Πατρινά και… άλλα

+ Η στήλη μας έλαβε ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τα όσα γράψαμε την προηγούμενη Κυριακή για την πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας. Αν και ευχαριστώ τον φίλο ή τη φίλη για την ανάγνωση της στήλης, ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω πού διαφωνούμε… Και επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κατονομάζει το συγκεκριμένο άτομο που προέρχεται από τα ΤΕΙ και εκπροσωπεί την Αχαΐα στην ΟΝΝΕΔ. Εγώ έγραψα, και εξακολουθώ να το πιστεύω, ότι η Αχαΐα ως ένα κομμάτι της περιφερειακής οργάνωσης δεν εξέλεξε εκπρόσωπο. Τώρα, αν άλλοι Πατρινοί ή σπουδαστές που μένουν στην Πάτρα κατάφεραν από λίστες άλλων ομάδων (φοιτητικού ή σπουδαστικού) να μπουν στην Κεντρική Επιτροπή, δεν αλλάζει το πιο πάνω γεγονός. Τώρα, όσον αφορά στην κριτική που ασκείς στο πρόσωπο της προέδρου θα πω ότι δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω. Αυτές είναι οικογενειακές υποθέσεις της τοπικής ΝΔ.

+ Στο επίκεντρο της επικαιρότητας θα βρεθεί η πόλη μας το Σαββατοκύριακο λόγω του προσυνεδρίου της ΝΔ. Οι πληροφορίες μου λένε ότι οι τοπικοί παράγοντες θα ποδοπατηθούν προκειμένου να βρεθούν όσο πιο κοντά γίνεται στον πρωθυπουργό αλλά και στους υπουργούς που θα έλθουν.

+ Πέρα από τη πλάκα όμως, η είδηση είναι ότι ο η ομιλία του Καραμανλή στην Πάτρα θα είναι σημαντική από την άποψη ότι θα αναπτύξει την κοινωνική πολιτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ εφεξής. Όλοι λοιπόν περιμένουμε το τι θα πει ο πρωθυπουργός, μια και η κοινωνική πολιτική άπτεται της καθημερινότητας που απασχολεί όλους τους πολίτες.

+ Αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης έχει γίνει το φράγμα Πείρου – Παραπείρου. Μάλιστα η ΝΟΔΕ Αχαΐας εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον των στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα για προχειρότητα και για έωλα και φαιδρά επιχειρήματα. Πάντως η αλήθεια είναι ότι το έργο δεν προσφέρεται για μικροκομματική αντιπαράθεση. Το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθεί, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

+ Συνεχή επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο έχει ο Μητροπολίτης Πατρών, κύριος Χρυσόστομος. Ο κύριος Χρυσόστομος έχει ήδη επισκεφθεί τον Μακαριώτατο στο Αρεταίειο, ενώ δεν κρύβει την αγωνία του για την εξέλιξη της υγείας του. Ως γνωστόν ο Άγιος Πατρών είναι πνευματικό τέκνο του Χριστόδουλου.


Σχολιάστε εδώ