Κρίσιμη για τον Γιώργο η τελευταία μονομαχία στη Βουλή

Το πρώτο αφορά τη μονομαχία Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή στη Βουλή και το άλλο τις ύστατες πρωτοβουλίες του αρχηγού του Κινήματος για να κλείσει ένας μεγάλος αριθμός νέων υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Στην κρίσιμη κοινοβουλευτική αναμέτρηση των δύο μονομάχων στις 2 Ιουλίου (στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τον οικογενειακό προγραμματισμό που ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει θα κλείσει αυτό το «μπρα ντε φερ» των δύο αρχηγών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον ίδιο. Επιδίωξή του είναι να κερδίσει έστω και λίγους πόντους στη μάχη των εντυπώσεων, μια και η τετ-α τετ αυτή αναμέτρηση θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η τελευταία πριν αρχίσουν τα μπάνια του λαού. Το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου την αξιολογεί ως το πλέον κρίσιμο «κρας τεστ» πριν μπούμε στην τελική ευθεία των εκλογών. Μια και θα μείνουν οι εντυπώσεις στον κόσμο στη διάρκεια των διακοπών.

Επιδίωξη των επιτελών του ΠΑΣΟΚ είναι μέσα από αυτήν τη μονομαχία ο Γ. Παπανδρέου να ισοφαρίσει τις εντυπώσεις περί του καταλληλότερου πρωθυπουργού και ικανότερου πολιτικού αρχηγού, έτσι ώστε να μπει στην τελική ευθεία της προεκλογικής πορείας επί ίσοις όροις με τον Κ. Καραμανλή από πλευράς ουσίας και εντυπώσεων.

Η συγκεκριμένη μονομαχία θα διεξαχθεί μάλιστα λίγες μέρες πριν από το Συνέδριο της ΝΔ, ένα συνέδριο που θα αποτελέσει την αρχή για τη συσπείρωση της κυβερνώσας παράταξης εν όψει εκλογών.

Θα διεξαχθεί επίσης μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης πορείας του Γ. Παπανδρέου από την Πρέβεζα στην Αλεξανδρούπολη, παράλληλα με την Εγνατία Οδό, η οποία εντάσσεται στο στενό «μαν του μαν» που επιχειρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό, ο οποίος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, επισκέφτηκε 4 νομούς σε τρεις ημέρες, ενώ σήμερα θα μιλήσει στο προσυνέδριο της ΝΔ στην Πάτρα.

Στο μεταξύ φαίνεται ότι ο κ. Παπανδρέου έχει πλέον αποφασίσει να κλείσει το θέμα των ψηφοδελτίων με την επιλογή ενός σημαντικού αριθμού υποψηφίων, μέχρι τις 20 Ιουλίου ή το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουλίου, ώστε όσοι επιλεγούν να μπορούν να εκμεταλλευτούν ακόμα και το διάστημα των διακοπών για να τρέξουν.

Το θέμα καθυστέρησε γιατί οι περισσότερες προτάσεις για υποψηφίους που είχαν φτάσει στον κ. Παπανδρέου δεν τον ικανοποιούσαν, μια και θέλει φρέσκα πρόσωπα και με εμβέλεια στις τοπικές κοινωνίες. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα δουλεύουν συστηματικά πολλοί συνεργάτες του και έμπιστοι άνθρωποί του εξετάζουν πρόσωπα και καταστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Όπως λένε οι πληροφορίες, είναι ίσως η πρώτη φορά στην πορεία του ΠΑΣΟΚ που ο κεντρικός κομματικός μηχανισμός δεν έχει τον απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιλογή υποψηφίων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει συνεργασία των επιτελών του κ. Παπανδρέου με τους αρμόδιους κομματικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αν τελικά βρεθούν τα κατάλληλα άτομα (φρέσκα και άφθαρτα πρόσωπα με κύρος και εμβέλεια στις τοπικές κοινωνίες), τότε αυτό θα είναι ένα μεγάλο «συν» στην προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ και θα του προσδώσει πόντους στη μάχη των εκλογών.


Σχολιάστε εδώ