Χριστόφια στηρίζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ!

Όπως έχει «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» αποκαλύψει, αν και κατεβλήθησαν προσπάθειες να μας διαψεύσουν, πράγματι στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν κάνει «μέτωπο μη επανεκλογής του Τάσσου». Μάθαμε όμως από εγκυρότατες πηγές ότι στο «κόλπο» συμμετέχει και ο Γ. Παπανδρέου, αν και για ευνόητους λόγους μένει προς το παρόν στο παρασκήνιο η δική του συμμετοχή!

Έχουν δηλαδή άλλοι αναλάβει τη «βρώμικη» δουλειά υπονόμευσης και προβοκάτσιας του Τάσσου κι ο ίδιος ο Γιώργος προς το παρόν «κρύβεται» αν και απ’ το παρασκήνιο αβαντάρει το όλο εγχείρημα!

Και δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ που συμμετέχει σε αυτή την επιχείρηση υπονόμευσης και μη επανεκλογής του Τ. Παπαδόπουλου.

Είναι όλος ο εσμός των «ανανιστών», των υποστηρικτών του επαίσχυντου και διχοτομικού Σχεδίου Ανάν, το οποίο ο κυπριακός λαός γενναία και περήφανα υπό την ηγεσία του Τάσσου έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας με εκείνο το αλησμόνητο και συντριπτικό 76%.

Και στην ουσία αυτό που επιθυμούν οι «ανανιστές» είναι η νεκρανάσταση του Σχεδίου Ανάν, αν εκλείψει το «αγκάθι» που είναι ο κύπριος Πρόεδρος…

Μάλιστα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν επιδοθεί στην ανέντιμη επιχείρηση να πείσουν το αδελφό κόμμα της ΕΔΕΚ να μην υποστηρίξει τον Τ. Παπαδόπουλο!

Προς τούτο πιέζουν ποικιλοτρόπως. Και μεταξύ των «επιχειρημάτων» που χρησιμοποιούν είναι και το ότι και η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να μην επανεκλεγεί ο νυν Πρόεδρος της Κύπρου «κλείνει το μάτι» στον Δημ. Χριστόφια, επειδή «θέλει έναν Πρόεδρο που να μη δημιουργεί προβλήματα».

Λένε βέβαια ψέματα.

Και ψεύδονται, γιατί η αλήθεια είναι ότι ναι μεν ορισμένα -λίγα- κυβερνητικά στελέχη «παίζουν» επίσης με τη μη επανεκλογή του Τάσσου, όχι όμως κι ο πρωθυπουργός.

Η αλήθεια είναι πως ο Κ. Καραμανλής κάθε άλλο παρά κινείται και εκπέμπει σε αυτό το -δόλιο- μήκος κύματος. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι κάλεσε μόλις πρόσφατα τον Τάσσο στα εγκαίνια στις Βρυξέλλες του νέου κτιρίου της ΜΕΑ, ενώ δεν παραλείπει να τον συναντά και να του δείχνει με κάθε τρόπο την πολιτική του συμπάθεια…

Ξανά ο… Πάγκαλος!

Όπως προαναφέραμε, καταβλήθηκε προσπάθεια απ’ τη Χαρ. Τρικούπη να διαψευστούν οι σχετικές αποκαλύψεις μας.

Αλλά… πολύ σύντομα διαψεύστηκαν οι διαψεύσεις τους. Και μάλιστα πανηγυρικά. Και μάλιστα… απ’ τα εγκυρότερα πασοκικά χείλη, δηλαδή του «σκιώδους» ΥΠΕΞ, του περιβόητου Θεοδώρου Παγκάλου!

Ο Πάγκαλος λοιπόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ «ΑΘΗΝΑ 9.84» ήταν αποκαλυπτικός. Περισσότερο δεν γινόταν!

– «Γιατί να μη δοκιμάσει το ΑΚΕΛ», αναρωτήθηκε, «να έχει και έναν Πρόεδρο δικό του;».

Και για να μη μείνει καμιά αμφιβολία στο ερώτημα αν «με τον Χριστόφια στην ηγεσία τα πράγματα θα πάνε καλύτερα για το Κυπριακό» απάντησε:

– Πιθανώς. Θα σας πω ότι έχει μια μεγάλη πείρα στο Κυπριακό.

Κακά τα ψέματα. Είναι δυστυχώς αλήθεια πως το ΠΑΣΟΚ έχει επιδοθεί σε εργώδη προσπάθεια υπονόμευσης της επανεκλογής του Τάσσου. Και είναι μόνο το άλλοθί του, ότι το διαπράττει αυτό στο όνομα της στήριξης μιας «αριστερής» υποψηφιότητας, αυτής του γ.γ. του ΑΚΕΛ…

Η ψυχή θα μετρήσει, όχι τα… κομματικά ποσοστά!

Απ’ τη σκοπιά τώρα του εσωτερικού μετώπου στην Κύπρο (βλ. σχετικό ρεπορτάζ) φαίνεται πως ο Τάσσος δείχνει να μη βιάζεται να αναγγείλει την εκ νέου υποψηφιότητά του. Φαίνεται ακόμα να αφήνει στον γραμματέα του ΑΚΕΛ την πρωτοβουλία να αποφασίσει τι θα κάνει…

Ωστόσο έγκυροι πολιτικοί παρατηρητές δεν αποκλείουν να εντάσσεται αυτή η φαινομενική «ηρεμία» του Προέδρου σε μια στρατηγική «να αποκοιμίσει τον Χριστόφια».

Σε κάθε περίπτωση πάντως εξελίσσεται ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο σχετιζόμενο με το ΕΥΡΩΚΟ, το κόμμα που ίδρυσαν τα στελέχη του ΔΗΣΥ τα οποία διαφώνησαν με το ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν.

Το ΑΚΕΛ βάζει βέτο ζητώντας να μη συμμετέχει σε «προεδρική πλειοψηφία» υπό τον Τάσσο αυτό το κόμμα. Απ’ τη μεριά του το ΕΥΡΩΚΟ ζητάει απ’ τον Πρόεδρο να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την απαίτηση του ΑΚΕΛ, που είναι πιθανό να είναι προσχηματική…

Πάντως έγκυροι πολιτικοί παρατηρητές, γνώστες των διεργασιών, των συσχετισμών και των ρευμάτων του κυπριακού λαού υπογραμμίζουν ότι είναι μέγιστο λάθος να εκτιμούν κάποιοι και στη Λευκωσία και στην Αθήνα το τι θα γίνει στις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο κρίνοντας απ’ τα κομματικά ποσοστά.

Και τούτο επειδή τονίζουν:

• Η εκλογή Προέδρου υπερβαίνει τις κομματικές γραμμές. Η στάση καθενός στο Σχέδιο Ανάν καθορίζει εν πολλοίς την ψήφο. Και αυτό έχει μια δυναμική ανάλογη της εποχής του δημοψηφίσματος, όταν για παράδειγμα η ηγεσία του ΑΚΕΛ σύρθηκε στην πραγματικότητα σε ένα χαλαρό ΟΧΙ κάτω απ’ την αφόρητη πίεση της βάσης του κόμματος…

Στην πραγματικότητα, προσθέτουν οι ίδιοι παρατηρητές, ο κυπριακός λαός θα ψηφίσει με την ψυχή του, για το μέλλον του. Και η ψυχή του υπαγορεύει ότι για τη διασφάλιση του μέλλοντός του πρέπει να ενισχύσει αυτόν που του διασφαλίζει ότι το διχοτομικό Σχέδιο Ανάν δεν πρόκειται να επανέλθει υπό οποιαδήποτε μορφή…

Άλλωστε αυτή η εκτίμηση ενισχύεται και απ’ το γεγονός ότι ήδη:

• Ο αμερικάνικος παράγοντας το παίζει «διπλό ταμπλό». Υποστηρίζει δηλαδή και τους δύο εκπροσώπους του συμβιβασμού, της νεκρανάστασης του Σχεδίου Ανάν. Και τον Κασουλίδη του ΔΗΣΥ, αλλά και τον «εχθρό» αριστερό Χριστόφια. Μάλιστα σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, κλίνει… προς τον Χριστόφια, αφού βλέπει πως ο Γ. Κασουλίδης δεν φαίνεται να έχει τύχη!


Σχολιάστε εδώ