφού ο δήμαρχος λείπει), αν και κάποιοι επιμένουν ότι ο Χαραγκιώνης δεν θα περιμένει την άδεια για να αρχίσει την περίφραξη.

Οι Πειραιώτες παρακολουθούν με… κομμένη ανάσα τις εξελίξεις και περιμένουν ξεκάθαρες τοποθετήσεις από βουλευτές, παρατάξεις και συμβούλους για το θέμα.

Ο μόνος, μέχρι στιγμής, που έχει διατυπώσει καθαρή και τεκμηριωμένη άποψη είναι ο Μανώλης Μπεντενιώτης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι όταν ήταν στο δημοτικό συμβούλιο είχε αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις, τόσο ο ίδιος όσο και οι σύμβουλοί του, για να αποφευχθεί η τσιμεντοποίηση των οικοπέδων.

Η συνέχεια προβλέπεται… συναρπαστική. Γιατί κάποιοι από τους παρατρεχάμενους του δημάρχου είχαν πάρει το καλοκαίρι του ’85 «καλά λεφτά» από τον Χαραγκιώνη για να σηκώσουν ψηλά τη… σημαία της τσιμεντοποίησης των οικοπέδων.

Τώρα όλοι αυτοί τι θα κάνουν; Τι θα πουν στον κάθε Χαραγκιώνη που τους… τάιζε; Ότι δεν «θα του κάνουν» το χατίρι; Μπορούν; Κι ύστερα τι θα κάνει ο Φασούλας; Θα… θυσιάσει τους «δικούς» του ή θα «τα βρει» με τον Χαραγκιώνη; Προς το παρόν δεν κάνει τίποτε. Απλώς λείπει. Με αποτέλεσμα να φουντώνουν οι φήμες ότι παρέτεινε σκόπιμα τη διαμονή του στο εξωτερικό για να μην πάρει θέση ο δήμος για τα οικόπεδα. Ευχόμαστε τα γεγονότα να μας διαψεύσουν…

// «Έκανα πολιτιστικό έργο στα Καμίνια», είπε… περιχαρής η κυρία Φον Ρουφίν σε βραδινή εκπομπή γνωστού καναλιού. Και βέβαια δεν παρέλειψε να… εκθειάσει και τον εαυτό της για τις επαφές της με τον Πάπα και άλλες διεθνείς προσωπικότητες. Καλά κάνει και τα λέει, αφού την… αφήνουν. Τουλάχιστον όμως ας λέει την αλήθεια. Εδώ είχε ολόκληρη συνάντηση με τον Πάπα, τι δουλειά είχε να πει ψέματα ότι έκανε «έργο» στα Καμίνια;

Κατ’ αρχάς αμφιβάλλουμε αν γνωρίζει πού είναι τα Καμίνια. Και δεύτερον, εμείς ως Καμινιώτες δεν είδαμε τίποτα! Εκτός και αν η γνωστή αοιδός έκανε το «έργο» της σε κάποια άλλη περιοχή και νόμιζε ότι ήταν στα Καμίνια…

// Κατά τον μαστρονικολό και το… κοπέλι του, λέει μια κρητική παροιμία κι αυτήν ήρθε να επιβεβαιώσει ο πρόεδρος της ΔΕΠΕΠ Στ. Μπρατσόλης. Έτσι, μετά τον δήμαρχο έφυγε κι αυτός για το εξωτερικό. Θα έρθει, λέει, μετά τις 12 Ιουλίου. Έτσι είναι. Τα τακτοποίησε όλα και έφυγε ταξιδάκι. Όχι θα κάτσει να σκάσει…

// Από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ πήραμε την παρακάτω επιστολή-απάντηση σε δημοσίευμά μας:

«Μετά πολλού ενδιαφέροντος παρακολουθώ την στήλην της υμετέρας εγκρίτου εφημερίδος ”ΤΟ ΠΑΡΟΝ” υπό τον τίτλον ”Κάτω… στον Πειραιά”. Εις το φύλλον της 17/6/2007 αναγράφεται σχόλιον περί του κινηματογράφου ΦΑΝΤΑΖΙΟ, περί του οποίου θα παρατηρήσω τα εξής:

1. Ουδέποτε συνηντήθη η επιτροπή του Α΄ Διαμερίσματος μετ’ εμού προσωπικώς, αλλά μετά του Πανοσιολογιότατου Πρωτοσύγκελλου της Ι. Μητροπόλεως. Προσωπικώς δεν συνεζήτησα μαζί τους και συνεπώς δεν ευσταθεί ότι αγνοώ, αντιθέτως γνωρίζω εις βάθος το εν λόγω θέμα.

2. Το ΦΑΝΤΑΖΙΟ ανήκει εις τον Ι. Ναόν Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς, ο οποίος Ι. Ναός αποτελεί έτερον Νομικόν Πρόσωπον Δημοσίου Δικαίου, διοικούμενον παρά του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αυτού, το οποίον αρμοδίως χειρίζεται το θέμα.

Επιπλέον υπογραμμίζω ότι βούλησις της Ι. Μητροπόλεως, ως εποπτεύοντος οργανισμού, είναι να λυθή εν τάχει το ανωτέρω χρονίζον ζήτημα επ’ ωφελεία της πόλεώς μας και άνευ ζημίας του Ιερού Ναού, του οποίου τα δικαιώματα επί του ακινήτου τυγχάνουν απαράγραπτα».

ΣΣ.: Κατ’ αρχάς ευχαριστούμε τον Μητροπολίτη της πόλης μας που παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον, όπως λέει, τη στήλη. Όσον αφορά το «Φαντάζιο», μας αρκεί η βούλησή του να λυθεί το θέμα χωρίς να ζημιωθεί κανένας: ούτε η πόλη ούτε η Εκκλησία. Ειδικότερα δε για τις συνομιλίες με το Α΄ Διαμέρισμα, εμείς σταθήκαμε στην επαφή με τη Μητρόπολη και δεν εξειδικεύσαμε τις συναντήσεις. Άλλωστε, εκείνο που τονίσαμε ήταν το ενδιαφέρον του Σεβασμιώτατου για την επίλυση κάθε είδους εκκρεμοτήτων.

Αυτά προς άρσιν κάθε παρεξήγησης.


Σχολιάστε εδώ