Διευρύνεται η ομάδα διευθυντών στον «ΕΤ»

Η ομάδα στελεχών της εφημερίδας αυξάνεται και η τακτική να χρίζονται «πανίσχυρα» πολλά και διαφορετικά πρόσωπα κοντά στην ιδιοκτήτρια διευρύνεται.

Ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα της εφημερίδας του «ΕΤ» είναι δύσκολο πια να κατανοηθεί. Παρά την ανανέωση, παρά τα πολλά λεφτά που δίνονται για προσλήψεις στελεχών, η εφημερίδα δεν φαίνεται να μπορεί να ξεφύγει από τη γενικότερη κατρακύλα κυκλοφοριών. Η πτώση βέβαια ισχύει για όλες τις εφημερίδες. Στην περίπτωση του «ΕΤ» όμως άλλες ήταν οι προθέσεις και οι σχεδιασμοί για μια νέου τύπου εφημερίδα που θα κέρδιζε αναγνώστες όχι από το ήδη υπάρχον αναγνωστικό κοινό του ελληνικού Τύπου. Η σκληρή στροφή του «ΕΤ» στην υποστήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ και κορυφαίων υπουργών της, με άκομψο πολλές φορές τρόπο, μπορεί να θεωρείται ότι κρατά το παλιό αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας, σίγουρα όμως δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο. Η επιμονή στη λειτουργία του μοντέλου των Ισπανών, ότι την εφημερίδα τη φτιάχνει το ατελιέ και όχι οι δημοσιογράφοι, επιτείνει το ήδη μεγάλο πρόβλημα της εφημερίδας.

Στις αρχές της εβδομάδας κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι στην εφημερίδα κατεβαίνει ο Κώστας Καλλίτσης. Συζήτηση σύμφωνα με πληροφορίες έγινε, αλλά υπήρξε μεγάλη αντίδραση και έτσι δεν καρποφόρησε. Αντʼ αυτού αποφασίστηκε η πρόσληψη του Σ. Κοτρώτσου, ενός από τους στενότερους συνεργάτες της κυρίας Αγγελοπούλου στη διάρκεια του Ολυμπιακών Αγώνων. Η συζήτηση με τον δημοσιογράφο ξεκίνησε προ διμήνου, ενώ ενδεικτική των καλών σχέσεων της Γιάννας Αγγελοπούλου με το πετυχημένο διευθυντικό σχήμα του «Θέματος» είναι πως η μετακίνηση γίνεται όχι απλώς χωρίς καμία αντίδραση, αλλά με ευχές. Στο μέλλον δεν θα πρέπει πλέον να αποκλειστούν οι συνέργιες του «Θέματος» με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Στους Τράχωνες πάντως το κλίμα ελάχιστα άλλαξε. Τα εξαντλητικά ωράρια συνεχίζονται, οι δημοσιογράφοι περιμένουν να δουν αν θα πληρωθούν για την επιπλέον εργασία σε ένθετα και κυριακάτικο φύλλο, ενώ οι υπόγειοι καβγάδες και τα αλληλοκαρφώματα καθιερώνονται πλέον ως νέο φαινόμενο στην ιστορική εφημερίδα. Στο μεταξύ η μετακόμιση στο νέο κτίριο δεν αναμένεται πριν από το τέλος Αυγούστου. Κατά πληροφορίες, εκφράζονται ήδη φόβοι ότι το κτίριο είναι προβληματικό. Πρόκειται για έναν όροφο με πολύ χαμηλό ταβάνι και το μοντέλο της «αρένας», στοιβαγμένοι δηλαδή συντάκτες ο ένας κολλητά στον άλλον, σε ενιαίο χώρο, με εκατοντάδες υπολογιστές. Δεν φαίνεται να μπορεί να λειτουργήσει για εφημερίδα όπου οι εργαζόμενοι περνούν μεγάλο μέρος της μέρας τους εντός του κτιρίου.


Σχολιάστε εδώ