Κόντρα πρωθυπουργού και Γιαννάκου

Κανένας δεν μιλάει επίσημα και ανοικτά. Ούτε ο πρωθυπουργός. Ούτε η κ. Γιαννάκου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι υπαρκτή κόντρα πρωθυπουργού και υπουργού Παιδείας. Την εστιάζουν στην έντονη ενόχληση του κ. Καραμανλή για τον τρόπο που διαχειρίζεται το σκληρό πρόβλημα του βιβλίου. Αλλά και στην αγανάκτησή του για τα συνεχή ταξίδια της στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, προχθές της συνέστησε να μη μεταβεί στη νότια Ιταλία, όπως είχε προγραμματίσει. Στο μεταξύ οι ημερομηνίες τρέχουν. Οι λεγόμενες «διορθώσεις» δεν δίδονται στη δημοσιότητα. Η στασιμότητα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα παρατείνεται. Οι μόνοι που μιλούν και προκαλούν είναι οι συγγραφείς που εγκλημάτησαν κατά της ιστορίας μας.

Η κυρία Ρεπούση καβάλησε το καλάμι. Τόλμησε να πει ότι η Ακαδημία δεν μπορεί να κρίνει το βιβλίο της. «Δεν είναι το κατάλληλο όργανο», πρόσθεσε ειρωνικά… Από την άλλη ο κ. Αντώνης Λιάκος (του οποίου αμφισβητείται νομικά η ιδιότητα του καθηγητή Ιστορίας) υποστήριξε ότι τα ίδια γράφει στη διδακτορική διατριβή του και ο πρωθυπουργός για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Συγκεκριμένα η κ. Ρεπούση πήγε και μίλησε σε ολιγομελές ακροατήριο στη Δράμα, όπου παραβρέθηκε ο καθηγητής Μαθηματικών Χρήστος Κράππας, ο οποίος και την οδήγησε σε αποκαλυπτικό διάλογο που θα διαβάσετε αναλυτικά σε διπλανή στήλη.

Επίσης, ο Αρ. Δ. Καρατζάς, αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, αποκαλύπτει ότι σε ερώτησή του ο καθηγητής Θάνος Βερέμης απάντησε ενοχλημένος ότι δεν έγιναν γενοκτονίες… και αν έγιναν, έγιναν από μέρους των Ελλήνων κατά την Επανάσταση του 1821!

Την ίδια στιγμή η ΔΑΚΕ καθηγητών ζητάει την άμεση απόσυρση του βιβλίου και την ανάθεσή του σε άλλη συγγραφική ομάδα (καθώς η παρέα της Ρεπούση έχει κριθεί ως «χωρίς ιστορική σκέψη και εμπειρία» από την Ακαδημία Αθηνών).

Τέλος, ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος, που είχε δικαιωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, διαψεύδει τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Μπαμπινιώτη, ο οποίος με επιστολή του στο «Π» υποστήριξε ότι τηρήθηκε η νομιμότητα στην περίπτωση του κ. Αν. Λιάκου.


Σχολιάστε εδώ